Ryse: Son of Rome - látványos pályamustra

  • Írta: zoenn
  • 2013. november 15.
  • Videó
Link másolása
Fejlesztői kommentárral megspékelt játékmenet-felvételeket kaptunk a Ryse: Son of Rome-ról. Egy elátkozott mocsárban, Rómában és Yorkban is pirosra festhetjük gladiusunkat. Emellett itt a websorozat negyedik része is.

Északi barbárok misztikus erdejében is megfordulunk majd hősünkkel, ahogyan Yorkban is, de nem kell Rómától messzire menni egy jó kis vérfürdőre. A Ryse: Son of Rome vitán felül remekül néz ki, függetlenül attól, hogy milyen felbontásban és hány fps-sel fut. Köszönjük, ArrowCross!

A The Fall-széria is rákapcsolt: egy héten belül ez már a második új epizód. 

23.
23.
kristof97
#22: Mivel még nincs kint a játék, és még csak pár szerencsés újságíró látta futás közben a gamet, ezért ki is írtam, hogy elvileg. :D Egyébként számomra a The Divison néz ki a legélethűbb játéknak, mint grafikailag, mint fizikában. Ha annál is szebb lesz, akkor kb. befosás lesz, de a Ready at Dawn-ban azért bízok, hogy történetileg és játékmenetileg is ott lesz a szeren. De grafikában az MS oldaláról a Qantum Breaktől várok nagy durranást, bár szerintem az is ilyen Beyond-os lesz, szóval neked szerintem nem fog tetszeni. :)
Egyébként az az embertípus akiről a kommented közepében beszélsz, az a legrosszabb, mert vele értelmes beszélgetést sem lehet folytatni.
22.
22.
Gamer 74
#21: Megértelek. De ezzel a kijelentéssel azért várjunk még. Konkrétan "a legszebb next-gen játék".

Először is, közel sincs még kész.
Másodszor, soha ne becsüld le az "ellenfeled". (Az MS nem Sega, én még emlékszem, amikor a Sony arrogáns módon temetőbe tette a remek kis DC gépet).

Sajnos ez utóbbi sok esetben megtörténik, hiszen itthon általános jelenség, köszönhető mindez az elvakult vér fanboy hozzáállásnak. Amikor pedig nem úgy zajlanak a dolgok ahogyan azt elképzelték, akkor érkezik a gyűlölet. Igen, gyűlölet. Ismerek olyan (fiatal) gamert, aki még az X360 kontrollert sem hajlandó a kezébe venni, pedig van olyan játék (nem is egy) ami számára is tetszetős 360-ra. Ezt Ő közölte, de mégsem kell. Mert kifejezetten utálja magát a gépet. Nagyon szomorú jelenség. Aki ilyen módon befolyásolja a vásárlókat avagy játékosokat "szakértő" címszó alatt, azt örökre eltiltanám a publikus szerkesztéstől. Az ilyen ember maga is vér fanboy/kókler, nem hozzáértő. Úgy vélem, aki igazi játékos, az egyszerűen a játékokat kedveli platformtól függetlenül, nem egy márka lebeg állandóan a szeme előtt. Mert ez nem gamer hozzáállás, hanem elvakultság, amely nem enged tisztán látni. Bizony az itthoni fórumok többsége is erről szól. Minden szar ami nem az én kedvencem. Bölcs dolog ugye. A Ferrari a kedvencem, de akkor a Mercedes-Benz már gagyi? Biztosan érted:-)

Ne egy gittegylet mondja meg, mi a jó, és mi a rossz. Sajnos sok esetben ez történik, és sokan adnak az ilyenek szavára. Pedig nem kellene, mert káros.
21.
21.
kristof97
#18: Az Ordert elfelejtettem hozzátenni, azt nagyon várom, és állítólag az a legszebb next-gen játék, legalább is valamelyik magazin azt írta, akinek már volt lehetősége játszani a játékkal. A hozzáállásodat pedig megértem, mivel egyedül a BF4ben kapsz kevesebbet a mostani genen, mint a next-genen (24 vs. 64+2 fős multi) az igazi exclusive címek: Infamous, Order, The Division, stb. 2014es játékok. A Beyond meg nekem nagyon tetszik, mert imádom a jó történetet, és az interaktivitás miatt igazából nem lök ki az élményből, de segít, hogy hatással legyek a történtekre. :) Az említett játékokat pedig kihagynám, mivel csak egy konzolom van, a PS3am, PCre meg letölteni nem akarom, főleg, hogy talán az FF7 volt, ami ezek közül kijött windwos platformra.
20.
20.
Gamer 74
#19: "Ez így is fog maradni."

