No Man’s Sky - friss kedvcsinálók érkeztek

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 26.
  • Videó
Link másolása
A procedurálisan generálódó világűrt felvonultató No Man’s Sky most több mint öt percen át mozog. Űrhajónkkal felfedezhetjük a bolygók felszínét, majd felrepülünk az égbe, ahol némi harc vár ránk. Ígéretes anyag!

Minden jel szerint a Hello Games nagyot robbant majd a No Man’s Sky-jal, amely most öt percen át mozog a Cobra TV jóvoltából. A montázsban nem csupán a bolygófelszínek élővilágával ismerkedhetünk meg, hanem némi űrharc is vár ránk, elvégre az univerzum nem csak békés idegeneket hord a hátán.

Sajnos nincs még megjelenési dátuma a PC-re és PS4-re érkező címnek.

35.
35.
medson
#34: vagy minimum interakciók tömkelege, nem csak scan elni az idegen fajokat meg néhány dog fight ot tolni.
34.
34.
medson
#27: Hóhó na várj, az x3 és ez szerintem nem említhető egy lapon, ott tényleg rengetek mindent lehet csinálni (főleg módokkal) de ebből eddig csak annyit látunk hogy felfedeznek felfedeznek és felfedeznek. Számomra ez nagyon nem elég (spaceengine) legyen már valami értelme/célja is az egésznek.
33.
33.
KENKILL
Egy ideig érdekelt ez a játék, de a bejelentés óta szinte semmi új játékmenetbeli lehetőséget nem mutattak. Pedig az elején még sok mindenről beszéltek, egyelőre nem láttam semmi meggyőzőt. De ez a csilli-villi Spore szerű világ sem igazán az én stílusom, főleg így 300 óra Elite Dangerous után. Ha már űrSZIMULÁTOR akkor szerintem legyen realisztikus és összetett (lásd Elite). Van egy érzésem, hogy ha abba végre belerakják a Planetary Landing kiegészítőt akkor ezerszer jobb lesz mint ez a kutyámajom-felfedező szimulátor. Egyébként állítólag nagyon ritkán lehet majd játékosokkal találkozni a No man's sky-ban, akkora nagy a világ. Félek, hogy ezzel a koncepcióval teljesen ki fognak nyírni mindenféle karakter interakciót. Ráadásul ez az expedíció a galaxis közepére is halva született ötlet, az első ember aki odaér fel fogja tenni youtube-ra és mindenki ott megnézi majd. Annyira sok helyen megcsúszhat ez az egész elgondolás, hogy jó lenne ha mutatnának valamit végre, amivel rácáfolnak a magamfajta kétkedőkre.
32.
32.
Yanez
Szinte bármelyik sandbox játékba belelehet kötni, "aztcsinálszamitakarsz" alapon. Szerintem meg kell elégedni azokkal a lehetőségekkel, amit nyújtani fog a játék, ha azok száma tisztességes lesz. Még mindig egy játékról beszélünk, ha pedig korlátlan lehetőségekre vágyunk, arra ott az élet. A GTA-ban is mennyi minden van, pedig még mennyi minden hiányzik, mégsem panaszkodunk a lehetőségek tárára. A lényeg, hogy azok a lehetőségek, amik lesznek, legyenek annyira érdekesek, hogy az ember ne érezzen hiányt. Ha ez sikerül, akkor remek cuccal lesz dolgunk, ha nem, néhány bolygó után már kedvünk sem lesz bekapcsolni a játékot. Meglátjuk!
31.
31.
hadzsime
Szinte minden videóban ugyanaz van:
Repkedés --> Sétálgatás egy bolygón -->
"Kecskedisznómalac! New Species Discovered by:360noscope_immaRekUbitchz"
--> Repülés az űrben stb...

Értem én, hogy szabad játék, azt csinálsz, amit akarsz, de mit tudsz csinálni egyáltalán?
Eddig ennyi infót kapartam össze:
fegyver és űrhajófejlesztés, nyersanyaggyűjtés, kereskedelem, frakciók, bolygók és állatok felfedezése, csaták űrhajóval és nélküle, plusz egy nagy feketelyuk, ami az univerzum közepe. Ha csak ennyiről fog szólni a játék, akkor hamar unalmassá fog válni.
Az élőlények felfedezésének egyáltalán mi értelme? Tudtommal semmit nem lehet csinálni velük, max megölni őket.

