Xbox One-ra is megjelenhet a DayZ

  • Írta: zoenn
  • 2014. október 1.
  • Hír
Link másolása
Még augusztusban, a Gamescom idején jelentette be a DayZ atyja, Dean Hall, hogy PlayStation 4-en is tiszteletét teszi a zombis túlélőjáték. Akkor valamiért a Bohemia mélyen hallgatott az xboxos verzióról, pedig lesz ilyen is.

Az Eurogamer magazin külön bejáratú rendezvényén, a londoni Eurogamer Expón a Bohemia illetékese megerősítette, hogy az önállóan futtatható DayZ "határozottan multiplatform" cím lesz, azaz nem csupán PC-n és PS4-en, hanem Xbox One-on is napvilágot láthat valamikor a jövőben.

Konkrét megjelenési dátum még nincs, ami érthető, elvégre még a PC-s verzió is early access státuszban leledzik és még rengeteg munka vár rá. Dean Hall elképzelhetőnek tartja, hogy a Sony masináján is lesz korai hozzáférés, de erről még egyeztetniük kell a japán konzolgyártóval.

A DayZ csak akkor lehet sikeres konzolon, ha a kezelőfelületet a kontrollerre optimalizálják, hasonló komplexitással és szabadsággal, mint PC-n. Hall kiemelte, hogy a PC-s Skyrim annak idején megszenvedte azt, hogy a konzolok miatt a UI-t lebutították, a Bohemia nem szeretné, hogy ez újra megtörténjen.

Ti mit gondoltok, szerintetek egy ilyen komplex túlélőjáték PS4-en és Xbox One-on is működne?

14.
14.
DON GONDOCS
Na ne christianot minden szívfájdalom nélkül töröltétek a másik fogyatékost seggtúrót hagyjátok fröcsögni.
11.
11.
godach
Rossz a cím!. Már a fejlettebb DayZ BÉTA jön majd xo-ra és nem a preanalfabéta verzió :)
10.
10.
mestermagyar
#9: Persze, nem tudok a jelenglegi álapotáról sokat, lehet hogy ezek éppen ilyen p*csfejek, csak ne hidd, hogy egy halom játék azért van még early accessben, mert lassúak a fejlesztők, vagy mert a játék totálisan élvezhetetlen. Legalább itt van mire hivatkozni, amikor a fejlesztést kérik számon a programozóktól. Nemhogy nincs gond, hanem még jobb is, ha egy játék ebben a stádiumban van sokat, a fejlesztők sebességétől függetlenül gondolva ezt persze.
6.
6.
randall13
"Ti mit gondoltok, szerintetek egy ilyen komplex túlélőjáték PS4-en és Xbox One-on is működne?"
PC-n se működik...

#5: Már az Arma3 breaking point modja kiröhögi a dayz-t.
4.
4.
macilaci40
Na ez ám a kemény kritika :D
3.
3.
McDuff
zsír,még PC-n is szenved a játék,de jöjjön csak konzolokra is...5 év és teljes értékű játék lesz minden platformon.pont amikor lecseng majd az összes zombis játéknak.
2.
2.
macilaci40
Floax te is vegyél mint én 1 xbox onét :D
1.
1.
floax
Hát akkor már nem is kell gondolkozni ,hogy milyen konzolt vegyek magamnak karácsonyra . :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...