Elárverezik az Atari címeit

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 23.
  • Biznisz
Link másolása
Az Atari amerikai részlege ugyan egyben akarta eladni a címeit eredetileg, végül egyetlen potenciális vevő sem kínált annyi pénzt értük, ami megfelelt volna a számára. Most külön árverezik el őket.

A történet hasonló, mint a THQ-nál: az Atari amerikai részlege csődeljárást kért maga ellen, aminek keretében egyben értékesítette volna a játékkatalógusát. Noha eleinte 180 potenciális vevő érdeklődött a kiadó címei iránt, végül csak 15 licitált azokra, és ezek közül egyik sem kínált annyi pénzt, amennyit az Atari várt volna.

A vállalat ezért úgy döntött, egyesével értékesíti a játékait, mert külön-külön valószínűleg több pénzt tud majd felhajtani. A várhatóan júliusban tartandó, négynapos aukció alatt az Atari legalább 22,2 millió dollárt szeretne összegyűjteni, úgy tudni, a RollerCoaster Tycoon-sorozatért 3,5 millió, a Test Drive Unlimited-márkáért 1,5 millió, a Total Annihilationért pedig 250 ezer dollárt kérne.

14.
14.
moonborn
#5: Na ebben veled vagyok,amilyen viccet csináltak a TDU-ből a kettessel az nem volt semmi,pedig király volt az első,benne volt minden olyan aminek egy jó versenyzős játékban lennie kell
13.
13.
McDuff
Egy doboz gyufáért a boltban nem adják mellé valamelyik címet?

Amúgy meg meg se lepődök,hogy többet kérnek a tycoon-ért mint a test drive-ért.ezért tartanak ott,ahol.pedig abból nem is tudom már mikor jött ki új rész...
12.
12.
dBLOOD
A Neverwinter Nights 2 az egyik legjobb rpg volt amikor megjelent. Mondjuk Avellone-ék csinálták, szóval törvényszerű volt.
9.
9.
DON GONDOCS
Csak legyen rá vevő, én egy atari pólót akartam venni a tescoban XD
8.
8.
Sun9us
Hát, miből lesz a cserebogár? Ez egy szép bukástörténet...
7.
7.
ennijofat
Total Annihilation? Simán megéri ennyiért egy kisebb kiadónak is. A Kingdomst még mindig nyomom néha :)
6.
6.
KeXxX
Egy új Rollercoaster-nek örülnék. Az 1. nagyon tetszett.
Tesco Club Card-ot elfogadnak?
5.
5.
ATi0021
Remélem a Test Drive jó kezekbe kerül, esetleg mint a Driver az Ubisofthoz és még lehet kapunk valami igazán jó TD-t. Egy TDU1 szintű dolognak, persze mai követelményekhez mérten nagyon örülnék. :)
4.
4.
msmester
Ebből még akár jó is kisűlhet.
3.
3.
bodortamas1
Hát ezek is lehúzták a rolót, mondjuk annyira nem voltam oda a játékaikért. Kifejezetten gyengék voltak, nem csoda, hogy nem volt nagy az érdeklődés a cég körül.
1.
1.
Yanez
Még átgondolom. Alszom rá egyet és talán megveszem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...