Thief - viszlát, XP-rendszer!

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 17.
  • Hír
Link másolása
Az Eidos Montreal bejelentette, hogy kivette a Thiefből a rajongók által sokat vitatott XP-alapú fejlődési rendszert. A fejlesztésekhez ezután pusztán az összelopott aranyon keresztül vezet az út.

A jó hírrel az Eidos Montreal direktora, Nic Cantin és pályatervezője, Daniel Windfeld Schmidt rukkolt elő, akik elmondták, hogy részben a rajongók visszajelzései láttán döntöttek az XP-rendszer eltávolítása mellett: "Meglepődnének a rajongók, ha tudnák, hogy a fejlesztők milyen gyakran látogatnak fórumokat amiatt, hogy lássák, hogyan csapódnak le az ötleteik a valóságban."


Mint mondták, a rajongók következetesen panaszkodtak a rendszerre, másrészt ők maguk is úgy látták, hogy az XP-k gyűjtögetése visszafogja a játékosokat, kevésbé lesznek motiváltak a lopásra. Márpedig a Thief lényege éppen a tolvajlás, az Eidos Montreal szerint ezt kell jutalmazniuk, és azt nem kell értékelniük, hogy a játékos hogyan oldja meg a feladatokat.

A lopás jutalma pedig az arany: a játékosnak az a célja, hogy ebből minél többet gyűjtsön össze, utána eldöntheti, milyen eszközökre költ a későbbiekben: választhat majd a lopakodást és az agresszívabb játékstílust segítő cuccokat is, sőt a készítők szerint fejlesztés nélkül is végig lehet vinni a programot, bár az nem lesz egyszerű.

99.
99.
hedzsooo
Hogy a THIEF-hez, a cikkhez is írjak: Nem volt szerencsés az (kommentek alapján nézve) XP-t nem lefordítani magyarra, TP-re (Tapasztalati pont rövidítése), mert sokan így lehet úgy hihették a Windows XP-ről van szó! :D Egyébként THIEF-be meg nem is kell XP/TP, ennyi.
96.
96.
#86: No igen egyikben sem volt ha jol emlexem.
95.
95.
#83: Ezt szerintem mar ellotted egyszer es kicsit is uncsi kezd lenni.
Pont a felreertesen rohogok te szellemi toprongy.
Akkora egy ostoba diszkreten vagy vazze ....
90.
90.
LiL Troy
#19: Te nagyon eszes el olvastad a cikket csak kérdezem.
Ui: 2 órája sírok a kommenteken hogy lehet valaki ekkora pancser szerintem megrázott a billentyűzetem mert bele sírtam.
89.
89.
LiL Troy
88.
88.
LiL Troy
#7: Ez hatalmas Nagyin sírok x'D
87.
87.
SP4C3F0X
Agyban kéne XP-t azaz ügyességpontot szerezni. Annak rohadt sok értelme van ha a játék végére sikerül összegyűjteni aztán meg ugye már nem áll módodban kihasználni. Eddig is baromságnak tartottam..
86.
86.
Shannaro
#81: Ha már thiefről beszélünk, akkor fel sem kellett volna merülnie az ötletnek, hogy tapasztalat-gyűjtögetős-fejlődési-rendszer legyen benne.
85.
85.
crashpipi
Csak elszórtan olvastam bele a megdöbbentően sok kommentbe, mert eredetileg azt akartam kérdezni, hogy létezik gémer még, aki XP-t használ?! Vagy bárki, akit pozitív emlék fűz hozzá?!
Jesszus, egy megváltás volt a 7-es, még a korai driverszegény időkben is hozzá képest! :S Egy borzalom. Csak azért használtuk, mert nem volt jobb. :)
83.
83.
PAtr0n
#80: Likvidál Gyula, inkább magadat likvidálnád, és néznéd meg miből indult a félreértés, az OFF hozzászólások születése...
82.
82.
PAtr0n
#49: Lol. Az a lol, hogy a Windows XP-ről vitázik amikor a cikk egy játék jutalmazási rendszeréről szól. Jogos hogy hogy félre értem nem, amikor a cikk is XP-ről szól?
Amúgy köszi a helyre igazítást :)
81.
81.
#76: Amugy nem tom jo e vagy rossz, hogy nem lesz xp a jatekban.
Sok jatekban tok jol megoldottak hogy mondjuk egy "elhagyott szoba sarkaban szarassal"(lehet nem volt pontos az idezet) mondjuk ne lehessen vele visszalni.
Mindazonaltal nem a karakternek kell fejlodni hanem a jatekosnak szal ilyen szempontbol mindenkepp ertelmetlen.
Szal ez attol fugg hogy alalul valoban a jatekmenet.
80.
80.
Hat ez kurvara kesz, behuygozok. :D :D :D
A 35, 38, 40, es egymasnak valaszolgatas tette be a kaput vegleg.
Igy elbeszelni egymas mellet mintha egy kagylo egy ember meg egy az univerzum masik reszerol erkezett foldonkivuli vitatkoznanak .......
:D
78.
78.
Masterthief
#77: Kedves FrankBlack!
Aki nem olvassa el a cikket, illetve egy játékkal kapcsolatban szinte semmiről sem tud, az miért irkál ekkora baromságokat, mint az itt levők 90%-a? XD (trollfalva lakói. XD)
Tényleg szét OFF-olták a cikket a tudatlan hozzászólásaikkal. XD
77.
77.
FrankBlack
#76: "Normálisak vagytok ti itt? XD"

