Frissítve: 30 fps-sel fut a next-gen Tomb Raider

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 22.
  • Hír
Link másolása
A Crystal Dynamics producere megerősítette, hogy a Tomb Raider: Definitive Edition 30 fps-sel fut majd Xbox One-on és PlayStation 4-en. A csapat már a folytatáson dolgozik, nem lesz sztori-DLC.

A Tomb Raider: Definitive Edition technológiai oldaláról mesélt egy sort Scott Amos, a játék producere.

A szakember elmondta, hogy a továbbfejlesztett grafikával operáló next-gen változat 30 fps-sel fut majd Xbox One-on és PS4-en, valamint emlékeztetett mindenkit, hogy a felbontása 1080p lesz.

Amos ugyanebben az interjúban kifejtette, hogy a Crystal Dynamics jelenleg a Definitive Editon mellett már a teljes értékű folytatáson dolgozik, nem tervez apró sztori-DLC-ket, Lara legutóbbi kalandja lezártnak tekinthető.

A Tomb Raider: Definitive Edition január 28-án jelenik meg a next-gen platformokon.

Update! Egy friss videó érkezett a játékról, amely a grafikai finomságokra hívja fel a figyelmünket.

57.
57.
kriszvandaar
#50: Mar hogy lenne megalkuvas. Egyetlen szuper pc sem er fel egy ps2-vel. A jatekelmeny es az en szempontombol legalabbis. A jelenlegi konzolok 7 evesek vagy tobbek es a grafikajuk folyamatosan fejlodott. Meg lehet nezni egy 7 eves pct hogy az meg milyen jatekot kepes futtatni. Egy x360 pl 200 euro ehy szuper pc meg mondjuk 2000 es a szavatossagat nezve eszetlen penztemeto. az meg hogy milyen hardwaret raknak a gyartok a konzoljukba had legyen az o joguk eldonteni. Akinek nem tetszik az nyugodtan nekiallhat sajat konzolt tervezni. En most eppen a killzonba vagyok belezugva ps4en es biztosithatlak hogy nincs pcn jatek ami feler vele pedig ez meg ugymond a nulladik eve a nextgennek es nem egy metal gear 5 fogja megmutatni mit tud igazan hanem csak egy ket ev mulva latjuk meg de addig is itt vannak a mostani jatekok amik mar most gyonyoruek es amihez konzol nelkul egy atomeromure lenne szukseg. En konzolparti vagyok. Pcn sehogysem lesz olyan a gammazas es ez igy van jol
56.
56.
kriszvandaar
Hmm most ugy nez ki ps4re megiscsak 60 fps lesz es az xb1 kap csak 30 fpst:-)
55.
55.
akifourteen
#54: Majd jon a patch megint a ps4-re.
54.
54.
Stranger
#51: Szerintem ne nagyon akard megmondani laikusként(?), hogy az AMD próbálkozásai jók vagy sem. Persze ha értesz hozzá, nem szóltam semmit.

