E3 2013: Battlefield 4 - miben változott a multi?

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 12.
  • Hír
Link másolása
Tegnap az DICE élőben prezentálta a Battlefield 4 multiját a Twitch-csatornáján, a látottak alapján számos konkrétumra derült fény a háborús shooter többjátékos módjáról. Ezekből szemezgetünk most.

Azok számára, akik lemaradtak a tegnapi Battlefield 4-streamről, most megosszuk a tapasztalatokat felsorolásszerűen, hiszen változás bőven akad a legutóbbi rész óta. Vágjunk is bele!

  • 4 főről 5 főre emelkedett a squadok létszáma.
  • A Commander módban a parancsnok immáron nem játékos, csupán néző, azaz spectator. Madártávlatból látja a pályát, és úgy hozza a döntéseket.
  • A környezet végre masszívan rombolható, amely számtalan taktikai előnyt jelent. Az EA E3-as konferenciáján láttuk, hogy az egyik katona a felhőkarcoló tetejéről leugrott és ernyőt nyitott. A jelenetért nem script felelt, hanem mi is megtehetjük bármikor.
  • Lesz Spectator mód, rengeteg kameraállással, akár TPS-nézetben is követhetjük a játékosokat.
  • A vízben úszva is sprintelhetünk, azaz gyorsabban fogunk úszni.
  • Az ellenség tüze elől a víz alá is merülhetünk bizonyos ideig.
  • A commanderek lehetőségei és képességei nagyban függnek attól, hogy a csapata hány kontrollpontot foglalt el.
  • Amikor egy épület összeomlik, a felszabaduló por és törmelék nagyban csökkenti a játékos látótávolságát, s a rengés érezhető hullámot kelt az egész térképen.
  • Lesz ingame VOIP.
  • Késsel bármikor ellentámadhatunk.
  • Next-gen konzolokon 60 fpssel fut a játék és 64 főt támogat a játék.
  • Elnyomó tüzet nemcsak support-fegyverrel lehet adni, a térképeken számos lehetőség lesz közeli harci szituációkra, mint a CoD-ban.
  • A liftekben zene szól.
  • Az MBT-be limitált számú lőszer lesz, de idővel újra tele lesz a tár.
  • A térképeken sokkal több fémdetektoros kapu, tűzoltókészülék és más olyan tárgy is lesz, amellyel interakcióba léphetünk.
  • Lehetséges, hogy lesz villanógránát.
  • A defibrillátorokat minden használat előtt újra kell tölteni.
  • Lesz egy nagy egészségügyi csomag az egész csapat számára egy kisebb személyi, amit korlátozott számban használhatunk.
  • A sérült járműből való kiszállás során a program figyelembe veszi, hogy a jármű mely része sérült. Az animációkat átdolgozták.
  • A mesterlövészek felmérhetik, hogy milyen messze van a célpont a "V" billentyű lenyomásával (PC-n).
  • A pisztolyok testre szabhatóak.
  • A Recon motion mine visszatér.
68.
68.
metercsiken
Nem vagyok nagy multis( mostanában egyáltalán nem ), de a videót látva szívesen kipróbálnám! : )
A rombolhatóság tényleg szuper, de azért lehetne még csiszolni( a helikopter is bezúzta volna a tetőt, ahová zuhant ),persze ez igazából csak szőrszálhasogatás a részemről!Amúgy tényleg jó.
A zene a liftben ,viszont csak egy kis vicces ráadás gondolom!? : )
65.
65.
Exinor
Megkaptuk konzolokra a 64 fős multit, a 60 fps-t, rombolhatóbb környezetet, commander mod, squadokat, szebb grafikát, nagyon másban nem tudnak fejlődni ezek a játékok.
Ha különböző testrészek találatára máshogy reagálna a karakter vagy meghalnál egy találattól akkor meg a tömeg nem venné annyira. Mondjuk egy hardcore mod elférne ilyen paraméterekkel.
Én elégedett vagyok a video után, ha csak a 64 fős multit kaptuk volna pluszba már akkor is örültem volna, megér majd egy próbát, a Battlefield 3 ezért volt nekem illúzióromboló, konzolon két repülővel az égen nehéz légi csatázni, aki gyorsabban megszerzett egyet az spawnkillelte a másik repülőt. Igen, nekem a járművek a lényeg, mert ebben több, mint a CoD és szerettem tankkal, helikopterrel rombolni.
64.
64.
kamgecam
Új gamplay jelenetek a BF4-ből! :)
(a helyszin már volt)
http://www.ign.com/videos/2013/06/12/battlefield-4-gameplay-demo-ign-live-e3-2013


