Forza 5 - mégsem kötelező a letöltés

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 22.
  • Hír
Link másolása
A Forza Motorsport 5 önmagában is játszható lesz, amint betettük a lemezt a konzolba, nem kell hozzá kötelező letöltés az első indításkor. Persze erősen ajánlott csatlakozni a Live-ra, hiszen így lesz teljes az élmény.

Korábban úgy hittük, hogy a Forza Motorsport 5 első indításánál kötelezően le kell töltenünk a játékhoz új autókat, pályákat és Drivatar-adatokat, hiszen a teljes játék nem lesz rajta a lemezen. A Turn 10 fejese, Dan Greenwalt pontosított korábbi nyilatkozatán, így világossá vált, hogy az ingyenes DLC nélkül is játszhatunk az autószimulátorral. 

Bár a játék folyamatosan arra kér bennünket, hogy csatlakozzunk a Live-ra, töltsük le a más játékosok által létrehozott Drivatar-adatokat. Ezek önmagukban nem sok adatot jelentenek, s elegendőek lesznek minden nehézségi beállításhoz.

Az autó- és pályakínálat túlnyomó többsége rajta lesz a lemezen, ám ha további ingyenes tartalmakra vágyunk, érdemes lesz rászánni magunkat a letöltésre. Ha a kampányt teljesen be akarjuk fejezni, akkor szükség lesz a DLC-re, ráadásul a letöltés nem szakítja meg a játékot, ugyanis az adatok a háttérben vándorolnak a merevlemezünkre.

Ha tanulni szeretnél a Drivavatarokból, akkor a legközelebbi online kapcsolatnál progressziódat szinkronizálhatod a felhő-szolgáltatás segítségével.

A Forza Motorsport 5 novemberben jelenik meg az Xbox One nyitócímeként.