akifourteen:
Azt írták, hogy a 60FPS-t el tudja érni, az xbox pedig a 45-t, de mivel nem stabil, lekorlátozták. Csak ettől még marad a tény, hogy 30FPS-el fog futni.
53.
53.
akifourteen
#52: Mart tobb oldalon fent volt ez a pletyka.
52.
52.
akifourteen
Allitolag egy belsos azt nyilatkozta,hogy ps4-es verzio 60fps en fut mig a x1-en csak max 45fps-en,es ezert raktak vissza 30fps-re.
51.
51.
Josi21
#50: Mivel konzolban fix a hardver, így más API-ra építkezik. Amd ezt a hullámot próbálja meglovagolni. Mantle lehetne a megoldás, de mivel a Pc-k nem fix összetevőkből állnak, értem ez alatt a hardverek sokaságát, szerintem kivitelezhetetlen, bukásra ítélt próbálkozás, bár ne legyen igazam.
Hacsak a puszta számítási teljesítményt nézzük, "next gen" konzolok még egy 5 éves pc szintjét sem ütik meg. Ez a játék a bizonyíték, hogy nagyon elszámolták magukat. Sebaj 5-6 év múlva megint próbálkozhatnak. xD
50.
50.
Tuby93
Végigolvastam a beszélgetést és azt kell mondjam, hogy nagyon sok jó gondolat van itt. Személy szerint valami olyan reklámszövegre emlékszem, hogy ez a generáció akkora váltás lesz minden téren mint anno a ps2-ps3 ami valljuk be grafikailag igen nagy ugrás volt. Volt egy komment ami nagyon megfogott és egyet értek azzal, hogy most még fejlesztés hiányában nem futnak a játékok 60fps el pár év múlva meg azért nem fog mert mér nem lesz elég erős a vas. Igazából alapból nem értem, hogy még miért mindig amd kártya dolgozik mind két gyártó gépében mert javítsatok ki ha tévedek de egy komolyabb gamer egyből a konkurenciát választaná mivel ténylegesen jobb physx és stb.. Az viszont tény, hogy a konzol egy megalkuvás mivel nyilván nem tud haladni a pc vel.
49.
49.
Josi21
#45: Ott a pont, erre Igi 2 a legjobb példa, ott van sérülésmodell, pl lábon lőnek vége a sprintelésnek, adva van a lőszer, oszd be, meghalsz kezdheted az elejétől.
Fogadni merek, a mai fullpro, "gémer," seggszakik 2. misszióig sem jutnának, ehelyett jönne a lényegre törő sokat emlegetett kijelentés, "mi ez a szar"...
48.
48.
Raatkainen
Szerencsére vége nálam annak a korszaknak hogy a szexualitással a képernyő elé lehet szegezni, az új Tomb Raider egy jó játék lett de már nem vonz hogy csak ezért játsszam újra végig ;)
45.
45.
makkandis
#43: Hopp, a lényeg kimaradt, hogy régen a játékok még büntettek:Hibáztál? Jött is a game over felirat és kezdhetted a legelejéről. Nem is volt annyira népszerű hobbi játszani.
44.
44.
kopic
A csajt azert lehetne szurni rendesen.
36.
36.
cannondale
Üzenem azoknak, akik fizikára hajaznak....
Márványlépcső, üvegasztal fontosabb, mint napelem a háztetőre....egyik a látványról szól, másik a fizikáról.
De írhattam volna az autóvásárlást is.
Több autót látok az utcákon, mint napkollektort....
Ráadásul autónak fontosabb a fényezése, meg az ajtó csondes csukodás, mintsem a hibrid mivolta.
Ha meg drága a hibrid, akkor meg az a baj.
Az elsők mindig dragabbak (anno autoja se volt mindenkinek x evtizeddel ezelott, mert drága volt, mégis vért izzadtak, h megvehessék lízingre...)
34.
34.
markoci555
1:20-nál az ugrás azért nem árulkodik nagy fizikáról... lesz*rom hogy milyen egy játék grafikája, amíg nem viselkedik semmi a gravitációnak megfelelően
31.
31.
KeXxX
Jó ötlet, hogy nem terveznek hozzá sztori DLC-t, így legalább faszább lesz a következő rész! :D
25.
25.
FrankBlack
#9: OFF:
Az NFS 30 FPS korlátját én megoldottam úgy, hogy a VGA kártya beállításainál kikerestem a játékot, és a Vsync-nél azt mondtam neki, hogy ne "alkalmazás vezérelt" legyen, hanem én mondtam neki, hogy mi legyen, és onnantól 60 FPS-el ment. Arra nem emlékszem melyik NFS-nél csináltam így, de azt hiszem még Dead Space 3-nak a 30 FPS korlátját is így oldottam meg. Ha jól emlékszem.
23.
23.
Josi21
Ezeknél a címeknél nem probléma, de egy autós vagy multira kihegyezett mókánál nevetséges. Anno f1 2010 átlag 45Fps-el futott, vettem új kártyát tartotta a stabil 60-at, máris 2Mp-el jobb időket autóztam. Elég nagy szégyen ez a gyártóknak, lesz mit optimizálni, vagy csilivili effektek helyett marad a homály. :D
22.
22.
FrankBlack
#17: Az új konzolok megjelenése előtt pedig én nagyon úgy emlékszem, hogy nagyban harsogták a stabil 60 FPS-t, és az 1080p-t MINDEN játéknál. (de legalábbis a játékok 99%-nál). Tudom, mert pont ezért csillant fel a szemem, hogy HA ez valóban megvalósulna, akkor ismét vennék konzolt. De aztán ez lett belőle...
21.
21.
mestermagyar
#19: Az új garfikai innováció:
Emberek örömmel jelentem be a 10fps-es játékaink. 10 fps, mert az emberi szem köztudottan szereti bámulni a szép képeket, és mi sem jobb annál, mint hogy a fegyvered lövésének minden egyes részletét megtekintheted, aár egy tanönyvi rajzon. pontosan 6x több ideig nézhetsz minden képet, és így még fényképezésre is több időd lesz, nem maradsz le a legjobb pillanatokról.

30fps-el új gépen egy feljavított grafú játékot futtatni szégyen. Egyre jobban utálom a """next""" gent.
20.
20.
Giga0509
Nálam év játéka volt.DLC meg kell a halálnak,jöjjön csak a folytatás.
19.
19.
RangerFox
"A Next-gen konzolok a grafikai innovációk megtestesítője!" Hajjaj, mi lesz még itt.
18.
18.
colonialmarine
#14: Nem poénból tettem a szarost idézőjelbe,eszem ágában sem volt szídni a játékot!
Shooter1234 nek leesett.
17.
17.
Stranger
#15: Addigra kitudják majd használni a konzolokat... Persze attól még ezek az első játékok 30FPS-el fognak futni. Pár év múlva pedig azért, mert tényleg kevés lesz a hardver. Szóval nem sok 60FPS-t fog látni ez a konzol sem. De ne legyen igazam...
15.
15.
shooter1234
#14: Az hogy CSAK egy Tomb Raider, mi lesz majd a következő Battlefield -nél vagy a Crysis új részénél?! (már ha lesz)
14.
14.
watto
#10: Amúgy meg mi az, hogy "szaros Tombraider" ? Videok alapján elég durván néz ki..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...