Mindenki arra költi a pénzét amire csak akarja, magánügy. Én már csak akkor, amikor értelme is van. Elnézve a dolgokat, semmiből sem maradok ki jó darabig. Legfeljebb már komoly exkluzív címekkel pakolok a kosárba egy next-gen konzolt. Persze aki némileg szebb grafikáért hajlandó fizetni 130-150 ezer forintot egy multi cím esetében, ám tegye. Sok milliomos él kis hazánkban..., aztán lehet többségük nem is milliomos. Tipikus fogyasztó, veszem, ugyan egyelőre még nem sok értelme van, de kell. Most aki nem hajlandó a tömeggel együtt bégetni, az a hülye? Bizonyára érthető.
19.
19.
tsulok
#18: "Egyik sem éri meg jelenleg az árát, elég csak megtekinteni a felhozatalt, háromnegyed része saláta/multi/jellegtelen alkotások."
Ez így is fog maradni. Én se tervezek konzolt venni a közeljövőben, de megértem azt, aki igen. A multi címeket is kell játszani valamin és a next-genen jobban fognak futni. A konzol ára nem fog csökkenni ~1 évig, szval ha valaki tudja, hogy úgy is venni fog mondjuk nyárig, akkor akár meg is veheti most. Meg persze sokan csak azért vesznek mert nem akarnak kimaradni.
18.
18.
Gamer 74
#15: Szia,

A kérdésedre válaszolva. Next-gen fronton egyelőre a Forza 5, The Order: 1886, Titanfall. Nem szokásom a grafikától úgymond elájulni, de azt mindenképpen hozzáfűzném, a Ryse bitang vizualitással rendelkezik. Mondjon akárki akármit, ez magasra tette azt a bizonyos mércét. Független attól, hogy nem veszem meg és nem túl komplex az eddig látottak alapján. Csak a grafikáról beszélek. Nagy a hype a Ps4-et illetően -1 millió az USA-ban-, de én magam még semmit nem láttam, amitől hanyatt kellene esni. Olcsóbb és némileg erősebb. Emiatt sokan élből ájuldoznak, de nem tudnak erősen érvelni mellette, csupán állandó jelleggel azt ismétlik, majd jönnek a komoly címek, majd...akkor MAJD veszünk Ps4-et, én így gondolkozom. Egyik sem éri meg jelenleg az árát, elég csak megtekinteni a felhozatalt, háromnegyed része saláta/multi/jellegtelen alkotások. A pénzem megvan a gépekre, de biztosan nem adom ki ilyen gyenge kínálat miatt. Nem gyönyörködni szeretnék egy termékben, hanem használni. Jelenleg Ps3/X360 tulajdonos vagyok, bőven van még mivel játszani, és érkezik a GT6 is. Szóval virítsanak a pénzemért, a duma helyett. Addig meg tegyék az erős gépeket ahová csak akarják. A fogyasztói társadalom többsége pedig sorba áll, jóformán csak azért, hogy elmondja magáról, van next-gen gépem. Ez menő. (Lásd iPhone szindróma).
Igaz, a régi konzolokkal még többet játszom:-D Ebben mi a logika? Semmi. De így működik a dolog. Ugyan közhely, de igaz. Türelem rózsát terem.

Beyond: Two Souls téma. Számomra értéktelen. Egy interaktív film, nem játék. Vedd meg Ps2-re a Dragon Quest 8-at, és tudni fogod mi a videojáték. Egy remekmű, GC-ra a Resident Evil részeket (remake&zero), Zelda WW, Ps1-re Final Fantasy 7, vagy a Tomb Raider részeket stb. Ezekhez képest a Quantic Dream alkotása egy rossz vicc, hiába szép. Az utolsó, videojáték szempontból igazán értékes alkotása a Quantic Dream csapatnak az Omikron volt. Köszönöm, de nem kérek videojáték helyett Hollywood stílust, igényes/szórakoztató videojátékot szeretnék, mert videojátékos vagyok, nem néző;-)
17.
17.
guitarlord
#12: Mindenkinek mást jelent egy videójáték. Nekem azért jelent többet a Killzone a CoD-nál, mert a modern militarista shooterből elegem lett az évek során és a Killzone pont annyival másabb, ami már elég.