30.
30.
greenmelon
#29: "Pontosított korábbi nyilatkozatán" ergo nem vontak vissza semmit, látom az értőolvasással már akadnak gondok...
29.
29.
Zombiekiller6
Pont, mint az Xbox One-nál! Ott is mondtak mindent majd visszavonták! :DDD
28.
28.
Oldskoolgamer
#22: Ezt a kommentet nagyon kár volt így fogalmazni Crow! A The Need For Speed-et ne hasonlítsd össze mai jelentős hulladékokkal. (Most nem Forzára mondom), Mai szemmel nézve is csunyán impresszív a fizikája pedig ez egy eredetileg 94-es cím a 3DO-ra. Nem is szánták szimulátornak és a Gran Turismo 1-nél ami 97/98-ban jött JÓVAL realisztikusabb volt. Sokszor komoly alulkormányzás, szűkebb kanyarnál az autó kidobta a farát (Főleg a Viper RT/10), Még a váltások hangját is külön külön felvették ami vicces volt és igényességre valt de inkább azért mert felborulhattak az autók még a GT-ben lepattantak egymásról. Az NFS2-nél csak az intrót képesek voltak valós kocsikkal felvenni ráadásul úgy hogy a Calából egyetlen példány van igaz az működőképes concept teljesen.. És az autókat am 3D tollal modellezték le kisebb már meglévő 1/18 szerű modellek alapján. A modell egy pontjához illesztették és bevitték gépbe. Kezdeti dolgok ezért tűnnek picit baltával faragottnak. A III meg megint etalon volt és még mindig 5000x realisztikusabb a vezetésmodell mint egy mai NFS-ben. A Porsche Unleashed meg megint nagyon is erős középvonal volt a Sim-Arcade között. És bocsánat de baszhatom a több tartalmat ha nem fűz hozzá semmi sok esetben (megint nem a forzáról van szó elsődlegesen)De hozzáteszem most egy forzában eddig is vezethetett az ember több száz autót. Egy bőven minőségibb játék a legtöbb mai hulladéknál. A GT PSP verziójábn is csak 740 van kb és az egy kézikonzol változat szóval bőven ráérnének új résszel next gen bla bla ide vagy oda.
23.
23.
dzsiádzsó
#22: Nem értek 1t veled! Kétségtelen nagyobb munka, de nagyobbak a fejlesztő cégek, komolyabb fejlesztő eszközökkel dolgoznak. Pont egy Forza az amit kb 1 milliószor lemodelleztek már, így nagyon pontos 3ds modellek, jó minőségű hangok és pályamodellek állnak rendelkezésre. Az új tartalmak melósak még így is nyilván, sőt hozzá igazítani a régieket új generációra, vagy újra megalkotni, de méregetni ők már nem kezdenek :). Ráadásul rengeteg gyár rendelkezik 3ds modellel autóikról, csak meg kell vásásrolni.
Szóval lehet NFS 3mat könnyebb volt fejleszteni, de mára sok minden változott.
A másik problémám mi is az a nextgen? Hallottál most rinyálni fejlesztőt hosszabb fejlesztésekről drágább játékokról, mint anno a mostani gépeknél? Naná hogy nem mert nincs is gond! Egy mai csúcs pc játék alig különbözik a kövi generációtól. Sőt a mai konzol játékok is textúrában, felbontásban, memóriában maradnak le. Tetszik vagy nem ez a az új generáció nem hoz csodát. Valamivel részletesebb objektumok jelentik a fejlesztésben a feladatot. Textúrák adottak csak butítják, a felbontás egy egyszerű beállítás, a fix 60 Fps megint csak. Ezek mind kivitelezhetőek lennének ha többet bírnának a konzolok ma is szinte plusz fejlesztések nékül !
22.
22.
Egy kicsit telhetetlen lett a mai játéktársadalom szerintem!Egy mai átlag játék min 50szer nagyobb tartalommal bír mint régen pl a Need fo Speed 1,2 vagy három.Egyetlen autó lemodellezése is iszonyú meló.Mindent szalagozni,lemérni gépre vinni stb.Persze kijöhetne 10 év fejlesztés után is 5 lemezen 70ezerért félig elavultan.
21.
21.
supair
#20: Más logikáján ne válaszolj.
Szörfölj rajta! XD
20.
20.
dzsiádzsó
#13: Nem azért nem veszem meg mert MIRE gépet veszek közelebb lesz a Forza 6, ami nyilván lesz hiába hypeolják az ötöt. Sajnálom ha ez számotokra ennyire felfoghatatlan. Amúgy se vagyok oda az első felvonásokért, mert rendre jóval gyengébbek, mint a kezdő cím! Pl Forza 2-->3 de a háromnál nem jobb a 4. Gondolom ezt is nehéz felfogni!