63.
63.
mestermagyar
#62: És fejlesztés alatt a modokat is értem. A játék maga csak játékmechanikai fejlesztéseket kapna, meg talán fegyvereket, tartalommal a modok töltenék meg. Mindezt egy szerver browserböl le lehetne tölteni, nem kéne szarakodni.
62.
62.
mestermagyar
Bárcsak lenne egy legalább bf3 grafikával megáldott open source ingyenes (free to play se) játék, ami természetesen egy battlefield lenne, csak open source, és folyton fejlesztés alatt állna. Vagy mint a minecraft, fele tört, fele megvette, és a rózsa minden irányába fejleszthetik.
61.
61.
kamgecam
#60: Rendben igazad van,ha Te mondod!
60.
60.
randall13
#58: Értelmes kommunikáció fanboyokkal? Hidd el, próbáltam és tapasztalatból mondom, ez nem létező fogalom. ^^ Vagy csak én találkoztam mindig vak megszállottakkal.
59.
59.
Kougat
#33: Jó, vannak ilyenek, de szerencsére csak kevesen, és mint mondtam: egy sniper sem legyőzhetetlen. Mi amikor játszunk ezeket úgy fingatjuk ki, hogy az egyikünk kiugrik, felél lő néhányat, és akkor már a supressing hatás miatt nem tudja eltalálni, és ketten (jó esetben) odamennek hozzá és lelövik. Ha ez nem jön össze: meglátja a közeledőket, és elmegy: elveszti a pozícióját, vagy nem megy el, de két ellenfelet nem tud lelőni közelharcba.
Persze ez csak egy alap felállás, nagyon sok egyéb helyzettől függ, és a szerint módosul pozitív vagy negatív irányba.
És nem, nem ők nyerik meg a játékot, hanem egy-két squad, akik jól összedolgoznak, és jó az egyéni teljesítményük minden távon.
+nagypályán SCAR-H 3 fejtalálattal kiszed bárkit bármilyen távon, ha jól tudsz lőni, akkor elég rá egy holo sight.
58.
58.
kamgecam
#53: "most nincs időm 30 fanboy fröcsögését visszaolvasgatni és válaszolni is rájuk" lol :D
ilyen szintű nagyképűséggel ritkán találkozni!

Tiszteljük már meg a másikat annyival hogy legalább emberszámba
veszed őket,és ha valamivel nem értesz egyet,nem a másik
lenézésével bizonyítod a saját igazadat.
Gőggel semmire sem mész,csak szegénységi bizonyítványt
állítasz ki magadról és hiteltelené válsz.
TbOo normális emberi módon érvelt,ami azt jelenti lehet vele kommunikálni!
57.
57.
mestermagyar
#53: Sokan dolgoztak a liften: Sok jó ember kis helyen is elfér (lift). :D Lehet itt összefüggés. Akik ezen dolgoztak, ezzel a hasonlattal védik be magukat az EA gonoszsága ellen.
56.
56.
mestermagyar
#47: Persze az egy "picit, teljesen jelentéktelenül" gusztustalan, hogy a szemünk előtt kiveszik (bár én csak bc2-n játszottam először) a moddolhatóságot, és emellé, még telerakják 200 dlc-vel a játékot. És itt arra hivatkoznak, hogy bonyolult stb. Júj akkor majd a modding csapat nem nagymodot, hanem mapet készít majd nagy projektként. Az érdekes lenne, ha kiadnák a "bonyolult" mapmakert. Nem hinnének a szemüknek (de fognak, mert tudják ezt ők is), hogy 1-2 hónap alatt már vagy legalább 10 értékelhető map lenne.

