Call of Duty 2014 - időszerű a motorcsere?

  • Írta: zoenn
  • 2014. február 13.
  • Pletyka
Link másolása
Ugye az Activision Publishing vezére, Eric Hirshberg a minap azt nyilatkozta, hogy "valódi next-gen játék" lesz a Sledgehammer Games Call of Dutyja - nos, a legújabb pletykák szerint hatalmas grafikai ugrás várható.

Egyre jobban él bennünk a gyanú, hogy az Acitivision idén végre meglépi azt, amit sokak szerint már évekkel ezelőtt meg kellett volna: nevezetesen lecseréli a Call of Duty öregecske motorját. Egy iparági bennfentes, név szerint Pete Dodd nemrég a NeoGAF fórumán beszélt egy kicsit a projektről.

Szerinte a belső emberek nagyon izgatottak, elvégre az idei epizódban "hatalmas grafikai ugrás" várható a Call of Duty: Ghostshoz képest. Sokan már az engine-cserét vizionálják maguk előtt, s az is bizakodásra adhat okot, hogy a Sledgehammer plusz egy év fejlesztési időt kapott a kiadótól, így három éve volt arra, hogy apait-anyait beleadjon a 2014 végén megjelenő Call of Dutyba.

Habár a srácok teljes erőbedobással a next-gen konzolokra koncentrálnak, nagy valószínűséggel az új háborús shooter Xbox 360-ra és PS3-ra is megjelenik - nem árt figyelembe venni ezt a hátráltató tényezőt, mielőtt bárki örömujjongásba kezdene. Köszönjük, kopic!

29.
29.
kristof97
#28: Nem steam-es, mert minden lehetséges helyen megpróbáltam beírni, de semmilyen kombinációban nem jött össze. A lemez pedig 2 kis helyen el van szürkülve, mintha egy picit elkezdett volna leolvadni róla az írt réteg. xD De az a durva, hogy alig használtam a lemezt. Talán 4-5ször volt gépben és ezen kívül mindig a dobozában volt. Amikor elraktam akkor még működött, amikor legutóbb elővettem, hogy felrakjam, már sz@r volt... Ez van. :P
28.
28.
#25: Próbáld meg aktiválni a CD kulcsodat Steamen hátha elfogadja.
27.
27.
szabo71hun
#25: szia, mi történt a COD4-es lemezeddel? hátha tudok segíteni...
26.
26.
Ghost26Dave
#24 Sztem ezt szívd vissza mert egy irdatlan nagy marhaságot mondtál:D
25.
25.
kristof97
#21: Legalább már tudom, hogy mitől voltak azok a baromi nagy ugrások COD4-ben, amikor az uncsim játszott (olyan szerver volt). :D Ha nem lenne szar a COD4 lemezem, akkor most kipróbálnám (valahogy megsérült, pedig alig nyúltam hozzá). :)
24.
24.
Ruga
BO volt az utolsó ami még elfogadható volt ezzel a motorral.. nem kicsit elkéstek..
23.
23.
kicsi_don
Én csak azt mondom ez ámítás és kábítás,de hogy nagy változás nem lesz az biztos.
Már a Ghosts-nál azt ígérték hogy olyat kapunk amit még soha.
Meg lehet nézni az eredményt.
21.
21.
Lacek896
Ha jól tudom a Cod-ok alatt a Quake engine fut amit már sok éve foltozgatnak csak. Annak minden bugjával együtt. A legdurvább az fps számtól függő fizika. 4-500 fps fölött nincs lépéshang, gyorsabb futás, nagyobb ugrás. Ezt BO2-ben 200 a Ghost-ban 91 képkocka limittel próbálták meg kiküszöbölni.......

Érdemes elolvasni:
http://logout.hu/bejegyzes/masterdeejay/miert_is_utaltam_meg_a_cod_szeriat.html
20.
20.
kristof97
#19: Tehát a külső megegyezik a belsővel. :D De egyébként tényleg nem sokat adna hozzá a játékhoz, mert ez a sorozat szerintem ennyi volt. Most egy jobb motorral szebben robbannának az olajoshordók és a helikopterek az nem egy olyan hatalmas élvezeti érték, legalább is egy bizonyos minőségi szint felett. A Killzone-nak se lett jó, mert next-gen grafikát kapott, sőt a single gyenge lett. A multi pedig nem a grafikától működik jól. Ettől függetlenül a grafika is számít, de csak akkor ha a többi dologgal már nincsenek gondok. A CODnak viszont már csak a kor követelményei miatt is kellene új motor, függetlenül attól, hogy milyen a játék többi része.
19.
19.
Rakottkrumpli
Remélem tényleg így van. De csak mert akkor talán rájönnek az emberek, hogy egy szebb kod nem jelent jobb kodot is. Mindenki rinyál, hogy csúnya, meg már rég új motort kellett volna kapnia, de ha kap új motort, akkor is ugyan az a játék marad, amit nem szeretnek, szóval teljes mértékben mindegy, hogy lesz-e új motor, vagy sem... Vannak a kodnál sokkal csúnyább játékok. Amit ad a játék, ahhoz meg bőven elég a mostani kinézet is...
18.
18.
Drazhar
Mivel még az idei is kijön a régi konzolokra, én nem tennék fel nagyobb összeget az új motorra :)
17.
17.
Lorthirash
#16: Ha maradnak régi motornál akkor meg ,......
16.
16.
Lorthirash
#10: amit mondasz nagyon nehezen kivitelezhető ugyanazt a játékot egy másik motorral az nem egyszerű.
15.
15.
JBoy
#14: Nem vagy egyedül :)

Engem a Ghostnál se a grafika akasztott ki (na jó a is) hanem a látószög, ami számomra borzasztóan kicsinek hatott. Nem tudom, hogy azóta jött e hozzá patch vagy valami.
14.
14.
Kougat
http://www.gamekapocs.hu/hir/34569/erdekessegek_a_call_of_duty_ghostsrol

"Mint ismert, az Infinity Ward teljesen új engine-t készített a Call of Duty: Ghosts alá."

Valamiért ebben a hírben nem tudok hinni........
13.
13.
ViktorG
Kiváncsi vagyok mi fog hamarabb bekövetkezni. A temetésem, vagy egy új grafikus motor a CoD-ba?
12.
12.
Zombiekiller6
Ők lecserélik, a Treyarch megtartja, az Infinity Ward meg visszahozza a régit, mint a chips reklámban!
11.
11.
kastorhun
#1: Szerintem nem fogják le cserélni már régóta ezt mondják hogy új motor lesz.
10.
10.
#9: Tudom, és bár ez egyáltalán nem jó, azért kifogásnak túl erős, hogy "mivel előző genre is ki kell adnunk, inkább marad a régi motor" - én erre gondoltam :)
9.
9.
trion96
#1: Na azért azt meg kell jegyezni, hogy a bf4 ps3 és xbox360 verziója nem lett túl fényes a két konzol erejéhez mérten se.
8.
8.
kopic
7.
7.
hurkagyurka2
#1 Na, pont a BF4 nem jó példa. Annyira rámentek a látványra, hogy egy nagy bughalmaz lett a progi. Lett is lázongás miatta rendesen... Mondjuk azt, hogy jól néz ki, nem is igen vitatja senki...
Szerintem az új COD-nál az előző gen-re a portolást kiadják más cégeknek, a Sledgehammernek nemigen kell foglalkoznia vele... Jobban tartok attól, hogy csak puszta marketing és ígérgetés megint a motor csere...
4.
4.
FrankBlack
3.
3.
Stiw
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...