Én is közel 20 éve játszom, láttam, hogyan jutunk el a Doom - mai szemmel - nevetséges grafikájától, a Ryse-ig. Az értékelésekre kár alapozni, ha megnézünk egy metacritic-et, annyit látunk, hogy adott a kritikusok nem túl objektív véleménye, meg a felhasználóké, ahol 9-10 (fanboy) 0-3 (hater) értékelések repkednek.....

Abban is egyetértünk, hogy a többség csupán fanboy, semmi több...Ahogy Te is, Én is a játékok híve vagyok, nem vagyok se PC se MS, sem Sony fanboy, egyszerűen Játékos vagyok.
16.
16.
tsulok
#14: Egyébként érdekes, mert tényleg nem erősek a PS4 nyitócímei. Ehhez képest az előrendelések alapján mégis sokan fogják venni, ahogy az XO-t is. Szerintem 1 éve nem sok elemző gondolta volna, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok. Ha gondok lesznek az eladásokkal akkor annak valószínűleg más oka lesz.
15.
15.
kristof97
#14: Igazából értelek, mert tényleg alig van exclusive cím a PS4re most (Xbox-ra sincs sokkal több) és egyébként Joshida is bevallotta a végén (tegnap), hogy egy olyan játék ami csak 3 gombot használ, csak egy másodlagos cím amit vagy a Killzone mellé szerzel be, vagy a gyerekednek. A KZról én még nem akarok véleményt mondani, mert kipróbálni még nem tudtam, a tesztelőkben pedig nem igazán bízok. Amikor a szaksajtó lehúzta a Beyond: Two Souls-t, mert nem tudták megérteni, hogy ez inkább egy interaktív film, mint játék, akkor azért el elgondolkozik az ember, hogy ezek a nagy hozzáértő újságírók mivel is többek, mint te vagy én (a munkahelyükön kívül). Egyébként a konzolvásárlást majd én is akkor tervezem, amikor már több lesz a húzócím (Uncahrted, Infamous vagy Halo, Titanfall). Egyébként számodra/számotokra melyik next-gen ÚJ IP tetszik a legjobban/ keltette fel az érdeklődéseteket? Nekem a Remedy új játéka és kíváncsi vagyok arra, amiben karmok vannak a karakter karján és ilyen mitológiai szörnynek néz ki (PS4es cím).
14.
14.
Gamer 74
#13: Csak beszélgetünk. Te is elmondod a véleményed és én is. Erről szól a fórum alapvetően. Mindkét játék szép, de egyik miatt sem érdemes 130-150 ezer forintot kiadni. Ehhez azért jóval több kell. Ellenben a Ryse azért újdonságnak számít ami a témát illeti, a KZ széria közel sem, egyik része sem volt system seller kategória. Sajnos ez valamiért a Sony székházban nem esik le. Aztán majd, ha nem úgy megy a szekér (lásd Vita), akkor talán majd kapcsolnak. A Ps3 megjelenésekor legalább próbálkoztak új IP terén. Resistance. Őszintén, most egy Knack adja el a gépet? Vagy egy szép, de mindig is átlagos KZ? A multi címeket hagyjuk, nem mérvadóak, hiszen multi címek. Persze jön majd új ND, SSM, és PD játék is, de addig mivel toljuk egy 130 ezres gépen? Multi címekkel? Mert a komoly exkluzívok nem mostanság érkeznek. Ez itt a probléma. Hiába bivaly egy gép, ha vérszegény az exkluzív kínálata. Visszatérve a témára, a magyar tesztelők többsége egyszerűen a hiteltelen kategóriába sorolhatóak. Akadnak ugyan kivételek, de többségük bizony hiteltelen és sok esetben elfogultak. Ez pedig azt eredményezi, hogy közel sem kapunk tiszta képet egy adott játékról, és a végén a pénzünk bánja. Ami ugye egy Ps4 vagy X1 esetében 18 ezer forint játékonként. Szóval azt hiszem az ember joggal várja el, hogy elfogulatlan tesztet kapjon. De mivel Magyarországon élünk, ez már több mint idealizmus:-)
13.
13.
kristof97
#12: Én a KZról annyit tudok mondani, amit azúj részről streamelve láttam, illetve a 3 multis trialjából tudok. A multi nekem tetszett, nem azt mondtam, hogy jobb, mint a BFé, vagy a CODé, csak, hogy jó. A grafikáról is annyit, mondtam, hogy nagyon szép, nem azt, hogy szebb mint a Ryse-é (majd kiderül, ha kijön a Ryse is). Egyébként ha Crytech játéknál az, hogy gyönyörű a grafikája, az kb. annyira alap dolog, mint, hogy a Nolan filmeknek a jó történetük. Az Otherworld-höz pedig direkt odaírtam, hogy szubjektíven csinálják a videókat, mert náluk csak annyi a lényeg, hogy milyen élmény volt a játékkal játszani. Igazából nem értem, hogy azért válaszoltál a kommentemre, mert egy hozzászólásom végén megemlítettem azt, amit videókban láttam az új KZról. Nem azon volt a hangsúly, hanem, hogy mennyit is érnek ezek a "nagy tesztelő" magazinok véleményei.
12.
12.
Gamer 74
#11: Nem osztom a véleményed. A KZ széria mindig szép volt, kivéve az első PS2-es részt. Nem a grafika általánosan a probléma. Egyszerűen egy teljesen közepes FPS szép ruhába csomagolva. Se nem több, se nem kevesebb. Az online része is felejthető bőven, kivétel a rajongók számára. Igaz, elég sovány ez a réteg, egy BF avagy egy CoD multihoz képest. Miért is? Mert nem értékelik a minőséget, ehhez hasonló érvrendszert használna egy vér fanboy. Persze ennél jóval egyszerűbb a válasz, hiába szép, ha nem olyan jó vele játszani. Erről van szó tulajdonképpen. Bizony ezt tapasztaltam én is a Ps2-es rész óta. Hagyjuk, az értékelések önmagukért beszélnek. Teljesen átlagos cucc, ahogy mindig is az volt, a szép grafika ellenére is.

