Xbox One - így navigálunk a Kinecttel

  • Írta: zoenn
  • 2013. október 28.
  • Videó
Link másolása
Két hét van hátra az Xbox One premierjéig, de a kinectes hangutasítás csínját-bínját még nem prezentálta nekünk a Microsoft. Most ez az idő is eljött, megnézhetjük, hogy miként navigálunk majd a szenzorral a dashboardon.

Az alábbi videóból kiderül, hogyan kell bekapcsolni a konzolt a Kinecttel, miként töltünk be videókat, hogyan csatlakozhatunk egy játékba stb. Szintén szó lesz a videómegosztásról, a tévézésről, az Internet Explorer használatáról, illetve a Skype hívás fogadásáról is.

Ha a látnivalók mellé némi írott fejtágításra is vágysz, látogasd meg az Xbox.com weboldalt is!

66.
66.
Thor Vath
Olvasgattam, nagyon érdekes :)
A One-iPhone párhuzamot úgy értettem, hogy az Apple nem gyárt hagyományos, érintőképernyő nélküli telefonokat, a Microsoft meg nem gyárt kinect szenzor nélküli konzolokat. Ők valószínűleg így látják a videojáték-irányítás jövőjét. Meg szerintem a PC-k jövőjét is. Nem mondtam, hogy ez jó, vagy rossz, vagy hogy mindenkinek tetszik. Sok ember hülyét kap az érintőképernyőtől, az nem költ drága okostelefonra, hanem vesz mást. Sok más ember hülyét kap a mozgásérzékelőtől, az nem vesz One-t, vesz mást. Tényleg drágább a One a szenzor miatt, mint a PS4, ez tény. Ha mozgásérzékelős konzolt akarok, akkor One-t veszek (vagy Wii-t), ha hagyományosat, akkor meg PS4-et.
És szerintem nem lehet különválasztani a szenzort a géptől, mert ha nincs MINDEN gépben, a fejlesztők megint ignorálni fogják. Így viszont nyugodtan kihasználhatják a mozgásérzékelő lehetőségeit és aktívan használhatják minden One-on megjelenő játékban tudván, hogy mindenkinek van, minden konzol egyforma. Megjegyzem, ez a konzol alapvető értelme. Hogy mindenkinek egyforma.
Nem látom be, hogy miért csengetne le bárki pénzt egy olyan dologért, amit nem használnak majd. Aki nem szeretne mozgásérzékelős konzolt, az vesz PlayStation-t, az is tök jó gép és még olcsóbb is. Hol itt a probléma?
64.
64.
Thor Vath
A 'ráerőltetés' annyiban áll, ahogy pl az iPhone-nal ráderőltetnek egy érintőképernyőt. Ez annak a terméknek (is) az üzletpolitikája. Ne nyomkodj gombokat, érintsél. A One-nak meg: ne nyomkodj gombokat, integessél. Ennyi. Lehet, hogy beválik, lehet, hogy nem, majd kiderül. Ha nem akarsz integetni, vegyél PS4-et, ott nem kell. Engem speckó érdekel a kinect, most is van, szeretem a futurisztikus kütyüket. És nem, nem táncolok. Képernyő előtt sem :)
Tekintheted úgy a szenzort, mint egyfajta továbblépési próbálkozást az érintőképernyőtől.
54.
54.
Thor Vath
Szerintem alapvetően rossz a 'rámerőltetnek egy kinect-et' gondolkodásmód. A One-nak a kinect pont úgy szerves része a kinect szenzor, mint az adapter például. Csak azért nincs beépítve a gépbe, mert így különszedve praktikusabb, a konzolt nehéz lenne jó helyre tenni a tv elé. Szóval én úgy látom, hogy itt már nem opcionális a szenzor használata, mint a 360-nál, hanem folyton hallgat és figyel téged az xbox, amit a játékfejlesztők használni is fognak erre-arra. Én azt gyanítom, hogy a one-os játékok 90%-a fogja aktívan használni a szenzor adta lehetőségeket, úgyszolván az irányítás bizonyos részeit átveszi a kontrollertől. Ha lenne szenzor nélküli One, az nagyon logikátlan lenne.
52.
52.
xSHx
#51: Nemértem mire gondolsz, de ha te mondod... :-)
51.
51.
Yami
#50: Na most ugrottál a mélyvízibe... :)
50.
50.
xSHx
Valószínű azért ragaszkodnak a kötelező kinecthez, mert így ha fejlesztenek egy programot (játék, alkalmazás...), akkor számolni tudnak azzal, hogy minden ONE tulaj rendelkezik Kinectel. Így nem kell kínlódni, és alternatívákat keresni/kínálni.
45.
45.
Dontrip
#19: Ez meg olyan, hogy a BF3 Xboxon mediumon megy, PS3-mon meg lowon.
43.
43.
#24: A ps3 bol pont kihoztak.
Amugy mind a ketto csutkagazon ment mar jo ideje es fejlesztok soxor azon tortek a fejuket min butitsanak, hogy menjen normalisana cuccuk.
Ps3-on egy rakas dolgot szofveresen kellet megoldani amit a box hardverbol letolt.
Ez el is vitte az erofolenyt a faszba.
Es ugyanaz a jatek neha meg igy is rondabb volt rajta.
Ott volt a proci ami gyors volt, ellenben a memoria kontrollerrel es a memoriaval ami meg fatengelyes, a video resz feature listaja meg igen kurta volt, mint mar emlietettem par sorral feljebb...
40.
40.
majomember
ezt csak igy itt hagyom :)

