PlayStation 4 - újabb kedvcsináló érkezett

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 24.
  • Videó
Link másolása
Folytatódik a PlayStation 4 marketingkampánya, igaz, a minap érkezett kedvcsináló lényegesen prózaibb: nemes egyszerűséggel azt mondja, a PS4-en a legjobb játszani, és erre bizonyíték a hardver és a játékfelhozatal is.

Bárhogy fényeznéd a PlayStation 4 konzolt, az a két és fél perces előzetesben el fog hangzani, a Sony nemes egyszerűséggel még azt is megjegyzi, hogy ez a legerősebb következő generációs hardver. És pont.

Ezen kívül természetesen szó lesz a játékfelhozatalról is, csekkoljátok:

125.
125.
tjames
#124: Oks ;) No ezt kiveséztük rendesen :)
124.
124.
InGen
#123: Majd nézek, de bőven ráérsz megvárni az éles teszteket a megjelenés után. Főleg mire nálunk kapható lesz....
123.
123.
tjames
#122: linket InGen, linket! Ahol ezt mondják, vagy blog, vagy hír, vagy videó formájában! Tök komolyan érdekel, nekem sok múlik ennek a használhatóságán, hogy mit veszek
122.
122.
InGen
#121: A tech video egy dolog :)

Sokan próbálták már, USA-ban már egy az Xbox One körtúra, ki lehet próbálni csomó helyen a cuccot, és mindenhonnan az jön vissza hogy ugyanolyan pontatlan és lagos mint az első. De mondom, várjuk meg a véglegest.
121.
121.
tjames
#120: Hát bennem még él a remény a (és most ne húzd fel magad) Kinect2 iránt :)
Tény, hogy sokkal nagyobb potenciál lehetne benne... érthetetlen miért erőltetik, ha nem robbantanak vele valami nagyot.
Ezt viszont nem értem részedről: "egyelőre nem hallottam sok jót az újról sem"
Hol hallottál róla rosszat???? Mert a tech.video alapján sokkal jobb mint az előbb (jóval kisebb távolság, sötétben is lát, pontosabb, stb...)
120.
120.
InGen
#92: James szerintem túlságosan magadra vetted a dolgot. Az tökéletesen érthető, ha valakinek mások a prioritásai. És ettől függetlenül a Kinect még lehet egy retek.

Mert sajnos az. Legalábbis jelen formájában, és egyelőre nem hallottam sok jót az újról sem, de persze azzal meg kell várni a végleges konzolt. Hatalmas késleltetés, problémás érzékelés, rettenetes pontatlanság. Szerintem ez engem még gyerekként is idegesítene, nem csak HC gamerként :))) még az olyan játékok sem működnek, mint a Fable Legends, pedig azt Microsoft.

Amikor öcsémmel beraktuk elé a barátnőinket, még ők is abbahagyták 15 perc után, mert teljesen köztelen az egész. Valójában egyetlen játékban láttam nagyjából normálisan működni, és az a Dance Central volt :))

A másik bajom a Kinecttel, hogy mióta megjelent, azóta nem készít rendes játékot a Microsoft, csak 0 költségvetésű gyerekjátékokat. Sosem bocsátom meg, hogy a Rare-t, a világ egyik legjobb fejlesztőcsapatát odáig züllesztette az MS, hogy kibaszott Kinect Sports-ot gyárt a használhatatlan Kinectre. De ezért fog a következő generációban tarolni a Sony, és remélem a Kinect a pokol tüzén fog elégni :D

(sorry, de nem tudok nem negatív lenni, ha meghallom a Kinect szót, rögtön szétvet az ideg :D )
119.
119.
InGen
#106: Ennyi tanulás után azért elég kellemetlen, hogy nem tudod, hogy a CAS latency-t órajelciklusban mérjük, :)

Hiába nagyobb a késleltetése _órajelben_ nézve, ha egyszer jóval magasabb az órajel, időben nézve nem fog tovább tartani megkapni az adatot.

