F1 2015 - problémák a PC-s verzióval

  • Írta: zoenn
  • 2015. július 13.
  • Hír
Link másolása
Valami nincs rendjén a világban, egy hónapon belül már a második sikervárományos alkotás silány PC-s verziója csapja ki a biztosítékot a rajongóknál. Ezúttal a Codemasters borzolja a kedélyeket az F1 2015-tel.

A Batman: Arkham Knight után ezúttal az F1 2015 PC-s verziója került félkészen a boltok polcaira. Több játékos a Steamen panaszkodott arra, hogy a múlt héten megjelent port többször összeomlik, sok konfiguráción gyatrán fut és számos funkció kimaradt belőle. A karriermód hiányát már úgy-ahogy megbocsátották a rajongók, az egy hónapos csúszást kiböjtölték, de az ő türelmük is véges.

Az F1 2015 nem hogy fejlődött, hanem visszalépett (konzolokon is) a tavalyi epizódhoz képest. Például nincs kooperatív és osztott képernyős mód, a biztonsági autónak búcsút mondhatunk, ahogyan az időjárás-előrejelzésnek is.

Ráadásul a mesterséges intelligencia sincs toppon, koccanásoknál indokolatlan büntetéseket kapunk, a törésmodell gyatra, a gamepades gombkiosztást elfelejti a program. Az már szinte mellékes is, hogy hiába hangoztatta a birminghami stúdió, hogy az idei rész már tényleg kihasználja az új konzolok képességét, a grafika túlzottan nem fejlődött tavaly óta.

A Codemasters már tud a hibákról, s jelenleg gőzerővel dolgozik a javításon.

33.
33.
GAMEROD
Lesz.rom, csak a Hitmannel ne legyen probléma.
32.
32.
Red-E-Kamp Van
#31: nem tudni érteni mit nem.
felindulásból írni jár hibávalsokszor. de nem tudni mit nem érteni. belaman.
31.
31.
belaman
#29: írj magyarul legközelebb, légy szíves!
29.
29.
Red-E-Kamp Van
#25: tudjukkik alatt kapzsi cégeket értesz?
mert akkor igen. ez nem egy kifejezett nagy keretekbeli általánosítás akar lenni, de pc-n többnyire felnőttek játszanak, vagy szélesebb látókörrel rendelkezők, mert ugye több ágfelé is terelődik a platform.(ez természetesen nem szabályszerű) akár csak csak ebből a szempontból is megnehezíthetik a dolgát az embernek,szemléletváltással, amolyan behódolási rákényszerítést ültetnek a fejbe. ha nálad nem működik, a gyerekednél már fog, hogy neki ne okozz "szenvedést", a könnyebb utat javaslod, választod.nem sietik el, szépen évekre előre mennek ezek a tervek. sokszor generációkon át.azért működik.
és akkor ez csak a kifigurázott összeesküvés része, még a marketingről nem is esett szó.
28.
28.
RangerFox
#25: Hát jó, igyál bort, aludj egyet, esetleg egy füves cigit elszívhatsz és utána visszatérünk erre a témára.

Illuminati
27.
27.
dzsiádzsó
Elég gagyi az AI, a Driveclubot is ezért rühelltem, egyszerűen nekem nem tapad, nem gyorsul, az AI meg valami GOD módban, de legalábbis valami alternatív fizikai valóságban létezve lő el mellettem... Valahogy demoralizáló, hogy egy autósjátéknál minden ívet kiszámolok, jó vagyok, aztán egy pici hiba és 0 érdem nélkül nitro rakétákon elhúznak mellettem...
26.
26.
FrankBlack
#25: juj de vicces volt. Kóstolgatsz SLi, kóstolgatsz? :)
25.
25.
SLi
#19: Így van, egyértelmű hogy a Tudjukkik állnak emögött is, egy kis hüllő segítséggel.
A PC a fehér ember és a keresztény értékrend utolsó bástyája, nem véletlen kemtrélezik leginkább a PC téren erős nemzeteket! Obamajom, MIK AZOK A CSÍKOK a égen HÁT MINDEKIT MEG AKARSZ GYILKOLNI????
ÉBRESzTŐ!!!!!
24.
24.
MrLentoFan
XD "Sikervárományos alkotás" XD It's time the NEM generation! (igen az M az nem W) ......
23.
23.
tupaccc
Nagyon reg mondtam ilyet, de metacritic user score 2,9 - amivel maximalisan egyetertek.
22.
22.
Juha
#19 FrankBlack nagyon megöregedtél mióta utoljára láttalak :-)

ON: Lassan tényleg ott tartunk, hogy az embernek inkább nem érdemes premier után fél évvel sem megvennie semmit, mert még akkor is foltozgatják, persze gondolom csak néhányan, a többiek már gőzerővel a félkész termék folytatására vannak átállítva...