http://kotaku.com/rumored-xbox-one-launch-issues-lead-to-lots-of-question-1453405464
35.
35.
kopic
34.
34.
Csoki80
Hiába erősebb a ps3/ps4 egy picit nem meghatározó a bevétel szempontjából. Nem a pár exclusive cím határozza meg a piacot, hanem az óriás kiadók, akiknek nem érdekük, hogy jobban fusson egy játék az egyik platformon. Ők, majd szépen egyensúlyt tartanak a sanyi meg a mikrofos között.

A kinect meg jó befektetés, az összes kisgyerek be van sírva érte. És ki fogja harcolni, hogy olyant kapjon. Ez a nagy többség, ami felé a tv-vel is nyit az MS meg ugye a sanyi is. A hc gamerek örülhenek, ha kapnak egy kis sarkot a gépben. Ebből van a lé.

Ha én egy zongora gyártó lennék és gyárthatnák évente egy tökéleteset keresnék vele egy millát, vagy gyárthatnák 12db nem teljesen tökéletest és keresnék vele 6 milliót ne melyiket választanám... És ti?? Szerintem tudjuk a választ.....
33.
33.
tjames
#21: Én is bízom ... titkon :)
32.
32.
tjames
#17: Tévedel ;) Én még mindig úgy vagyok hogy Boxot veszek... csak várom hogy valaki az ellenkezőjéről meggyőzzön ;)
27.
27.
Yami
#14: Szerintem amikor azt mondja, hogy "Xbox, record that", akkor a konzol lementi az utolsó 5 percet, amikor meg azt mondja, hogy "Xbox share" akkor meg meg is osztja. Legalábbis eddig azt mondták, hogy mindkét konzol folyamatosan rögzít.
26.
26.
Yami
#20: Mindkét konzolban ugyanannyi memória van. A memóriában csak a helyet foglalják az alkalmazások nem pedig a sávszélességet.

#22: Továbbra se értem ezt a rásózást, ha nem kell a Kinect, akkor ne vegyél XO-t. Ennyi erővel minden konzol gyártó ráderőszakolja a saját kontrollerét mert a géphez csomagolja, ahelyett, hogy te eldönthetnéd az kell-e neked vagy sem.

"Ezt nem teljesen értem...Kinect nélkül besül a fejlesztés?Vagy ha a kinect-re kihegyezett játékokra gondolsz,kurvára nem mindenkit fog érdekelni,simán meglehetett volna oldani,hogy ne egyben legyen a gép és a kinect,de nem így cselekedtek."
Ha nem ilyen egysíkúan állnál a dolgokhoz, akkor értenéd. Eddig a Kinect feature-ök megvalsóításakor, a fejlesztőknek nem csak azon kellet gondolkozniuk, hogy hogyan használhatnák ki a Kinectet, hanem azon is, hogy hogyan csinálják úgy, hogy közben a Kinectel nem rendelkezők is használni tudják. Ebből legtöbször gyatra kompromisszumos megoldások lettek. Továbbá rengeteg fejlesztő bele sem kezdett az egészbe, mondván, a potenciális vásárlóiknak csak egy elenyésző rész rendelkezik Kinecttel. Amúgy a Kinect-only játékok is sokat kamatoztathatnak ebből. Ugyebár nagyobb célközönség, nagyobb büdzsé, több és minőségibb Kinect játék.
24.
24.
tsulok
#19: "Ne a lusta fejlesztőkkel igazold már azt, hogy a 360 erősebb."
Ezt a lusta fejlesztős dumát nem igaz, hogy nem unjátok. Eleve nem jogos a fejlesztőktől elvárni, hogy több munkát fektessenek a PS3-ba, miközben a multiplatform címek eladásai alul is maradnak. Meg amúgy se a fejlesztők döntik el, hogy mennyi idejük, pénzük lesz a játék elkészítésére

