Költözhet a Comic-Con?

  • Írta: Arell
  • 2014. augusztus 28.
  • Hír
Link másolása
Az évek óta San Diegóban (is) megrendezett Comic-Con 2016 után új helyszínen kerülhet megrendezésre, a rendezvény helyszínéül szolgáló város ugyanis leszavazta a kongresszusi központ kibővítését.

A San Diego-i városvezetés döntése alapján a település konferenciaközpontját mégsem újítják fel és bővítik ki idén év végén - a korábbi tervekkel ellentétben -, így nagy eséllyel megtörténhet, hogy jövő év után a Comic-Con más, nagyobb és jobban felszerelt helyszínen tartja majd az évente visszatérő rendezvényét.

Az 520 millió dolláros beruházást eredetileg a környező szállodákra kivetett adókból szerették volna kifizetni, melynek lehetőségét a hónap elején hozott bírósági döntés keretében elutasították, így a megoldást ugyan még mindig keresik a finanszírozásra, de egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az SDCC Los Angelesbe vagy Anaheimbe (a kaliforniai Disneyland helyszínére) költözik.

Bár a szervező, David Glanzer nem cáfolta és nem is erősítette meg a költözés tervét, azt mindenesetre egy vele készült interjúban elárulta, hogy bízik benne, hogy találnak egy mindenkinek elfogadható megoldást rá, hogy a Comic-Con még évekig San Diegóban maradhasson. Az eseményre már harminc éve berendezkedett város számára minden bizonnyal nagy veszteségekkel járna, ha a cosplayerek, a gamerek, a film- és képregénykedvelők máshová vinnék az évi, megközelítőleg 180 millió dollárjukat.

1.
1.
névtelenség
Majd meglátjuk kinek lesz ez igazán érvágás.
Valami az súgja nem a Comic Con-nak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...