Remélem, hogy mutatnak belőle még néhány érdekes dolgot, mert az alapötletből rengeteg királyságot ki lehet hozni, de ha csak ennyire korlátozódik le az "aztcsinálszamitakarsz", akkor én passzolom.
30.
30.
simon 555
#29: Annyival nyújt többet, hogy itt le is szállhatsz a bolygókra és nem csak a felettük lévő űrállomásra.
29.
29.
ADMlN
#27: Köszönöm szépen a válaszokat!

"A többi kérdésedre ugyan azt tudom mondani mint korábban, egy pilóta vagy, egyedül. Nem pedig isten, így értelemszerűen nem módosíthatsz élőlényeket, nem terraformálhatsz és nem tudsz elpusztítani bolygókat."
Egy sci-fi pilóta vagyok, az csak a játék világán múlik mire vagyok képes.
Miért ne lehetne az űrhajómban hordozható génlabor?
Vagy miért ne tudnék programozható atomokból (catom) bármit felépíteni.
Lehet a kor technológiájával a terraformálás csak annyiból áll, hogy bedobok a légkörbe egy specializált szondát és néhány nap múlva csak visszanézek, és van egy M típusú bolygóm.
Jelenlegi ismereteink szerint már egy kisebb antianyag bombával is el lehetne pusztítani egy föld méretű bolygót. Miért ne szerezhetne a pilótánk egy ilyet?
Szóval ez azért nem értelemszerű.

"Itt senki nem játszott űrszimekkel a régi időkből?"
Én igen, imádom a stílus. Az Elit: Dangerous-ben most is van több mint 100 órám.
Ha ez csak annyiban nyújt többet ezeknél, hogy végtelen procedurális bolygó van benne, akkor nem értem a hype-ot. Biztos jó lesz, de grafikában már most sem a legjobb, és így valójában az "azt csinálsz amit akarsz" elég korlátozott.
28.
28.
shooter1234
Régebben azt nyilatkozták, hogy a játék lényege az, hogy eljuss az univerzum középpontjához. (Szóval a peremen kezdenek a játékosok valahol) És ahogy halad a játékos a középpont felé, annál erősebb ellenfelekbe botlik, tehát ezért lesz jó néha felfedezni ezt-azt és fejlesztgetni. De ez csak egy opció, ugyanis elvileg sok minden mást is lehet csinálni majd.
27.
27.
simon 555
#24: Építeni nem lehet tudtommal, modulokat cserélhetsz rajta illetve vehetsz másokat.
Illetve kereskedhetsz és szállíthatsz ellátmányt.
A többi kérdésedre ugyan azt tudom mondani mint korábban, egy pilóta vagy, egyedül. Nem pedig isten, így értelemszerűen nem módosíthatsz élőlényeket, nem terraformálhatsz és nem tudsz elpusztítani bolygókat.

Itt senki nem játszott űrszimekkel a régi időkből?

Azt, hogy akármit csinálhatsz úgy értsd, hogy amit egy űr pilóta/kapitány tud csinálni. Egyedül vagy, nincs legénység se semmi.
Less bele egy Elite-be, X3-ba vagy FreeSpace-be youtuben, kb olyan lehetőségeid lesznek itt is, csak sokkal több bolygóval és a bolygókra le is szállhatsz.
26.
26.
simon 555
#22: Nem isten vagy a játékban hanem egy űrhajó pilóta :)
Kérdezd meg magadtól a kérdést a Sci-fi tudásod alapján, hogy egy sima kapitány megteheti ezeket?
25.
25.
medson
#24: Ha ez így mind benne lenne akkor GOTY :D, de szvsz örülhetünk ha egy két pont megvalósul.
24.
24.
ADMlN
#20: Te olyan embernek látszol aki képben van (vagy legalábbis azt hiszi). Őszintén érdekelne 1-2 dolog a játékkal kapcsolatban, mert folyton piszkálja a fantáziám, de nincs türelmem minden interjút és videót végigrágni. Ha tudnál válaszolni azt megköszönném.

