Assassin's Creed III - problémák a fejlesztés körül

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 23.
  • Pletyka
Link másolása
Az Assassin's Creed harmadik része többek szerint nem hozta azt a minőséget, mint a korábbi epizódok - nos, egy állítólagos fejlesztő szerint ez annak köszönhető, hogy maga a fejlesztés sem volt problémamentes.

Az állítólagos fejlesztő az Assassin's Creed III single playerén dolgozott, és a Redditen osztotta meg az élményeit. Egyébként már nincs a Ubisoftnál, és azt is leszögezte, hogy minden nehézség ellenére örült, hogy ott lehetett a cégnél, mert rendkívül sok tapasztalatot szerzett.

Mint mondta, az Assassin's Creed III fejlesztése alapvetően azért volt problémás, mert a kreatív csapat és a producerek irreális elvárásokat fogalmaztak meg a projekttel szemben, folyamatosan változtattak a feature-ökön, és egyszerűen lehetetlen volt mindent megcsinálni kizárólag a Ubisoft Montreal berkein belül. Hogy időben készen legyenek a csapat mérete folyamatosan változott, a végére körülbelül 500-600 embert vontak be a munkálatokba.

Az óriásira hízott fejlesztői gárdát ugye ráadásul nemcsak a montreali stúdió adta, közreműködött a Ubisoft Quebec, a Ubisoft Annecy, a Ubisoft Bucharest és a Ubisoft Singapore is, ami azt eredményezte, hogy a projektet baromi nehéz volt koordinálni, részint azért is, mert az egyes csapatok eltérő időzónákban működtek. Hozzá kell tenni, hogy ezzel párhuzamosan zajlott a Far Cry 3 és a Watch Dogs fejlesztése is, az ezekhez szükséges fejlesztői erőforrásokat pedig tőlük vették el.

A Desmond-szálra jóformán tojtak a készítők, ráállítottak egy B-csapatot, ami ráadásul csak ritkán kommunikált a játék fő részét kalapáló teamekkel. A reddites forrás szerint mindenki tudta, hogy ez így nem lesz jó, de mondhattak bármit, a vezetőség gyakorlatilag becsukta a szemét, és meggyőzte magát arról, hogy mennyire jól mennek a dolgok.

Állítólag konkrét csapatoknak fogalmuk sem volt arról, hogy min dolgoznak a többiek, végső soron ez vezetett oda, hogy a Homestead-részt, a fegyverkészítést és a vadászatot is az utolsó percekre hagyták a fejlesztők. A játék végéről egy nagyobb jelenetet két héttel a befejezés előtt vágtak ki, miközben olyan technikai problémák adódtak, amiket nem tudtak időben kijavítani. Ez az volt az első játék, ami az új AnvilNext motort használta, márpedig azt elsősorban a next-gen gépekre és PC-kre tervezték, ezért PS3-on és Xbox 360-on nem muzsikált a legjobban. A legérdekesebb, hogy a Ubisofton belüli általános vélemény az volt, hogy az Assasin's Creed III tulajdonképpen csak egy techdemó a negyedik rész és a jövőbeli projektek előtt.

A forrás hozzátette: a hasonlóan nagy csapatokhoz képest egyébként a Ubisoftnál sokkal nyugodtabbak a körülmények, csak az évenkénti megjelenés miatti időkorlátok, a rengeteg csapat koordinálása és az új engine forgatott fel mindent.

21.
21.
#20: Ezt a videot láttam már, nagyon jó ez. Ez tényleg másabb. Én reménykedek, hogy Connor még a Francia Forradalomba visszatér. Meg az egy Ubisfotban dolgozó mondta, hogy a munkáit soha nem dobja el csak pihenteti és bármikor újból elővehetik.
20.
20.
adam6751
#19: Rosszul fogalmaztam. Úgy gondoltam hogy még jobb lehetett volna. A Black Flag pálmás-napos szigeteit már meguntam. És Connorral a harc is élvezetesebb volt. Na mindegy, azt akartam kifejezni hogy a hírek hallatán csalódott vagyok, mert sose tudjuk meg milyen lett volna az "eredeti" ACIII.
És sajnos nem olyan lett mint ez.:
https://www.youtube.com/watch?v=Je-5qCMzaH8

