Battlefield 4 - ezt tudja a Frostbite 3

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 25.
  • Videó
Link másolása
Az új Battlefield 4-videó nem tartogat túl sok újdonságot azoknak, akik megnézték a korábbi trailereket és gameplay felvételeket, viszont kiválóan összeszedi, hogy mi mindent tud a Frostbite 3 motor.

Fícsörök és hangzatos elnevezések sokasága következik, a DICE bemutatja mi mindent tud a Frostbite 3. A már sokat látott Battlefield 4-jelenetek mellett az olyan apróságokra is felhívják a figyelmedet a készítők, ami felett talán elsiklottál: például arra, hogyan hat a szél ereje a fákra és a környezetre.

A motor ráadásul rugalmas, a Battlefield 4 mellett ez hajtja majd az új Need for Speedet, a Command & Conquert, sőt a Dragon Age: Inquisitiont is, amiből egy képkockát el is csíphettek a videó végén.

45.
45.
Zombiekiller6
#42: Szerintem csak azért írják, mert generáció váltás van és nagy váltásra számítottak. Ehhez képest nem mindegyik motor mutatott fejlődést, de ahogy láthatjuk ez igen. A Battlefield mellett nem csak a grafika érve szól, de a multija is nagyon ott van. A kampányt meg inkább hagyjuk, mert az egy bugos, scriptelt, érdektelen trágya (de a multi király). Azt is mondták, hogy a BF3 a Frostbite motor 20%-át használta ki, míg a BF4 a 75-80%-át, ami akár 4x-es fejlődést is jelenthet (ha ez igaz).
44.
44.
Ádám0
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
A Frostbite 3-mon futó játékok listáján nincs ott a következő Mass Effect : ( : (
43.
43.
Exinor
#42: Ebbeb a generációban két hasonló játékhoz volt szerencsém. MW2, Bf3. Az előbbinek végigvittem a singlejét, az utóbbinak már be sem fejeztem. Scriptparádé az egész, nem tudott lekötni (multit mind a kettőt sokat játszottam ameddig megvolt, külön téma, hogy melyik miért és miért nem tetszett, de jók voltak.).
Példának ott az Uncharted sorozat. Az is scriptparádé volt, ott is néha megálltál lövöldözni, mászni, de ezt ugy tálalták neked, olyan karakterekkel, hogy élvezted és a sztori vitt magával.
42.
42.
Azeroth87
Én értem, hogy valaminek qva szép grafikája van, azt is, hogy nagyon valósághűen van valami megcsinálva... de ettől nem lesz számomra jó egy játék. Majd meglátjuk. Ezt most csak azért böffentettem be ide, mert felfigyeltem a többi bejegyzésnél is, hogy mekkora hangsúly van a grafikán, mintha azon múlna minden.
41.
41.
Henry82
Vicces, hogy már a 90-es években is úgy harangozták be a készülő játékokat, hogy fotorealisztikus grafikájuk lesz, de még a jelenkori, vagy a közeljövő legszebb játéka/játékai is fényévekre vannak attól. Ettől függetlenül persze ez tényleg baromi jól néz ki.
39.
39.
Chrome1986
Monnyuk azt nem mondják sehunn, hogy jelen generációs konzolokon nem lesz 4. rész, max 3.5 :D
Nem baj, majd veszek más finomságot EA bácsi :)
38.
38.
Zombiekiller6
#33: Már 98 óta szép az Unreal engine, de sosem volt és sosem lesz csúcstechnológiás motor. Viszont még mindig szebb, mint a 99-es IW motor. A COD minden évben bebizonyítja, hogy mire nem képes :D Szerintem a Frostbite és a Naughty Dog engine a két legszebb motor a maga kategóriájában.
37.
37.
tjames
Ez nagyon ott van emberek! Remélem minél több fejlesztő adaptálja majd, és remélem tudnak is majd élni vele! Én ettől szebb grafikára nem is vágyok különben! Már ez is ég és föld a 6 évvel ezelőtti címekhez, csúcsmotorokhoz képest!
36.
36.
nukleotid
erről a videóról valamiért egy száraz pogácsa jutott eszembe. lehet, hogy azért, mert azt ettem közben
35.
35.
Jared
kedvet kaptam bf3-ni :)
34.
34.
Exinor
http://prohardver.hu/teszt/pc_konzol_avagy_uj_generacios_jatszma/mi_lesz_pc.html

