E3 2014: Ezért nincs Twitch a Wii U-n

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 13.
  • Hír
Link másolása
Noha a Twitch óriási sikernek örvend a PlayStation 4-en és az Xbox One-on, a Nintendo nem engedte még be a szolgáltatást a Wii U-ra. Azt mondja, azért, mert önmagában a streamelés nem túl szórakoztató.

A Twitch népszerűségét mutatja, hogy a Sony nem győzött elég PlayStation Camerát gyártani azoknak, akik úgy akarták streamelni a játékaikat, hogy ők maguk is feltűntek a képernyőn. Az is eléggé beszédes, hogy a Microsoft a Titanfall-lal együtt rajtoltatta el a Twitch alkalmazását az Xbox One-on.

A Nintendo viszont kimaradt a Twitch-buliból eddig, ráadásul úgy tűnik, hogy teljesen tudatosan, önszántából. Reggie Fils-Aime, a Nintendo amerikai részlegének fejese ugyanis azt mondta, hogy szerintük egy gameplay stream önmagában véve nem túl szórakoztató, márpedig ők minden egyes tartalmi kérdésben ez alapján döntenek: legyen az adott dolog szórakoztató, és ott a helye a Nintendo platformjain.

Fils-Aime leszögezte, hogy ez nem a Twitchről szól, a céggel nagyon jó a kapcsolatuk, és több projektben is együttműködnek - azt a kérdést kell inkább feltenni, mi a jó a gameplay natúr streamelésében?

Az úriember szerint az poén, amikor a Mario Kart 8 legszebb pillanataiból töltenek fel válogatást a játékosok a YouTube-ra, mert abba a tényleg értékes jeleneteket vágták be, ahogy annak is van értelme, hogy a Smash Invitational versenyhez hasonló eseményeket streameljenek, elvégre abban az képvisel értéket a játékosok számára, hogy azok tippeket és trükköket leshetnek el a profiktól.

Az viszont egészen más Fils-Aime szerint, mikor leülünk egy random stream elé, ami azután vagy tartogat érdekes jeleneteket, vagy nem, és csak az időnket pazaroltuk vele.

Egyetértetek?

20.
20.
MrLentoFan
Hát aki rendszeresen tölt fel videókat főleg You Tube-ra ,ami tudjuk jól milyen idegesítő szerzői jog marhaságok ürügyén miket művel.... azoknak nem éppen jó hír mivel manapság pont emiatt egyre többen pártolnak át Twitch-re!

Más szemszögből teljesen igaza van! A Nintendo mindig is egyedi volt miért kéne követni a slágert?

Nem ezen fog múlni a WiiU jövője!
19.
19.
Mr.Dead
#18: Egy: ide felesleges az xd
Kettő: a legtöbb ember nem szokta azt mondani, hogy Battlefield-ezzél b@szdmeg. Csak elmondják, hogy másféle exluzív címek is kellenek. Ennél a cikknél se javasolt senki se nektek játékokat....
18.
18.
Norbiii
Én azt sosem értettem, hogy a nem Nintendo-sok, miért akarják nekünk megmondani, hogy mivel, hogyan játszunk? Nekünk ez tetszik, nekünk ez a jó, másoknak meg más a jó. Örök kérdés marad a számomra! xd
17.
17.
Mr.Dead
#15: Pontosan, csak ezt a nagy Nintendo-sok nem figyelik.
16.
16.
DON GONDOCS
Wii-u-n se twich se teljesítmény jutalom rendszer, fapados közösségi rendszer. Ezeket jó lenne ha egyszer pótolnák
15.
15.
Yanez
#13: +1
Ha az exkluzívokról van szó, akkor valóban sok az újdonság, de még multiplatform cimeknél is akad rengeteg innováció.
13.
13.
Mr.Dead
#12: Szerintem a "harmincadik piff puff fps" nem exluzív cím, míg a Zelda és a Mario igen. A másik két konzolon az exluzív címeknél van újdonság minden résznél.
12.
12.
Tidus
#8: Két Zelda és Mario között sokkal nagyobb a különbség a és a kreatív újdonság mint Xbox/PS-en a harmincadik piff puff fps.A kreatívitás az ami megvan a Nintendo-ba vigyél végig egy Zeldát és megérted miről beszélek.És ezt úgy mondom hogy volt 360-nom és van PS3-mom.
10.
10.
Norbiii
#7: Visszaírtam az üzenetedre, nem tudom láttad-e már. A Wii U-t én is ajánlani tudom! Rengeteg lehetőség van benne, továbbá használható a Wii-hez a 4 remote, így 5-en is lehet játszani. Nem vagyok közvélemény-kutató, de a Nintendo táborában, az igazi keménymag a Wii U minden hibájával, nyügjével, de szereti a konzolt. Akinek meg nincs Wii U-ja, és úgy mond tényként közlő kritikákat, azt meg nem kell komolyan venni. És sem tudok 100%-os véleményt mondani, mondjuk az XOne-ról, mert nincs.
9.
9.
Trapyd
Landall tizenhálom? Dobjátok a padlóla! De most nagyon dulván.
8.
8.
randall13
#5: Élvezetes játékok? Csak annyi, ami miatt épp többesszámba tudod tenni a játék szót. Felváltva húzzák le a rókabőrt szegény Marióról meg Zeldáról. Nagyon kreatív.
A Wii ezerszer jobb az utódjánál, és ez nem szubjektív vélemény, hanem tény. A kiadók konkrétan leszarják a WiiU-t, és minden egyes eladott példány után pezsgőt bontanak ott Japánban.
Persze kapálódhatsz össze-vissza hogy a Wii U mennyire király és te is mert azt vettél, de attól a számok még számok maradnak és továbbra is egy bukta az egész konzol.
7.
7.
Keszmate
Én 1 hete vetem Wiiu-ot egyáltalán nem bántam meg csak ajánlani tudom!!!!

6.
6.
Cristiano
nem is kell semmi értelme
5.
5.
PaprikaJancsi
#3: A WiiU egy nagyon szórakoztató platform. Mindenképpen megéri a pénzét. Senki ne hallgasson az ilyen fogyatékosokra. Nekem van WiiU konzolom és nagyon jó, élvezetes játékok vannak rá, csak ajánlani tudom.
4.
4.
kiszeltunde
#3: Mondja ez az aki 500ft ért árulta a cod2es pályáját. Végtelen like csak neked!
3.
3.
randall13
#2: Mindenesetre szerintem azzal mindenki egyetért, hogy a WiiU ár-érték aránya sem túl szórakoztató.
2.
2.
randall13
Szerintem azt mindenki döntse el maga, hogy számára mi a szórakoztató... A Twitch csak egy plusz, amivel vagy él valaki, vagy nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...