E3 2015: PS4-en nem lesz visszafelé kompatibilitás

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 18.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft egyik meglepetésbejelentése az volt a hétfői konferenciáján, hogy kompatibilissé teszi az Xbox One-t az Xbox 360-as játékokkal, de legalábbis bizonyos címekkel. A Sony nem követi a példáját.

Jim Ryan, a PlayStation európai vezére az MCV-nek kommentálta a Microsoft visszafelé kompatibilitásról szóló bejelentését. Habár Ryan szerint a bejelentés nem volt túl részletes, és ő azt gyanítja, hogy "lesz pár fordulat a mesében", a Microsoft részéről logikusnak tartja a lépést, ha Redmondnak az a célja, hogy az Xbox 360-as játékosokat az Xbox One felé terelje.

Ugyanakkor a Sony nem követi majd a Microsoft példáját, aminek két oka van. Az egyik, hogy egész egyszerűen nincs rá kapacitásuk, ők inkább az olyan funkciókkal foglalkoznak, mint például a SharePlay. Másrészt pedig a Sony már próbálkozott a visszafelé kompatibilitással (a PS3 eleinte megette a PS2-es játékokat is), és az a vélemény alakult ki bennük, hogy bár rengetegen kérik ezt a lehetőséget, valójában nem használják ennyien.

58.
58.
frenkyboyhun
#16: Mi az h ne személyskedjek? Barátom amennyire én személyeskedek annyira már vagy ezerszer láttalak téged is személyeskedni. Továbbá... bármennyire is jár a szád állandóan tagadhatatlan, hogy rohadtul de nem vagy pártatlan és húzol az amerikai masina felé. És húuuuuha most megemlítettél egy funkciót... a sony-nak free volt a multi-ja az előző generációban míg a box-nak nem... akkor ő most ebben különb? Most dobálózhatunk itt hülyeségekkel de felesleges lenne. Egyik sem különb semmiben sem a másiknál. És gratulálok, hogy védelmére keltél egy olyan embernek aki jött szándékosan oltani a sony-t mert neki box-ot hozott a mikulás, de ha ps-e lenne akkor meg a másik oldalra fújna.
57.
57.
Zuzda18
Már nem azért,de erre a nagy ms visszafele cuccra annyit mondanék,hogy "PSnow"....
Ja ,hogy már megy a szolgáltatás,és kb 100DB ps3 játék futtatható PS4-en.
Ezt miért felejti ki mindenki?A titok annyi,hogy amerikai accountot kell csinálni,és nyomhatod a ps3 játékokat ps4-en.De ha nem akarod,akkor csak regisztrálsz az európai tesztre.ennyi....Mi a francért kommentálnak olyanok akiknek nincs se ps4,se "X720".....
Ami számomra érdekesebb,hogy a sony miért nem foglalkozott többet a show-n az exkluzívokkal.Legalább 3-4 only ps4 cím látott napvilágot a show után.
55.
55.
Blueberry
*eladásokat
54.
54.
Blueberry
Ez megfogja dobni az epadásokat (bocs,lemaradt)
53.
53.
Blueberry
Azért volna jó a visszajelé kompatibolitás mert akkor el lehet adni a ps3-at mert a ps4 lejátsza hozzá való game-ket,ez azért lenne rossz a sony-nak mert a ps3 még piacon van és nem tudnák eladni ;) a mikró ezzel csak annyit ér el hogy aki inkább 360t tartott a több game miatt az most vehet one-t
52.
52.
Spectrum
#51: 2013-as TR természetesen.

Amúgy én PS3-at olyan játékokért vettem, amiket pillanatnyilag csak itt találtam meg:
Heavy Rain
The Last of Us
Beyond Two Souls

Miért váltottam volna később platformot? Logikus volt, hogy PS-en megyek tovább. És eddig nem kellett megbánnom, jók a játékok, időm sincs többre.
51.
51.
Spectrum
#49: Nem hiszem, hogy túl sok XO-s hírnél magasztalnám a Sony-t, de ha így érzitek, azért elnézést kérek.

A visszafelé kompatibilitás jó dolog, én tényleg sajnálom, hogy a PS nem tud ilyet.

Nem gondolom, hogy a Sony játékok jobbak, a Forza Horizon 2 nagy hiányérzet a számomra, a GoW-ot is sajnálom. De egyszerűen nem ismerem annyira az One-exkluzívokat, éppen azért, mert platform hiányában nem követem annyira figyelemmel.
Sőt, tudod mit, nekem még a 2003-as Tomb Raider is jobban bejött, mint az Uncharted, aminek csak a második részét tartom a TR-rel egyenértékűen élvezetesnek. Ha nem tudnám, hogy az új TR csak időlegesen exkluzív, el is szomorítana a tény, hogy PS-re nem jön.

Phil Spencer amúgy gratulált a Sony-nak a Bloodborne-hoz. Én is készséggel elismerem, ha egy játék jó, platformtól függetlenül.

Amúgy nehéz ignorálni valakit, aki név szerint engem flémel.

Belecsöppentem valami nagyobb "box vs ps" konfliktusba, ha bármilyen cikkhez hozzászóltam, inkább azért volt, mert úgy éreztem, eltolóditt a mérleg nyelve. De mintha ebben a topikban is ez történne, valahogy tele lett xbox-osokkal.

de tudod, igazad van, a jövőben boxos játékhoz max nyálcsorgatni megyek be. Jó lesz így?
49.
49.
ADMlN
#47: Engem nem zavar, hogy szereted a PS-t csak tudnám akkor miért kell az XO hírekhez járnod Sony-t magasztalni. Amúgy amióta bejelentették a visszafelé kompatibilitást folyamatosan támadod. Gondolom zokon vetted, hogy az imádatod tárgya nem tud ilyet.