Ezek a fejlesztések meg hát... Szerintem sokkal több dologról lesz még szó. De látszatra én azt szűrtem le, hogy a összedobták a különböző DLC-k tudásait.

Bár jó lenne, ha tartalomban mindig az előző részek DLC-vel együtt alkotott tartalmában versenyezne végre egy játék már önmagában, nem kéne mindig PC módra újat venni, és azt fejleszteni.

Nem neked szól, de szerintem ez a konzolos irányítás nevetségesen lassú tud lenni.
55.
55.
ilor14
#51: 2 évig csinálnak minden COD-ot :) 2 fejlesztőgárda csinálja a codokat :)

Rohadt jó lesz ez a BF4! :D Tuti vétel lesz!
54.
54.
randall13
53.
53.
randall13
#47: Sokáig gondolkodtam, hogy leírjam-e azt amit te, de végül úgy döntöttem, hogy most nincs időm 30 fanboy fröcsögését visszaolvasgatni és válaszolni is rájuk. Köszi, hogy megtetted helyettem! :) A zenélő liften meg még mindig röhögnöm kell, vajon hány embert kellett pluszban alkalmaznia a DICE-nak? :D
52.
52.
paraszt
Mondjuk azt még egy játékban sem láttam(de lehet én vagyok tájékozatlan), hogy ha lábon lövök valakit lassabb, vagy mozgásképtelen lesz. Ha a kezét találod el nehezebben céloz. Szerintem sokat dobna a játékon.
51.
51.
gabee97
#47: Újításról csak annyit hogy nézd meg a többi lövöldözős sorozat mennyit tud újulni évek alatt..Vegyük a COD-ot 2007 óta ugyanaz minden,ehhez képest a Battlefield rengeteget újult,mivel talán látszik a csapaton hogy nem egy évente kidobott tömegterméket kapunk hanem próbálnak letenni valamit az asztalra.Kaptunk 2011-hez képest új motort rombolhatóbb környezetet szebb grafikát.Többet ne várjunk egy multiplayerre kihegyezett játéktól.Lövöldéket sem olyan könnyű állandóan újítani hidd el,nem lehet már nagyon mit kitalálni,COD-ban is nagy innováció next-gen erre kaptunk úszó halakat meg egy tranformenszes ebet,talán ha 2 évig ülnének egy játékon jobbat sikerülne kiadniuk..Nem tudom milyen játékokkal szoktál játszani,de aztán bárki magyarázhat neked a BF-ről ha te egy RPG kedvelő vagy.
50.
50.
kamgecam
#48: Szerintem lesz,mintha az egyik "gameplajeban" láttam volna,
de biztosat nem tudok,engem is érdekelne!
49.
49.
kamgecam
#47: "#46: Minden egyes játéknál fröcsögsz, még azoknál is, amiket maximum három képről és egy két perces trailerről láttál, aki viszont nem ért veled egyet azt elkönyveled mindenfélének. Nem akartam személyeskedni, sajnálom ha így jött át a dolog. :) A cinizmusom megalapozott, te is lehetnél kicsit körültekintőbb ezeknél a címeknél, amiket a 'nagy' kiadók keze közül adnak ki. Végül annyit, hogy ezek felejthető címek, mivel semmi újat nem nyújtanak a régi klasszikusokhoz képest, de sajnos legtöbbeteknek már ez is elég.
Itt befejeztem, mielőtt még többen esnétek nekem. :)
Üdv."

Teljesen egyetértek!
A fröcsögés picit rosszul esett de valahol igazad van!
Megértem az álláspontodat,nekem egyszerűen jó volt játszani a bad company-val,és a bf3-ommal!Nagy móka volt,és nagy élmény lesz számomra a bf4 is,ahogy így elnézem!:D

" A cinizmusom megalapozott, te is lehetnél kicsit körültekintőbb ezeknél a címeknél, amiket a 'nagy' kiadók keze közül adnak ki. Végül annyit, hogy ezek felejthető címek, mivel semmi újat nem nyújtanak a régi klasszikusokhoz képest, de sajnos legtöbbeteknek már ez is elég."
Az írásod első felével100% egyetértek,a második felével pedig 70%!
Azért jönnek ma is,most is innovatív címek,ennyire nem látom sötétnek
a jövőt!

