Toxikk - régivonalas aréna FPS készül

  • Írta: zoenn
  • 2014. augusztus 4.
  • Bejelentés
Link másolása
A Reakktor Studios megelégelte korunk multis FPS-einek áradatát, és egy olyan játékot készít, amelyből hiányzik a fejlődési rendszer, a perkök, a free-to-play modell és minden más sallang. A Toxikk egy igazi old-school shooter lesz.

A Reakktor Studios olyan lövöldét készít, amely fittyet hány az elmúlt tizenöt év trendjeire: a Toxikkban ismét 1999-ben találjuk magunkat, igaz, a viszonylag modern látványról nem kell lemondanunk.

S hogy milyen játékkal van dolgunk? Könnyebb megállapítani, ha a hiányzó funkciókat részletezzük. Itt nincs szintezés, nincsenek képességfák, nincs fedezékrendszer, sem kasztok, ahogy regenerálódó életerő, testreszabható fegyverek és taktikai irányzék sem.

Ehelyett gyors játékmenetet kapsz, duplaugrással, vetődéssel, felszedhető power-upokkal, kilenc klasszikus fegyverrel, járművekkel és minden mással, melyek az ilyesfajta játékokat annyira addiktívvá teszik.

A fejlesztők azt vallják, hogy a shooterek egérre és billentyűzetre születtek, ezért a Toxikk kizárólag PC-re jelenik meg, és a srácoknak nem is áll szándékukban más platformokra kiadni. Ez van.

Ha még mindig könnyes szemmel nosztalgiázol a Quake III-ra és az Unreal Tournamentre gondolva, tartsd szemmel a Toxikkot, amely még véletlenül sem lesz free-to-play cím. 5 és 90 dollár között vásárolhatunk támogatói csomagokat, míg az early access verzió valamikor az év végén landol a Steamen. Köszi, DON GONDOCS!

22.
22.
Juha
Lassan csak visszatérünk a '90-es évek végén/2000-es évek elején kitalált "újdonságokhoz", ami egyáltalán nem baj, csak akkoriban azt hittük ilyenkorra már mindenki a virtuális valóságban fog legalábbis játszani.
Erre jönnek a remake-ek, folytatások, több kevesebb sikerrel, amik a régi nagy neveket idézik fel, vagy tapossák el végleg.

Csak belegondolni is elég, mennyi ilyen jött/jön mostanában: quake, Tomb Raider, Wolfie barátunk, X-Com, Wasteland 2, Elite (és star citizen), thief, deus ex, planescape (most nem jut hirtelen eszembe), doom, stb. (A teljesség igénye nélkül)

Mit mutat mindez? Hogy ezek jó játékok voltak, és a mai napig vannak rajongói, míg pl. egy Cod 6-ot nemigen fognak remake-elni (no offense, egy bf5-t sem, vagy egy watchdogs-ot sem), hiába élvezhetö játékok, de nem adja meg azt a plusz érzést egyik sem valahogy...
Persze lehet csak én öregszem, azért írtam ilyen hosszù kommentet :-)
20.
20.
Dante2014
Cristiano, hol vagy? Nehogy már ne írj ide is! Hát milyen lenne az úgy?
19.
19.
levantine
18.
18.
levantine
#17: A klasszikus Unreal jutott eszembe a videót nézve. Visszatérnek a régi szép idők. :D
17.
17.
Lacek896
Végre egy játék amiben nem terem majd babér a sok campernek és nem az számít ki milyen perket meg egyéb 0 tudást igénylő kacatot használ.

Egy ilyen játék meg nem való konzolra. Mod támogatás, dedikált szerverek, etc ugye.
Kontroller+ aim assist-al ez szimpla bohóckodás lenne konzolon semmi több.
16.
16.
randall13
#14: Jajj hagyjad már, még te sem hiszed el... :D Baromi nagy skill kell ahhoz, hogy megnyomd a ravaszt, a gép meg az auto aimjával mindent bead.
15.
15.
greenmelon
#14: Ez a tényen nem változtat, ha megnézted volna a videót, akkor elismernéd, hogy tökéletesen alkalmatlan egy ilyen fajta játék teljes kihasználásához egy kontroller.
14.
14.
#13: Szerintem te még nem láttál olyat amikor maxra állítja valaki a controller speedjét, és a másodperc törtrésze alatt forog, kb egy negyedet se mozdul a bal analóg...de amúgy igazad van.
13.
13.
greenmelon
#12: Hát pedig ez részben annak köszönhető, kontrollerrel egy szaros rocketjumpot nem tudsz tolni. Lehet mondani akármit, ilyen pörgést kontrollerrel nem lehet összehozni mivel rengeteg a hirtelen mozdulat, kontrollerrel meg az két másodperc mire megfordulsz... Nem az ilyen játékokhoz való és kész.
12.
12.
#11: Hát ez nem annyira az egér+bill kombónak köszönhető, lehet érezni, hogy mikor lőj elé. És konzolon nem egér+bill-esek ellen játszol, hanem másik kontrolleres ellen. Én amikor MW2 után ismét True Combatoztam egyet, szanaszét irtottam mindenkit olyan könnyű volt piciket mozgatni az egeret, kontrollerrel nagyobb skill kell.
11.
11.
greenmelon
#6: https://www.youtube.com/watch?v=PmIzLYVh8M4

Márpedig így nem játszik senki kontrollerrel, és ez a sava-borsa ennek a műfajnak.
10.
10.
dzsiádzsó
Crisitano üzeni:
"meg kell beszerezni mindenképp"

BTW: cliff belinski shúúterja ezek után nem tudom fog e durranni, mert jelenleg ez a legvárósabb aréna fps.
9.
9.
DON GONDOCS
Az új Unreal tournament jól döntött hogy ftp modelben jelenik meg, az Evolve viszont írtó nagy bukta lesz.
8.
8.
kivenoko
Azért nem rossz, hogy kapunk egy olyan játékot, ami elé már akkor megkönnyebbülve ülhetek le amikor még csak a töltőképernyő jött be. Nem kell tartani tőle, hogy engem, level 1-es noobot összedobnak azokkal akik már szétpörgették a játékot és megvan minden perk meg fegyver és kiegészítők. Csak a skill és semmi más! Tetszik! :D Bár remélem azért sikerül életben tartani valahogy hosszabb távon is és nem a (fölösleges) fizetős DLC-kre gondoltam...
7.
7.
randall13
Mondjuk nem hiszem hogy hosszú életű lesz a játék, hamarosan jönni fog az UT2014 is modtámogatással.
6.
6.
#2: Szerintem semmi baja nem lenne kontrollerrel.
5.
5.
TheAxySnaker
Na végre egy jó játék na az ilyeneket szeretem, a Sok szar CoD meg BF meg nextgen istenharagja után egy igazi játék.
4.
4.
randall13
#3: Flash lejátszót szoktak ide beilleszteni, nem a html5-öt.
3.
3.
leviske
Nem teljesen ide vág, de miért van az, hogy van ahol működik a YouTube HTML5-ös lejátszója így beágyazva is és van ahol (pl itt) nem?
2.
2.
greenmelon
#1: Kontrollerrel nem sok értelme lenne. Egy CS:GO is szenvedés vele, ez meg sokkal pörgősebb.
1.
1.
Egy ilyen retró cuccot kár kihagyni a next-gen gépeken, annyi szar retró lövölde ökörség van például PS4-en, hogy öröm lenne végre egy ilyen "no bullshit" játékot venni a store-ból a sok Towerfall meg Mercenary Kings baromság mellett...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...