De neked ezt nyilván nem kell magyarázni ;)
117.
117.
tjames
aki 3m-ről lát különbséget egy 42"-os TV-n 720p és 1080p közöttannak igen sas szeme van, irigylem ;)
115.
115.
greenmelon
#114: Én itthon egy 106-os plazmán játszottam boxon, aztán mikor a MM-ban az ugyanekkora méretű LCD-n játszottam, csak néztem, hogy "ez mégis mi?" :D
114.
114.
kristof97
#113: Az ocsmány azért túlzás, de tényleg erősen látszik, hogy az nem 1080p, és kicsit csúnya, de aki még nem látott úgy képet, kicsit megijedhet a kijelentésedtől. :D Annyira nem vészes LCDn a 720p, csak tényleg nem annyira szép.
113.
113.
greenmelon
#112: Maximum az nem látja a különbséget aki vak. :D
Kisebb méreten is hatalmas a különbség 1080p és 720p között, egy 42"-es LCD-n kifejezetten ocsmány a 720p, plazmán határeset.
112.
112.
Stranger
#101: 55" alatt azért enyhén szólva túlzás. Akkor úgy 100-130cm-es TV-vel még jó lennék? Nem hinném. :D
111.
111.
tsulok
#110: Érdekes, ahogy nő a memóriák effektív órajelen úgy nő a CL is.
4gb DDR3 memória 1333MHz cl7 vs 2X2GB DDR2 533MHz cl3 dual chanelben. Akkor itt most komolyan 2,33X alacsonyabb a késleltetés.
Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy folyamatosan nő a késleltetés, miközben abban egyetérthetünk, hogy a rendszermemóriánál az kifejezetten fontos.
110.
110.
Yami
#109: Értettem én elsőre is de látom nem megy az értő olvasás, úgyhogy leírom neked megint. A késleltetést nem memóriaciklusban mérjük, hanem buszciklusban. A kettő nem ugyanaz.

#108: köszönöm szépen!
Örülnék ha egyszer lenne lehetőségem játékfejlesztéssel foglalkozni, de sose törekedtem kifejezetten erre. Egyik volt évfolyamtársam játékfejlesztő MSc-t csinált a BME-n, és most gagyi mobiljátékokat fejleszt egy kis sufnicégnek.
Én ha játékot fejlesztenék, akkor csakis AAA-s cím érdekelne, de ehhez nagyon jó kapcsolati hálóra, sok tapasztalatra és némi szerencsére van szükség.
109.
109.
tsulok
#98: Arra gondolt hogy a memóriához tartozó időzítéseket a szükséges órajel ciklusok számában adják meg. Nagyobbak ezek az értékek, de az órajel is, így a különbség nem annyira nagy mint ahogy elsőre látszik.
98.
98.
Yami
#81, 82: Ez komoly? Képben van? Ti akkor hol voltatok mikor azt állította, hogy a memória belső órajelének növelésével ellensúlyozható a késleltetés?
Mondjuk gondolom titeket addig nem érdekel, hogy hülyeséget beszél-e vagy sem ameddig azt mondja amit hallani akartok...
97.
97.
Yami
#71: Osztott rendszereknél minden esetben van belső tejesítmény veszteség, teljesen mindegy, hogy 2 vagy 200 mag van benne. Ezt minden első-éves IT hallgató tudja. Az ami te mondasz, az úgy hangzik mint amikor a naív felhasználó megveszi a 2 magos 2Ghz processzort, majd azt mondja, hogy gyakorlatilag 4GHz-es processzora van.