Ez az "azt csinálsz amit akarsz" egy remek marketing kifejezés, mert végtelen lehetőségeket sejtet, ugyanakkor nem mond semmit. Én biztos vagyok benne, hogy nem csinálhatsz "amit akarsz", mert korlátok nélküli szoftver nem létezik. Sokkal helyesebb azt mondani, hogy azt csinálsz amit a játék megenged. És engem ezen lehetőségek palettája érdekel:

- Építhetek-e saját űrhajót? Azt tudom, hogy fejleszthetem a hajóm és technológiákat meg fegyvereket rakhatok rá, de én valami szabadabbra gondoltam, mint mondjuk a Space Engineers-ben?

- Építhetek-e más járműveket (motor, terepjáró, sikló, hajó, repülő légi-bázis, ...)?

- Építhetek-e magamnak, házat, később várost, esetleg egy űrállomást?

- Kereskedhetek-e más fajokkal vagy játékosokkal?

- Szállíthatok-e ellátmányt mondjuk flották között?

- Leigázhatok-e más fajokat?

- Genetikailag módosíthatok-e élőlényeket, hogy új kreatúrákat hozzak létre?

- Idomíthatom-e az élőlényeket?

- Lovagolhatok-e az élőlényeken?

- Tanulmányozhatok-e ismeretlen tér-idő anomáliákat?

- Gondolom lesznek lakatlan bolygók. Terra-formálhatom őket?

- El tudok pusztítani egy bolygót?

Így hirtelen ennyi jutott eszembe, amikkel én el tudnám magam foglalni egy ilyen jellegű játékban.
23.
23.
medson
22.
22.
medson
#20: Értem szóval ha én idegen fajokat akarok tenyészteni, esetleg arénákat építeni ahol azok megkezdettnek akkor azt megtehetem? Valószínűleg nem, csak azt tudjuk majd megtenni amit bele programoznak a készítők.
21.
21.
simon 555
#15: Biztosan állítom ezeket mert minden interjút megnéztem/elolvastam ami volt a fejlesztőkkel és mindent láttam amit a játékkal kapcsolatban lehetett látni :)
Ezek a dolgok 100%-ra benne lesznek a játékban.
Szóval ha valaki több ezer órát beleölt egy Elite-be vagy X3 játékba, akkor ezzel sem lesz gondja.
Persze nem való mindenkinek, mert erősen rétegjáték kategória.
20.
20.
simon 555
#17: Csakhogy a SpaceEngine-ben nem tudsz mást csinálni csak felfedezni, itt viszont azt csinálsz amit akarsz.
19.
19.
ADMlN
Én vagyok az egyetlen akinek a Spore jut erről eszébe?

Szerintem a No Man's Sky koncepciója gyakorlatilag megegyezik a Spore űrkorszakával:
- legyen egy űrhajó amit fejlesztgethetsz
- helyezzük ezt az űrhajót egy majdnem végtelen univerzumba
- töltsük fel az univerzumot procedurálisan generált bolygókkal
- töltsük fel fel a bolygókat procedurálisan generált lényekkel
- hagyjuk a játékost azt tenni amit csak akar és odamenni ahova csak akar

Én szerettem a Spore-ral játszani, de azért ez a végső fázis gyorsan unalmassá tudott válni.
18.
18.
gomba56
Szerintem is könnyen unalomba fulladhat, ha az állatokon kívül, nem lesznek emberek, harcok. Ennél nagyobb élet kellene, hogy legyen az űrhajókon, bolygókon. De reméljük olyan videót is mutatnak, ahol lesznek állatokon kívül mások is. Lehetőség van benne, csak kérdés, ki tudják e használni ezeket, és technikailag meg tudják e valósítani.
17.
17.
medson
#14: Hát én 40-50 óra spaceengine (nem spaceenginer) ezés után tudom hogy a szimpla felfedezés egy idő után unalomba fullad, pedig ott aztán 1:1 be van megcsinálva az egész univerzum (bár ott nem ilyen részletes a felszín)
16.
16.
randall13
#14: Attól hogy marha nagy a bejárható világ, még nem lesz sandbox semmi. Magyarázhatod, hogy megtehetek bármit, ha egyszer nincs interakció. Legalábbis a scannelésen kívül én még nem láttam semmi hasonlót. Kb. mintha a Minecraftban nem lehetne kiütni a blokkokat.