Szerintem ez egy nagyon jó cikk, érdemes végigolvasni. Nagyon jól összefoglal mindent.
33.
33.
Thane
#31: Unreal 3 is sokáig húzta :D
32.
32.
Zombiekiller6
Rohadt gyönyörű!!! Felviszem a színt a tv-men és a színek is a helyükön lesznek :)
31.
31.
metercsiken
Szép, szép, de én arra leszek kíváncsi mit tudnak majd az "új" motorok!?
2-3 év múlva!
Gondolom lesznek újak, vagy ezek "turbósított"változatai!? : )

De tényleg szép! : )
30.
30.
PrimYaz00
na ha már ilyen tökéletes a víz, mi lenne ha a csatahajókat is megcsinálnák rá, minimum úgy mint a bf 1942ben, azt kellene visszahozni, csak a mai modern formában
28.
28.
akifourteen
#26: Akkor mindjart az AMD is visszavonja az allitasat... Ja persze megis lessz PC-re.
26.
26.
akifourteen
#23: Hat ez meg megint mi elobb bejelentik azutan meg cafoljak tiszta Microsoft.
23.
23.
mcwolf
#16: Jó hír, ezt az EA cáfolta:
http://www.guru3d.com/news_story/ea_says_frostbite_3_optimization_not_exclusive_to_amd.html

15 #
Ezt te sem gondolod komolyan, hogy azért, mert te leveszed az árnyékod akkor a másik nem látja a tiédet!?!?!?!? Attól ő még látja a te árnyékodat.
22.
22.
akifourteen
Azt olvastam,hogy az AMD konzolos chipjei egyenlore nem lesznek PC-re.
18.
18.
OLLiE
Srácok komoly kérdés :

A VGA-val nem kéne gondnak lennie nVidia GTX 670 2GB.
A jelenlegi CPU AMD Phenom II X4 955, ami már nem elég .....
szóval 2 féle lehetőséget tartok számon :

1. i5 3750k

+ nagyon erős, magában 11 mag is megteszi a magáét.
- ár, 4 magos

2. AMD FX - 8350

+ jó ár, 8 mag, ideális next-genhez
-gyenge a magonkénti teljesítménye, több áramot papál...

Jelenleg AM3+ az MB, szóval nem kéne cserélni ha az AMD mellett döntenék.
Állítólag a játékok 4 magot használnak ki, így felesleg a 6/8 mag, inkább a 4mag
legyen gyorsabb, tehát ez esetben az i5 bizonyosul jobbank. A BATTLEFIELD 3 már 6 magot is képes kihasználni és SZVSZ
a nextgen címek is falatozni fognak a többi magból, hiszen nemhiába a nextgen konzolok is 8 magosak ( tudom, hogy más a strúktúra). Így az AMD jobb lehet a jövőre nézve.
Szóval várom a véleményeket, javításokat, stb.... köszönöm.
17.
17.
Thane
#13: Cry3 is elég jót tud adni azért, de amúgy igen, nagyon jók azok amiket mondtak most a frostbite-ról. Tetszenek ezek a természeti hatásos cuccok (szél befolyásolása, víz, stb...).
16.
16.
akifourteen
Egy rossz hir az Nvidiasoknak: A dice bejelentette a ps4 es a xbox one is az AMD chippeket hasznalja ezert a PC-es verzio is azokra lessz optimalizalva
13.
13.
atesz89
Sztem jelenleg ez most a grafikai csúcs amit a Frostbite 3 tud.
11.
11.
Pharaoh
Engem a grafika nem érdekel, úgy sincsen VGA-m a maxhoz, a látvány (nem összekeverendő a kettő: grafika-technikai feature, látvány-kreatív feature, pl. színkezelés, pályaberendezés, kamerakezelés [hogy a pálya mennyire vezeti az FPS nézetben játszó gamer-t és ezzel mennyire teszi "beleélhetővé" az élményt], stb.), mert a BF3 ebben nem remekelt! Plusz a történet is legyen mély, csavaros, érdekfeszítő és akkor jó vétel lesz!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...