Erős negyedévet zárt az Activision-Blizzard

  • Írta: zoenn
  • 2015. május 7.
  • Biznisz
Link másolása
A kiadó közzétette 2015 első negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését. Most már tudjuk, hogy a Destiny és a Hearthstone együttesen egymilliárd dollárt hozott Bobby Kotickék konyhájára.

A március 31-én véget ért pénzügyi negyedévben az Activision-Blizzard 1,28 milliárd dollár bevételt ért el, amely kicsivel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában elért 1,11 milliárd dollár, miközben a cég nyeresége részvényenként 53 centre nőtt a tavalyi 40 centről. A teljes bevétel 45 százaléka (581 millió dollár) folyt be a digitális eladásokból.

A Destiny és a Hearthstone: Heroes of Warcraft együttesen 50 millió regisztrált felhasználónál jár, ám tegnap óta tudjuk, hogy a Blizzard kártyajátéka 30 millió aktív játékossal bír, így nem nehéz kiszámolni, hogy a Bungie shootere 20 millió felhasználót tudhat maga mögött, akik naponta átlagosan három órát töltenek el vele.

Az Activision bejelentette, hogy szeptemberben egy nagyobb kiegészítőt kap a Destiny, amely a bejegyzett védjegyek szerint The Taken King névre hallgat majd.

A Call of Duty-frencsájz eladásai két számjegyű növekedést mutattak, köszönhetően a Advanced Warfare-nek. A felhasználókénti online bevételek is növekedtek, amit az új mikrotranzakciós kínálatnak tulajdonítanak.

Újra csökkent a World of Warcraft előfizetőinek száma, a vizsgált negyedévben 7,1 millióan játszottak az MMO-val. A legutóbbi kiegészítővel ugyan újra fellángolt az érdeklődés a játék iránt, de most már csillapodni látszik. Ennek ellenére a WoW bevételei stabilak maradtak.

A Blizzard MOBA-jára, a Heroes of the Storm bétájára már 11 millióan iratkoztak fel. A Hearthstone: Heroes of Warcraft bevételei is növekedtek, sokat lendített a frencsájzon az okostelefonos változat.

5.
5.
Giga0509
Nem csoda h csökkent a WoW playerek száma.Rakás szar lett az új raid és nevetséges a balance is a kasztok között.Én is abbahagytam.
4.
4.
Elyas
#1. Szerintem a Blizzardra nyugodtan rá lehet mondani h megbízhatóak
3.
3.
Dark_Temptation
Meg a wownak
2.
2.
Neo1989
1.
1.
DON GONDOCS
Egy ilyen megbízható és minőségi cég, megérdemli a sikert.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...