#13: Kösz, így már jobban hangzik.
15.
15.
Yanez
#14: Az a baj, hogy sok játékos elGTA-sodott, és ha már nincsenek hasonló küldetések egy sandbox-ban, akkor felfoghatatlan számukra, mi a jó benne. Viszont a jelenlegi játékról valóban nem tudni még túl sokat, csak az a parányi kis infó, amit mondtak róla. Így még te sem állíthatod mindezt biztosan. Az is lehet, hogy a rengeteg felfedezés mellett egyéb célok is lesznek. Az pedig, hogy mikor viszed végig, egy újabb mizéria. :D
14.
14.
simon 555
Most komolyan ennyire nem érti senki, hogy mi a lényege egy ilyen játéknak?
Még a nagy PC-sek sem?
Játszottatok már valaha űrszim játékkal? Mint pl az X sorozat, Elite, FreeSpace?
Ha nem, akkor megértem, hogy miért nem értitek.
Ez egy sandbox. Ne akarjátok már bekorlátozni a mai játékok trendjeibe azzal, hogy egy célt adtok a játéknak. Azt csinálsz benne amit akarsz. Miért olyan nehéz ezt megérteni? Miért kell a mai gamernek célt adnia egy játéknak ahhoz, hogy élvezze? Miért kell kézen fogva vezetni a játékost?
Végre egy szabad játék ahol nem fogja senki a kezed erre nem értitek a lényegét.
Ez egy szabad játék ahol azt tehetsz amit jónak látsz, akármit amit egy ilyen világban csinálhatsz, itt megteheted.
Egy egész galaxis vár felfedezésre. Ha akarsz fedezhetsz fel bolygókat, fajokat. Ha akarsz bányászhatsz ritka anyagokért. Ha akarsz lehetsz űr kalóz aki konvojokat foszt ki. Ha akarsz lehetsz sima harcos a játék egyik frakciója mellett, ha akarsz lehetsz fejvadász. Vagy ha akarsz akár egy lövés eldördülése nélkül lehetsz kereskedő aki egyik csillagtól viszi az árut a másikig eladni.
Ez az a játék ahol bármilyen sci-fi fantáziát megélhettek amiről eddig csak könyvekben olvashattatok vagy sorozatokban láthattatok.
13.
13.
giga321
Háborúzni lehet majd egymás ellen illetve a galaxys közepét kell megkeresni. Fejlesztők mondták, hogy csak megépítik ezt a kolosszális univerzumot és onnantól fogva rajtunk áll mit csinálunk benne. Szövetségre léphetünk és békésen felfedezhetünk, vagx hatalmas űrcsatákban harcolunk egymás ellen mert nem bírunk a vérünkel.

Még mindig várós.
12.
12.
Yanez
#11: Mondom, még megjelenési dátum sincs, vagyis nyilván még bőven fog róla jönni anyag, infók, stb.
11.
11.
#10: Neeem, engem komolyan érdekel, én komolyan kérdeztem. Tudod, megjelenik mondjuk egy Gears of War, tök mindegy hányadik egyszerűen tudod hogy TPS, fedezék, lősz, odarohansz szétvágod, stb. Nyilván jönnek megint az idegenek vagy előzmény, de körül lehet lőni. Vagy jön WRC 5, nyilván rali, benne lesz a szezon, stb stb, ezeket így vágod a nélkül hogy megnéznél róla bármit. Erről meg megnézem, és WTF? Mit kell csinálni benne? Miért? Hogyan? :) Mert amúgy tetszik az ötlet!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...