Dontrip: ja értem, várjál probálok a logikádon válaszolni, minek venném meg Forza 5-t, ha ott az 1 már most is xbox, csak mert jobb nem? :).... tudod ennyi erővel! Nyilván te Fifa 98-azol mai napig!
18.
18.
aordog
Sietnek, kurvära sietnek.
Van egy sejtêsem, hogy ez benne lesz a gépcsomagban.
Nekem mind 1, hogy mi van a lemezen..
felölem aztän egy Brazil buzeräns film is lehet rajta...a lényeg, hogy induljon a game.
Net: pipa
Router: pipa
Szerintem nem kell ezen görcsölni...
Floppy...kazetta...CD...DVD...Blue Ray...4K Blue Ray ( most jön be).... szerintem nincs toväbb, illetve van, de szerintem a digitälis tartalmak felé.
SSD tökêletes bärmilyen adat gyors elérésére...
16.
16.
Machiavelli
#11: #13: #14: Lehet, hogy nem értem miről van szó, de ti sem értetek engem. Nem értem, hogy minek ki adni egy félkész játékot és később ki adni DLC-ként a befejezést. Először fejezzék be. Készítsék el rendesen és rakjanak bele mindent, amit úgy éreznek, hogy a játéknak szüksége van, majd úgy dobják ki a piacra. Bár nem csodálkozom:) Ugye amilyen pénzéhes világot ma élünk. Drága kapitalizmusnak a vele járója.
15.
15.
Csoki80
Ez pont olyan hülyeség lesz mint a ps-re az a driver köcsögség. Írtam én a múltkor is. Az autós játékokban képtelenek új ötleteket belepakolni, vagy nem mernek, hát nekem nem fogják eladni így az biztos. Főleg nem félkész állapotban. Bár, most ez a trendi. Tényleg nem bántásból, de a mostani fiataloknak üzenem, ugyan azt a játékot árulják tizen éve, pont mint a fifa, ha erre jobban asszociáltok. Talán használtban adnék érte 2k nem többet ennyit ér.
14.
14.
tirpa
#8: Láttam 1 műsort arról, hogyan készítenek el 1 adott játékot. Nagyon sok munka van benne. Amikor a végéhez érnek kb 3 hónap amíg legyártják a lemezeket és a boltokba kerülnek. Ebben az esetben gondolom amíg gyártják a lemezeket addig is fejlesztenek/javítanak rajta, de ha nincs igazam akkor biztos jönnek majd az OFF kommentek... -.-
13.
13.
Yami
#4: Nem a mérettel van a gond, csak szeretnének a srácok egy kis extra fejlesztési időt. Nem értem ez miért rossz.

#6: Szóval azért nem veszed meg mert később majd jön egy jobb? Így gondolom yok játék kimarad...

#8: Itt arról van szó, hogy nem érted miről van szó...
11.
11.
Dontrip
#9: Azért nem adnak ki mindent a lemezen, hogy plusz fejlesztési időt kapjanak. A gyártás, boltokba szállítás és a megjelenés között nem 20 perc telik el.
10.
10.
Dontrip
#6: Ennyi erővel nem veszem meg a Fifa 14-et, mert a Fifa 20 jobb lesz...
9.
9.
MadDragon
Ugyan, hogy nem fér rá egy Blue Ray lemezre egy autós játék? Hacsak nem több száz autó meg pálya van... :P
8.
8.
Machiavelli
#3: Nem nem mind1... Itt elvekről van szó. Ha már elkezdenek valamit akkor fejezzék már be rendesen...
6.
6.
dzsiádzsó
#5: Annyira értesz meg nem értesz akkor pont rájönnél ez nálam a pont, amiért nem veszem még meg a Forza5.öt. Kis "okos"...
5.
5.
Dontrip
#4: Na ne, egy 2007-es játék rosszabb egy 2011-esnél? Hát az meg hogy lehet? Nem is értem...
4.
4.
dzsiádzsó
Annyira kíváncsi leszek hány GB-os ez a Forza 5, hogy DLC-k letöltésére van szükség :D.
Egyébként kurrens generáción 3 Forza volt, szóval a mi nem nyitócímet, hanem a nagy Forza 5 csináljuk duma nekem fárasztó... Ráadásul a Forza 2 moslék volt a 4-hez képest, amúgy is várok eszem ágában nincs első évben 1,5xeres áron venni gépet! Mire én veszek már jön a Forza 6 a Kinect nélküli Xbox-omon :)
3.
3.
simon 555
#2: Ingyenes "DLC" szóval nem mind1?
2.
2.
Machiavelli
Most jól értelmeztem ha "ki akarom játszani a játékot" tehát végig akarom vinni a kampányt akkor egy DLC-t kell le töltenem hozzá? Ha így van és jól értelmeztem akkor csak gratulálni tudok a készítőknek... Egy teljes játékot nem tudnak lassan csinálni a játék iparban. Ha tévedtem akkor viszont elnézést.
1.
1.
EBR2000
Á, az a fránya kommunikáció....
Nagyon nem megy szegényeknek...
Na minden fan örülhet! Jupí!
A játék meg hozni fogja az elvártat!
Jó lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...