Hát ez az :)))) Sikerült szét OFF-olni ezt is :)))
76.
76.
Masterthief
Normálisak vagytok ti itt? XD
Nem az operációs rendszerről van szó (XP) hanem a tapasztalati pontokról, fejlődésről.
Nem gondoltam volna hogy ezen az oldalon ennyi troll és idióta gyűlik össze.
Aki nincs tisztában az új Thief-el kapcsolatban szóló hírekről az olvasson már utána, legyen szíves.
Én személy szerint örülök hogy nem lesz XP rendszer, hisz ez egy tolvajos-lopakodós játékhoz nem illik. Itt nem az öldöklés a cél, hanem a lopás-zsákmányszerzés. Ezt inkább Loot-ban jutalmazzák, ha sikeresen, feltűnés nélkül, szellem módjára tudja kifosztani-ellopni a küldetésben levő eltulajdonítható értékeket.
75.
75.
randall13
#73: Hát sokszor fogom a fejem, de nem mindig sikerül nevetni a másik hülyeségén :D
73.
73.
FrankBlack
#72: Akkor elég fájdalmas életed lehet, mert abból bizony van naaaaagyon sok :))

Megértelek amúgy, mert én is ilyen voltam, amíg meg nem tanultam ezt elfogadni olyan szinten legalább, hogy nekem ne fájjon az, ami szerintem más hülyesége.
Persze nekem sem megy mindig, de törekszem rá, neked is ezt tudom javasolni :)
72.
72.
randall13
#71: az emberi hülyeség az ami fáj nekem :(
71.
71.
FrankBlack
#70: jól van, elhisszük, és nem vitatjuk, hogy az XP-nél sokkal jobb op. rendszer a win7, én is egyet értek ebben. De miért fáj az neked, hogy van, aki mégis azt használja még mindig? Ha neki úgy esik jól, miért ne használja azt? Az ő dolga nem? Miért fáj az neked?
70.
70.
randall13
#60: Csak az XP és 7 esetében az új egyben jobbat is jelent. Azért a gépészetet ne hasonlítsuk össze az informatikával, mert közel sem hasonló görbével lehetne leírni a fejlődést. Na meg a programoknál nem igen kell kompromisszumokat kötni Newtonnal :D

Igaz, van néhány őskori program ami már csak XP alatt fut, de egy átlagos(!!!) felhasználó ezekre 99,99%-ban talál jobb alternatívát. Ilyen arányok mellett meg célszerűbb win7 alól futtatni az XP-t.
69.
69.
Lacek896
Kedves Norbii. Neked a GK staff mennyit fizet a kommentszám generálásért?
68.
68.
FrankBlack
67.
67.
#65: A PÜ, az a Pirosbetűs Ünnepeket takarja vajon?

Mondjuk annak semmi értelme nincs... sziasztok!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...