De amennyiben a grafika a téma, tekintsd meg a cikkben szereplő játékot. Akinek van szeme és némileg lát is, az egészen könnyen észreveszi, a Ryse összképre is simán szebb mint a KZSF, simán. Mondjuk egyik játékot sem veszem meg, de szeretek a tények mentén beszélgetni. Immár több mint 30 éve játékos vagyok, ebből adódóan van némi rálátásom a dolgokra, de soha nem voltam ostoba vér fanboy, csak a játékok érdekeltek platformtól függetlenül. De mostanság sajnálatos módon nem erről van szó többnyire, van aki a Sony tőgyét sz@pja, és van aki a MS-ét. Mert fizetnek érte O_o Minden szar ami Xbox, és minden szar ami Sony. Ostoba és szánalmas hozzáállás ez. Ennek kapcsán nem is fórumozok magyar oldalon rendszeresen, egy hiábavalóság. Az Otherworld pedig egy ripacs kabaré, nem tesztelők. Vicc kategória az a "csapat", de nem Ők az egyetlen legyint kategória team itthon, és ezek véleményére adnak sokan. Szomorú jelenség, nem véletlen amiért ott tartunk, ahol..
11.
11.
kristof97
#10: Nincs olyan, hogy "szakértő". Van olyan ember aki elvégzett egy újságírói iskolát/tanfolyamot, vagy mit, de ez csak arra jó, hogy az adott szakmában (napilapok, ilyenek) el tudjon helyezkedni. Ő is pont ugyan olyan játékos mint te, semmivel nem több (esetleg hamarabb kezdett el játszani, vagy többet játszik, de akkor is csak játékos), mint mondjuk a te véleményed, csak adott esetben ezek az emberek le vannak fizetve, mert ugye ha egy médium ad mondjuk jó-rossz értékelést egy adott dologról (film, játék, TV, stb.) akkor az több emberhez jut el, és több embert befolyásol a vásárlásban. Míg a játékosok szubjektív élményeiket mondják el (pl: Otherworld) és mivel ez csak az ő átélt élményük, ezért ebbe nem igazán lehet belekötni, de a vásárláshoz sem feltétlenül ad pontos információkat. Én néztem multis és kampányvideókat is az új Killzone-ból, és a grafika nagyon szép, az AI egész jó, viszonylag tényleg szabadak a pályák, a multi pedig tetszett, de ez már a 3ban is elég jó volt (az az előttiekkel nem játszottam semmit). A játékóráim nagy többségét úgy is az online harcmezőkön tölteöm el, ha megveszem.
10.
10.
Gamer 74
#9: Azért akad aki autentikusan értékel. Tessék:

playstationlifestyle.net

Tehát nem MS bérenc, ahogy egyesek minden gyengébb értékelést erre fognak rá.

http://www.playstationlifestyle.net/2013/11/15/killzone-shadow-fall-review-ps4/

7.5

Persze a magyar szakértők majd dobnak rá 9 vagy 10 pontot, magyar szakértők.
9.
9.
guitarlord
#7: Sok dologban egyet tudok érteni Veled!