Amúgy konkrétan sose mondod ki, hogy ne lenne jó az Xo vagy a játékai, ezt aláírom. Te csak passzív-agresszív módon mindenben a PS4-et hozod ki jobbnak.

Amúgy miért nem ignorálsz? Vicces, hogy még a saját állításaidhoz sem tartod magad.
#42: Ja, látom egyre több embert kell ignorálnod ha továbbra is tagadni akarod a valódat.
48.
48.
PaprikaJancsi
#45: Miért is lőjem le magam ? Mert nem hagyom szó nélkül, ha valaki , pöcsnek" hív ? Te hagynád ?
47.
47.
Spectrum
#43: Látom, nincs jobb szórakozásod újabban, mint nekem folyamatosan beszólni. Ma már a második topikban sikerült velem nyitnod.
Lehet, hogy box közellenség leszek, mert szeretek PS-en játszani? Vagy mondtam én valaha, hogy One-n nem jó játszani? Vagy hogy nem szuperek az One-exkluzívok? Hm?
46.
46.
A Pulyka
Szánalmasak itt egyesek.

#23 Yami, te sem nyalhatod már fényesebre az ms seggét...

45.
45.
Dark_Temptation
Csak igy tovabb Microsoft vegre az elso helyes lepest megtetted,hogy ne legyen kuka a konzol... Keves a ps4 megdontésehez de ez mar valami.. azert az kicsit gaz, h meg usaban is tobb ps ment el mint xone. Eddig Sony all az elen a rengeteg minosegi exkluzivokkal. Es az sem mindegy h 900p v 1080p a micronak ezen teren kene erositeni es maris nem lenne igy lemaradva mint ahogy most. Forza gears halon kivul semmi ertelmes IP nincs ra, nekem azert meg nem eri meg. Igy marad a ps. De ne ertsetek felre volt mar mindketto.igy el tudom donteni, h mit eri meg venni.ennyi gyerekes civakodo kis birkat.... Paprika te meg lodd le magad vagy add el magad a piacon ;)
44.
44.
PaprikaJancsi
#41: Igen, csak te a véleményedet normálisan osztod meg, nem úgy mint DLAAW.
42.
42.
Spectrum
#23: MS-híreknél folyamatosan áskálódsz: lécci ezt fejtsd ki bővebben, mire gondolsz?

Másfelől, neked lehet, hogy jobb MS tulajnak lenni, én boldog PS4 tulaj vagyok.

Egyetlen posztot sem fogsz tudni tőlem idézni, ahol az One-t fikázom, azon egyetlen okból kifolyólag, hogy nincs semmi bajom az xbox-szal. Szóval vewgyél vissza ebből a hangvételből, légy szíves.
41.
41.
n_ben007
#37: | #35: szerintem mindenki legyen boldog a saját gépével :D
Nekem pl anno az XBOX Classic a grafikája miatt jobban tetszett, mint a ps2, a ps3 - XBOX360-nál nekem a ps kezelhetőbb volt, most meg szerintem korai lenne íítéletet mondani... Dehát épp ezért van ennek is piaca, kinek ez, kinek az :).
39.
39.
PaprikaJancsi
Mellesleg a cikkhez hozzá szólva, mit értenek az alatt, hogy ,,PS3 eleinte megette a PS2-es játékokat" ? Tönkre tette a CD-t, vagy a CD tette tönkre a gépet ? És, ha valamelyik a kettő közül, akkor ez ugye nincs a One-on, mert akkor inkább nem rakok bele DvD-s játékot.
38.
38.
DON GONDOCS
Neis legyen visszafele kompatibilitás. PS3on is annyit elkérnek egy ps2-1 játékért mint egy újért.
36.
36.
PaprikaJancsi
33.
33.
n_ben007
#31: az igen... ezt gyanítom moderálják :'D
28.
28.
n_ben007
#18: Végre valaki :D Nekem is PS1-től kedve megvan mindegyik masina :)
26.
26.
n_ben007
#16: Tehát akkor tisztázzuk. Többre becsülöd a régi játékokat, amivel nincs is gond, mert ezzel én is így vagyok. De a kommented alapján te kb. nem is játszol új címekkel, tehát egy "régi" konzol is megteszi, nincs szükséged újra. Szóval ebből nekem az jön le, hogy te megveszel egy konzolt 100k-ért mert az a legújabb, és hazamész, majd beteszel egy 10-12 éve játékot a gépbe... remélem érthető mire gondolok :).
25.
25.
kopic
#20: Egy elvakult fanboytol mit vártál ? Hogy majd azt fogja mondani a MS tobb új ip-t jelentett be ? Lol ! A kommentjein legtöbbször csak nevetni lehet.
23.
23.
Yami
#21: Egyre szánalmasabb amit művelsz... Az Ms híreknél folyamatosan áskálódsz, meg próbálod a visszájára fordítani, miközben mindenhol fényesre nyalod a Sony seggét.
Eddig megvolt a PS4 fényes menetelése, de törődj bele, hogy a nextgen megjelenése óta most először jobb XO tulajnak lenni. Nem is kicsit.

#17: Hahahahahaha, nem.

Eddig az XO tulajok folyamatosan hallgathatták a PS4 tulajok fröcsögését. Most kicsit átkerültetetek a túloldalra, talán tanultok belőle. XBOX IS BACK, BITCHES!
21.
21.
Spectrum
#10: Persze, ha már visszafelé kompatibilitás, megérne egy misét az is, mi tartott az MS-nek ennyi ideig rájönni, hogy "már az X360 is visszafelé kompatibilis" volt? Az One miért nem tudta ezt alapból?

Csak nem a verseny miatt lépték meg? Lehet, hogy a végén még kiderül, ők is "pénzhajhászok"?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...