Azt hogy érted, hogy az audio chipje is az XO fölött áll? Arra gondoksz, hogy egy olyan célhardware-t kap amit a fejlesztők közvetlenül elérhetnek és saját számítási egységekkel rendelkezik, tehát gyakorlatilag önmagában képes ellátni minden audio funkciót? Ja, bocs, nem. Ilyet az XO-ba raknak, a PS4 megy egy olyan megoldást kap amit csak az OS-en keresztül érhető el, és ha egy szimpla mp3 streamnél többet szeretnél tőle kérni, akkor CPU vagy GPU időre van szüksége, tehát a hőn szeretett CU-idat terheli.

Értékelem, hogy megtanultál néhány hangzatos szakkifejezést, csak azt sajnálom, hogy a valós ismeretek hiányoznak mögülle.
95.
95.
tjames
Abban azonban igazat adok hogy HC játékosokkal most úgy néz ki a ps jobb választás lehet.
94.
94.
tjames
Te, D. LAAAW :) szerintem haverok között ennyi megengedett , nem úgy ismertem meg Danit, hogy ilyent magára venne, különösképp, hogy csak két féle játékos típust próbáltam meg vizuálisan körbeírni, szerintem humorosan. Nem személyeskedés volt, s a lényeg a mondani való .volt
92.
92.
tjames
#91: Kemény szavakat használsz fiam :)
Igazi vérSonys :)
De tudod a felhasználási területek nem merülnek ki abban, hogy 25 évesen, barátnő nélkül, szülői kecó kis szobájában, két pattanásnyomkodás között, elsötétített ablak mögött MotorStromozik az ember :)
Nekem már többet jelent majd a gyerkekkel hadonászni a TV-előtt (régebben társasjátékozott a család, most kinictezik), vagy távoli családtagokkal skype-olni a kanapéról (akár az egész család egyszerre), vagy haverokkal casualboxolni kinecttel... Változik a világ... és az első játékos generáció bizony felnőtt mint én... egyre több az ilyen játékos! Talán nem kéne "retkezni" a nekem nem tetsző dolgokat... Ne feledd, te is felnősz egyszer... mégha most nem is hiszed... változni fogsz ;)
91.
91.
InGen
#87: Lehet, én ezt a kamerás, mozgásérzékelős, partijátékos korszakomat kiéltem a PS2 + EyeToy kombóval, pont elég is volt :)

Mondjuk amekkora szar a Kinect másra tényleg nem jó, és az eddigi beszámolók alapján a Kinect 2 sem sokkal jobb, szóval én a hardcore játékokhoz továbbra sem fűzök nagy reményeket - azon kívül, hogy a BF4-ben lehet majd kihajolni, amit úgyis mindenki ki fog kapcsolni fél óra után, és lehet hangutasításokat adni, ami pedig működhetne a sima headsettel is.

Ha már kötelezővé tették legalább az MS játékai használhatnák, de még a Ryse sem használja, pedig az eredetileg X360-as és kifejezetten kinectes játéknak indult annak idején... de tippre ők is belátták, hogy egy retek az egész :D
89.
89.
kamgecam
De messze van még dec.13-dika! :)
88.
88.
csoki0619
#87: Azert egy Heavy Rain stilusu jatekot szivesen megneznek egy otletesen kidolgozott kinect tamogatassal. Peldaul verekedeseknel tenylegesen verekedni, hadonaszni kellene, elhajolni stb. Targyakat megfogni, megvizsgalni. Ilyen tipusu jatekoknal sokkal jobban bele tudna magat elni az ember, es elvezetesebb is lenne, mint a kontrollert eszetlenul razni, mozgatni es a karokar ide-oda huzigalni.
87.
87.
tjames
#86: lehet....de tökéletesebb parti játékokat, vagy casual gyerek játékokat el sem lehet képzelni mint a kinectes cuccok.
bár én a hc játékoknál sem határolódnék így el tőle
86.
86.
InGen
#83: Óóóó istenem, pont az hiányzik, hogy CoD-ozás közben hajolgatnom meg kalimpálnom kelljen.

A Kinectnek nincs értelme és nem is lesz értelme a hardcore játékokban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...