Valóban nem túl objektív a felhasználók pontozása, ahogy a kritikusoké sem....Az igazságot akkor fogjuk megtudni, ha játszottuk a játékokat.

A KZ tényleg nem egy system seller cím, csupán egy más skinekkel megáldott militarista shooter, de legalább nem CoD/BF ezzel máris többet ér Nekem :). Akar a fene vitázni!
8.
8.
kristof97
#7: Én őszintén leszarom a KZ: SF kritikusi pontszámait, amikor megláttam 5db 70 és 5db 80%os tesztet. Ilyenkor elgondolkozok azon, hogy melyik másolta melyikről, mert kizárt hogy 5 féle ember 100 féle pontszám közül pontosan ugyan annyit adjon.... De attól, hogy a Crytech-nek viszonylag idegen ez a third person hack&slash, attól még a vásárlókat nem fogja érdekelni, ha a játék mondjuk szar lesz, amit megvesznek. És ezért is félek a Ryse-tól, mert: szép grafika, jó hangok, látványos harcok, de ez megvolt az eddigi 3 Crysis-ban is (az 1 és 3ban volt szabad terület), de több nem. Kicsit félek, hogy itt sem lesz több (bár engem nem érint, mert nem veszek X1et, legalább is, még nem tervezem).
7.
7.
Gamer 74
#6: "..A felhasználók sokkal magasabb pontszámokkal illették pl. a PS4 nyitó exkluzívjait!"

Persze, újdonsült Ps4 tulajdonosok. Nem éppen objektív megállapítás. Három KZ részt végigvittem, de aki azt mondja, hogy ez egy kiemelkedő FPS sorozat a játékmenetet tekintve, az bizonyára csak ezzel a játékkal nyomult, vagy szimplán hazudik. A grafikán kívül semmi kiemelkedő nincs benne. Ráadásul a KZSF rosszabb pontszámokkal büszkélkedhet, mint Ps3-as elődei. Jobb lett volna, ha ilyen vizualitás mellett valami új FPS IP-t dobnak Ps4-re kezdésnek. A KZ soha nem volt system seller kategória, soha. Ennek bizony oka van. Felesleges ezen vitázni, ugyanis tény kérdése mindez. A Ryse sem lesz jobb a pontokat tekintve, de legalább valami új dologgal próbálkoznak gyönyörűen csomagolva. Kíváncsian várom melyik páros kerül ki úgymond győztesen a hype vonatból.

KZSF & Knack vs Forza 5 & Ryse.
6.
6.
guitarlord
Mindenki (a kritikusok is) látványosan szapulja a játékot, pedig a leghosszabb út is az első lépéssel indul....

A Crytek eddig nem gyártott semmi mást, csak FPS-t, most viszont egy számukra új műfajjal próbálkoznak! Időre van szükségük, hogy olyan produktumot tegyenek le, ami közel tökéletes. Ha egy élvezetes sztorija lesz, jó zenével, akkor az utolsó gameplay videók alapján korrekt lesz!

A kritikusok amúgy szerintem túl sokat várnak az új generáció nyitó játékaitól....A felhasználók sokkal magasabb pontszámokkal illették pl. a PS4 nyitó exkluzívjait!
5.
5.
Gamer 74
Nem érdekel maga a játék. Viszont annyit érdemes lenne elismerni, a vizualitást tekintve bátran kijelenthető,nincs szebb exkluzív játék a next-gen (Ps4/X1) nyitókínálatát figyelembe véve. (Mielőtt valamelyik "okos" említené, a KZSF játéknál is szebb a Ryse). Hiába nem egy kategória, és hiába nem komplex a játékmenete. Szigorúan a vizualitásról beszéltem.
4.
4.
Ruga
Microsoft zsenialis huzasa ez a jatek xb1 exclusive-nak.. B@sszak meg.. :)
3.
3.
Angelwing
Hangulat,és grafika kiemelkedően jó lett,lehet,hogy mindegyik konzolt meg kell vennem LOL A szemetek mindegyik konzolra,kihoznak valami szívfájdító játékot :) LOL
1.
1.
DON GONDOCS
NA ez a játék nyitócímnek tökéletes a Dead rising már kevésbé
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...