A másikhogy elég kevés kommentemet olvastad ha csak ez jött le!
Hidd el be tudom azért látni ha hibázok,mert szanvinikus ember vagyok,de
azért szeretek kiállni magamért.(véleményemért)
Remélem nincs harag?
Maga a hozzáállásod nagyon tetszik egyébként!:D
DE A BF A KIRÁÁÁÁLY!!!! :P lol
48.
48.
a BF4-ben tuti nem lesz változó időjárás vagy még csak nem mondtak róla semmit?
47.
47.
TBO0
#44: Nem azért nem veszek játékot, mert nem tetszik amivel kérkednek, hanem mert amit állítanak vagy nem tartják be, vagy egyszerűen hülyeség (esetleg teljesen alap dolog, amiket az ember elvárna, ld. VOIP, spectator mode). Ha ezek lesznek a játék legnagyobb erényei a háromhoz képest, akkor most néhány millióan kidobnak erre a játékra teljes árat azért, hogy 8 új pályán játszhassanak. Gondold végig.

#46: Minden egyes játéknál fröcsögsz, még azoknál is, amiket maximum három képről és egy két perces trailerről láttál, aki viszont nem ért veled egyet azt elkönyveled mindenfélének. Nem akartam személyeskedni, sajnálom ha így jött át a dolog. :) A cinizmusom megalapozott, te is lehetnél kicsit körültekintőbb ezeknél a címeknél, amiket a 'nagy' kiadók keze közül adnak ki. Végül annyit, hogy ezek felejthető címek, mivel semmi újat nem nyújtanak a régi klasszikusokhoz képest, de sajnos legtöbbeteknek már ez is elég.
Itt befejeztem, mielőtt még többen esnétek nekem. :)
Üdv.
46.
46.
kamgecam
#43: Már ne haragudj hogy válaszoltam?
A kommentjeimet visszaolvasva? lol!! :)
"Olvasgatva a kommentjeidet neked kibaszott mindegy melyik tömeghulladékról van szó, ha csillog-villog téged már megvett kilóra. :D"
Nem én vagyok az aki személyeskedik ezek szerint.
Felejthetőek ezek a címek??? LOL :)
Te ilyen vicces gyerek vagy? :D
Nem baj ha vannak ilyen bohócok!Vidámabb lesz az ember tőlük!

BATTELFIELD IS LIKE A BOSS!! :D
http://www.youtube.com/watch?v=Ug_MZInWA70
45.
45.
TBO0
#42: Valóban kiváló játék lenne(!), ha nem látnám az EA Games logót a dájsz logó és a játék főmenüje között. A fejlesztőcsapatról kétség kívül tudom, hogy tökéletes játékot tudna alkotni, de ez elmondható még a BioWare-ről és a többi fejlesztőcsapatról, amiket bekebelezett az EA. A második részre nem válaszolok, ha kiforgatod a mondanivalómat, akkor nincs miről beszélnünk. :)
Sorry a dupe-ért
44.
44.
mestermagyar
#42: Te túl befolyásolható vagy, pár szaros reklámtól, és flamekeltőtől már nem veszel játékot. A DICE-al való sokéves pozitív tapasztalatod meg megy a kukába... ember...
43.
43.
TBO0
#40: Bocsáss meg, de ha te így válaszolsz akkor nekem is muszáj. Olvasgatva a kommentjeidet neked kibaszott mindegy melyik tömeghulladékról van szó, ha csillog-villog téged már megvett kilóra. :D
4 főről 5 főre emelkedett a squadok létszáma. < Na ne, ez szuper!
Lesz Spectator mód, rengeteg kameraállással, akár TPS-nézetben is követhetjük a játékosokat. < Akár TPS nézetben is? Na ne, szinte hihetetlen.
Lesz ingame VOIP. < .. Szerintem itt már értitek miről van szó.. :D

Legnagyobb problémám az 'új' Battlefield-del az a zsidóskodás, valamint a jól beígért kompetitív támogatás hiánya, de szerintem mindenki tudja miről van szó. Nem véletlen felejthetőek ezek a címek. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...