Ennek résznek volt/van a leges legjobb témája, helyszínei stb. de elbaszták azzal hogy túl korán adták ki, sőt, lehet hogy nem is kellett volna kiadni, csak pár évvel később next gen exkluzívként. Szerintem az ACIII megérdemelt (megérdemelne) volna egy sokkal részletesebb, szebb, nagyobb változatot. Biztos vagyok benne hogy a 360/PS3 gyengeségei miatt az ötleteik negyedét-felét kidobták. Nem pedig azért mert úgy gondolták hogy nem illenek a játékba...
Vagyis kurva hülyén hangzik, de én szeretnék egy új ACIII-at. :D
De mivel az sajnos nem lesz, így az elvárásaim a következő AC-tól, a tél mint évszak (nem csak néhány scriptelt küldinél) és erdők... :D
19.
19.
#17: Te az mondtad, hogy neked ez a rész tetszett a legjobban. Akkor most ez, hogy van?
18.
18.
Szerintem meg ez lett a legjobb rész.
17.
17.
adam6751
Pedig ez lehetett volna a legjobb rész... :(
16.
16.
Dugong
#12: A Ubisoft francia cég. A románok sok jó kapcsolatot ápolnak a franciákkal. Ha jól tudom ennek elsősorban nyelvi okai vannak. A románok könnyen tanulják a franciát, mert a két nyelv hasonlít egymásra. Ráadásul nagyon sok román bevándorló él Franciaországban.
15.
15.
msmester
#1: Múltkor azt olvastam jövőre lehet, hogy két rész jön...
14.
14.
benben10
#6: Sajnos nem csak a vásárlók, hanem a szaksajtó is beadta a derekát a hype miatt.
Ha bárki lehúzta volna a játékot, akkor hitelességet vesztett volna. Ezért alakult ki az a furcsaság, hogy az AC III. részének csak úgy röpködtek a 8.5, 9-es értékelések, miközben mindenki tudta, hogy silány a termék.
13.
13.
Raatkainen
Máig nem vittem végig, annyira lehangolt a sok szarság :/
12.
12.
elvan a gyerek ha jatszik
#11: Való igaz, nem fogalmaztam huszonegyedik századi polkorrekt etikai kódex szerint. De nem nemzetiségi alapon kérdeztem hogy nekik miért van, és nem nem sajnálom tőlük. Csak nem értem hogy esetleg gazdasági okai vannak, vagy technológiai akadálya van annak hogy az Ubisoftnak itt is legyen irodája. De persze van ennek egy rivalizálós vonulata is: valamit jobban tudnak mint mi, nekik ezért lehet. És kíváncsi lennék rá hogy mit tudnak jobban. Úgy ennyi bőven kifejtve.
11.
11.
deviques
#3: Ennek most mi köze van a nemzetiséghez, őszintén?
A hangnemedből ítélve, téged nem is az zavar, hogy Budapesten nincs Ubisoft stúdió, hanem az, hogy Bukarestben viszont van.
10.
10.
lolman598
Nekem 2 bajom volt ezzel a résszel.
1. PC-re olyan szinten optimalizálatlan volt,hogy az valami borzalom. Nem hiszem,egy HD6850-es kártya,meg 4 magos AMD proci mellett minden lowra véve is max 20-25 fps-sel kellene futnia.
2. Connor olyan szinten érdektelen egy karakter volt,hogy nekem teljesen élvezhetetlen volt. Ez az a rész,amikor már tényleg csak azért játszottam,hogy meg tudjam,mi történik Desmonddal.

Egy szó mint száz,eddig az összes AC-részt megvettem. A 3-at kölcsönbe kaptam,de nem is bánom,mert hogy nem éri meg azt a pénzt,az fix. A 3. rész nekem olyannyira nem tetszett,hogy a black flaget már konkrétan le is szarom,egyszerűen elvesztette az érdeklődésem a sorozat. Talán majd egyszer még jönnek igazán kreatív részek,mint anno a 2. rész volt (meg esetleg a Brotherhood)
8.
8.
Dark_Temptation
nem is csoda.. technikailag ez a rész úgy lett szar ahogy. olyan optimalizálatlan lett az egész, hogy az nem igaz. viszont a black flag kellemes csalódás lett. nagyon jól összerakott tartalmas játék.
7.
7.
kimi101
Szerintem meg kurvajó.
6.
6.
FrankBlack
Hát igen. Látszott is a játékon, hogy ez nem egy gondosan tervezett, profi, precíz, minőségi munka eredménye, hanem egy hanyagul, kapkodva összecsapott produktum. Ezt e nélkül a hír nélkül is lehetett sejteni. Szerintem a gond az, hogy ezt simán meg is engedhetik maguknak, mert a vásárlók, a gamerek nagy része van olyan igénytelen (már elnézést) sajnos, hogy így is megveszik, és még meg is van vele elégedve. Sőt, aki rosszat mer írni a játékról, kifogásolni meri a hibákat, annak meg nekiesnek, hogy "ne fikázd már, nem is játszottál vele, meg biztos lewarezoltad, stb." Akkor miért is törjék magukat a készítők, hogy jobbat csináljanak, ha a népnek ez is megfelel?
5.
5.
Pasallusz
örülök, hogy annyit küzdöttek III.résszel így már értem miért imádom Assassin's Creed IV: Black Flaget . :D ez a karib-tenger térség megnyugtat , főleg ha dalolnak csata után tengerészek :) Estére tutira kalózkodom
4.
4.
K2 The Highest
Inkább egy több éves fejlesztési periódus után előállhatnának valami teljesen új, innovatív ötlettel. A sok rókabőr már kezd unalmas lenni. Egy Jelenkori (vagy Jövő) és Múltbeli Assassins Creed kellene. Váltogathatnánk az idősíkokban és egy idő után annyira összezavarnánk mindent, hogy keveredne. 1700-as években egy full modern álcázással felvértezett Assassin milyen kegyetlen lenne. (kicsit elragadtattam magam)
3.
3.
elvan a gyerek ha jatszik
1. Amúgy ez annyira tipikus, hogy a vezetőség nemtörődömsége a baj okozója.

2. Amúgy az hogy van, hogy Bukarestnek is van Ubisoft részlege, de nekünk Budapesten meg nincs? Elvégre az AC trailereket is egy Budai stúdióban szokták összetákolni. Jó persze ez nem indok, de nem hiszem hogy a románoknál okosabb és ügyesebb fejlesztők lennének mint nálunk...
2.
2.
elvan a gyerek ha jatszik
#1: Na ja. Elvégre nem CoD-ról beszélünk.
1.
1.
DollSyndrome
Mi lenne ha nem évente jönne egy új rész?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...