Abban viszont igazad van hogy az új generációban nem ez lesz a felállás, így fölösleges azzal példálózni, hogy a PS3ból se hozták ki az erőkülönbséget.
23.
23.
JackBauer
#20: lényeg, hogy a multitasking miatt nem fog laggolni a gém
21.
21.
supair
#4: Én bízom bennük james:-)
Az eddig látottak tetszettek.A mostani sebesség is.
A LIVE-ot nem kell bemutatni.
Kinectimals!!Látnod kellett volna a lányom arcát.Én pedig egy Homecominggal is frankón elvagyok most.
A többi porhintés,és találgatás.Aki még mindig az ez erősebb lesz-nél tart az bekaphatja!!!!!!!!
20.
20.
ZsupiDav
#18: Nem pont a memória (típusa) miatt gyengébb sokak szerint a One? Mert akkor inkább spórolni kellene vele, nem?
19.
19.
ZsupiDav
#12: Akik dolgoztak vele, azok ki tudták hozni a PS3-ból azt a pluszt, amit még magában rejtet4. Ne a lusta fejlesztőkkel igazold már azt, hogy a 360 erősebb. Egyszerűen könnyebb volt rá fejleszteni, ezért az volt az elsődleges platform. Itt már nem lesz nehéz fejleszteni egyikre sem, így könnyebben kijöhet a két konzol közötti erőkülönbség, ami állítólag jelentősebb, mint ami a PS3-XBox360 között volt. Például az új COD állítólag PS4-en tudja a fullhd-t (BF4-nél fullhd vagy 900p), míg One-on 720p (mindkettő)!
18.
18.
Yami
#14: A memórián kívül nem használnak más erőforrást a háttérben lévő feladatok. Nagyjából úgy mint a Windows Phone és a Windows Runetime folyamatok esetében, ha egy alkalmazás a háttérbe kerül akkor úgymond megfagy az utolsó állapotában. A memóriában betöltve marad, de nem kap processzoridőt.
17.
17.
Yami
#3: Ez az Ms új 3 rétegű szoftverarchitektúrájának az eredménye. A konzolon egyszerre fut egy Windows 8 alapú többcélú kernel és egy Xbox OS, ami a játékok futtatásáért felel. A két rendszert a Microsoft HyperV Hypervisor technológiája fogja össze, mely lehetővé teszi, hogy több operációs rendszer is natívan tudjon egyidejűleg működni.

#1: Szerintem ez a jövő, még ha jelenleg nem is a legprecízebb dolog, de ahhoz, hogy a jövőben kiforrott hang és gesztus alapú interface-eink legyenek, ahhoz ilyen lépcsőket kell végigjárni.

#3: Csak tudnám miért zavar téged ez ennyire. Egyrészt úgysem akarod megvenni, másrészt meg ennek a terméknek ez a koncepciója. Az Ms teljesen racionálisan meg is indokolta miért van erre szükség. Azt szeretnék, ha fejlesztők támaszkodhatnak arra a játékaik fejlesztése közben, hogy minden egyes XO felhasználó rendelkezik Kinect-tel.
16.
16.
ZsupiDav
#11: Nem tudom biztosan, de szerintem nem lehet Kinect nélkül One-t beszerezni. Vagy lehet, de azt PS4-nek hívják :D
14.
14.
ZsupiDav
A videó alapján te jelzed a Kinect-nek, hogy a One-on futó játék képét rögzítse, majd te is állítod meg. Ha jól tudom a PS4-nél folyamatos a rögzítés, de mindig csak az utolsó 15 percet tudod menteni. Ha ez így van akkor a Sony megoldása életképesebb. Általában utólag jön rá az ember, hogy mekkora nagy volt ami történt és milyen jó lett volna ezt megosztani másokkal. Mindemellett a hangvezérlésnek a PS4-nél sem lesz akadálya. Ezek után maximum az alkalmazások között való lépkedés sebessége az újdonság, de szerintem ez tök felesleges és még a hardvert is pluszba terheli a sok háttérben futó felesleges program. Inkább várok 5-10 másodpercet, minthogy a játék sebességének/minőségének rovására pillanatok alatt tudjak filmnézésből játékra ugrani. Ez a véleményem, de ez persze teljesen szubjektív.
12.
12.
a.sebi
T james mert kinekt nêlkúl miben rosszabb a box mint a ps? A ram miatt? Ps3 is erősebb mint a box! Csa ez nem látszik!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...