PlayStation 4 - ez lesz az első rendszerfrissítésben

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 27.
  • Hír
Link másolása
Ahogy például a Wii U rajtja sem volt zökkenőmentes, a PlayStation 4-tulajoknak is le kell majd rángatniuk egy rendszerfrissítést a vásárlás után - több funkció is csak a patch letöltése után fog működni.

A Sony részleteiben is bemutatta azt a rendszerfrissítést, amit a PS4-vásárlók tölthetnek majd le az első napon: az 1.50-es javítás 300 MB-ot nyom, és a konzol több funkcióját is ez aktiválja majd.

Soroljuk, hogy egészen konkrétan miket:

  • Elérhetővé válik a Remote Play- és a Second Screen-támogatás a PlayStation Vitán, illetve az androidos és iOS-es okoskütyükön. A PlayStation App egyébként november 22-én válik letölthetővé a mobilokra és a tabletekre.
  • Élesedik a Share funkció, illetve a Ustream-közvetítés is.
  • A javítással rajtol a PlayGo: tudjátok, ez teszi lehetővé, hogy még a játék teljes letöltése előtt nekieshessünk a friss szerzeményünknek. A Sony szerint egyébként nem mindegyik cím támogatja ezt a lehetőséget.
  • Arc- és hangfelismerés: a PlayStation Camera megjegyzi az arcunkat, amit a bejelentkezéshez használhatunk, illetve a hangunkkal is navigálhatunk majd a menüben.
  • A 1.50-es frissítés aktiválja a háttérben futó zenelejátszót, sőt DVD- és Blu-ray-filmeket is csak a letöltés után nézhetünk.


A Sony azt is megjegyezte: a konzol "altatása" kezdetben nem működik majd, ennek élesítéséről csak később mondanak konkrétumokat.

20.
20.
Raziel
Amúgy azért ez nem olyan vészes mint mondjuk a WiiU majd 1,5 gb-s hatalmas letöltése. Már most az albis olcsó netemmel is csak 5 perc lenne. A sony szerverei meg valszeg bírni fogják ezt. Főleg a launch napokon nem hiszem, hogy a rendszert ne készítették volna fel erre. A dilmes funkciót valszeg csak azért a patch után aktiválják mert látni akarják, hogy fent vagy. :) Vagy esetleg azért mert tartanak a kedves hackerektől, hogy azonnal megpróbálják betámadni mindenféle lemezekkel a gépet. Valszeg a patch tartalmaz valami megoldást arra, hogy felismerje a sima adat tartalmú lemezeket és megkülönböztessek őket a filmektől. Vagy csak valami codek-el van baj. Sok oka lehet a lényeg, hogy úgyis működni fog pár perc alatt rendesen.
19.
19.
DON GONDOCS
Nem feltétlen zavaró ez a patch, mert ugye a lényeg a játék működni fog.
Bár az utolsó ponton azért kicsit tényleg fura, nemis hiszem el hogy a Sony vagy akármelyik másik cég ilyet utólag pakol bele. 2 játék között egy film belefér.
18.
18.
crashpipi
Remélem be fog kapcsolni hangparancsra! ;) Csak ebben bízva rendeltem a kamerásat! ;)
17.
17.
crashpipi
Nem értem manapság kit zavar, ha frissíti vmi magát? Én kifejezetten szeretem, ha üzenetet dob a telóm, tévém vagy akár a 360, mert akkor tudom, hogy naprakész. A pc-re is úgy telepítek mindent, hogy automatikusan jelezze, ha van vmi...
15.
15.
#6: Igen, sokan Dontrip kommentjére hiszik, hogy az irónia, pedig közelsem az, hanem ironizmus.

#13: mész te is a....
13.
13.
myrte
Bezzeg most senkinek se fáj, hogy frissítéssel kezdtünk... de a WiiU-t hogy lehúzták emiatt....
11.
11.
kristof97
#10: De akkor a *sracasm off* az mit keresett a végén? Először azt hittem poén, csak azt meglátva hittem, hogy komolyan kérded.
10.
10.
Dontrip
#8: Hát igen, de mindegy :D
9.
9.
Nebuloid
Oh, eddig állandóan várni kellet, hogy betöltsön a lemezről, ezentúl állandóan várni kell majd, hogy betöltsön a felhőből! Remélem a next-next gen visszatér a kazettákhoz! :D
8.
8.
Ragnarox007
Dontrip részéről ez csak Irónia volt, de látom nem sok mindenkinek esett le :D
7.
7.
"Arc- és hangfelismerés: a PlayStation Camera megjegyzi az arcunkat, amit a bejelentkezéshez használhatunk, illetve a hangunkkal is navigálhatunk majd a menüben."

vajon a hajviselet is része ennek? :D vagy mi lesz, ha valaki megfázik? :D
6.
6.
EBR2000
Látom sokan nem értik az iróniát... :)
5.
5.
Nathan
#2: Ez azért van hogy a ps4 rendszere napra kész legyen :) és azért nem tudják megcsinálni a megjelenés előtt két héttel mert már most sok ps4 bedobozolba áll valamilyen raktárban :D
4.
4.
kristof97
#2: Talán mert már dobozban csücsülnek a konzolok, talán ezért?? Ugyan ezért kell az X1nek is frissítés az első nap (a Forzának is). Azt sajnálom, hogy az a funkció ami legjobban érdekelt nem kerül be először, az altalás, de mivel leghamarabb jövőre veszem meg, ezért nekem nem gond. Másnak aki alvás közben töltene (amikor ő is, és a gép is aludna) annak kellemetlen, hogy hallja, hogy megy a gép.
3.
3.
norbio
#2 csak tul eled....
2.
2.
Dontrip
Jajj, ez a Sony nem tud egy kész gépet kiadni, hát mi ez már? Évek óta várunk a nextgenre, most meg plusz 10 percet várhatunk amíg letölti a 300MB-t. Meg ilyen hülye indokkal, hogy aktiválni kell néhány funkciót, ezt miért nem tudják megjelenés előtt két héttel beállítani? *sarcasm off*
1.
1.
EBR2000
Nem is lenne baj de ennyi funkcióhoz kell ez a frissítés?! Mondjuk nekem mind1 mert mire megveszem már másik szériából kapok amire tuti telepítve lesz.
Ez a 300MB nem nagy fájl (elméletileg gyenge nettel se tartana tovább 5 percnél...gépen.) csak hogy le lesznek terhelve rendesen a szerverek....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...