Nekem mondjuk van egy fél szekrénnyi játékom, amit még nem játszottam végig, meg egy 4 éve is középkategóriásnak számító PC-m (volt jobb is, csak eladtam), heti max. 6-7 órám játékra, így elleszek egy darabig, perpillanat a Witchert sajnálom csak, hogy nem játszhatok vele normálisan, a többi "AAA" játék nem érdekel annyira, sem Pc-n sem konzolon.
Persze nem mondom hogy azok rosszak, de kipróbálás híján nincs bennem az a fanatikus várakozás, mint pl. anno a Fallout3 megjelenésekor.
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy ma már erősen élesben tesztelik a játékokat, ahogy látom, szerintem bőven van jó játék a régebbiek közt is, hogy elfoglaljuk magunkat, úgyis lesz bőven aki beleugrik, és kiderül milyen is a végeredmény... Csak pici türelem kell mindehhez!
21.
21.
dvs00
Se törésmodell, se safety car... se karrier, se optimalizáció.. gyönyörű.

Remélem, hogy a teljes fejlesztőgárda már kézhez kapta az azonnali hatályú felmondást és a Mcdonalds-ban pucolják a wc-ből a híg szart a cigányok meg a menekültek után a Blahán.
19.
19.
FrankBlack
#17: néha én is kezdem ezt hinni... de én már elég régóta...
18.
18.
DarkLord
Az még a csoda lenne, ha erre rámondhatnánk, hogy fél kész játék! Ez még jó 33%-os kb. persze most ráfoghatják, hogy szezon közben adták ki és, majd mindig frissülni fog (jó duma nem más).

Az AI olyan szinten lett hülye a játékban, hogy az valami fantasztikus! Direkt beléd mennek főleg rajtoknál, ha te kicsit lekoccolod az előtted haladót, hozzáragadsz, mint azok a piros fekete pöttyös bogarak egymásnak :D Amúgy, hogy pozitívumot is írjak a sebesség érzet az telitalálat és az autók hangja is ebben a részben sikerült eddig a legjobban. Most már el kell fogadni, hogy az előrendelést és a játékok első hónapjában a vételt felejteni kell! Addig nem kell megvenni míg nem bírják a fejlesztők rendbe rakni a játékokat, aztán elgondolkodnának, hogy ne early-nek az early, early verzióját adják el az embereknek.
17.
17.
mdr88
Komolyan néha már kezdem azt hinni, amikor egy-egy ilyen silány PC-port felüti a fejét, hogy a kiadók szándékosan szeretnék átterelni a népet konzolra :) Nem úgy fogy a PS4 meg az XboxOne ahogy kellene vagy mi van??? :D
(mondjuk ez pont szar lett konzolon is)
16.
16.
Botond7
Vélhetőleg én élek burokban, de nekem friss a hír, hogy nincs benne osztott képernyős mód sem. Classic nincs oké, a karrier hiánya megbocsájthatatlan, de így hogy osztott képernyő sincs így számomra érthetetlen, hogy adhatják ki ugyanolyan áron, mint egy teljes játékot. Pedig mennyit játszottam én a pár évvel ezelőttiekkel cimborákkal éjszakába nyúlóan. Döbbenet. Ki nem ért egyet lehet kövezni.
15.
15.
Yanez
#14: Ez egyáltalán nem mindre igaz.
14.
14.
shatterhand
Mar jo par eve de jatekok teren folyamatos a visszafejlodes. Nemhogy tartalmasabbak lennenek,egyre uresebbek es egyszerubbek. Az indienek nevezett akarmik meg szimplán silanyak. Regen korlátozott mehetosegekkel születtek a zseniális jatekok. Ma meg szimplán osszecsapjak,felbehagyjak.
13.
13.
Chelseafan1989
#11: azt ígérték hogy visszateszik a karrier módot, újra lesznek klasszikus autók.
de hiszem ha látom.
amúgy szerintem az irányítás korrekt.ami nagyon zavar hogy sokszor beremeg a kép, de ez már eddigi f1 játékoknál is volt hiba és hamar javították.
12.
12.
Én autós játékra igen finnyás vagyok, így már az eredeti koncepció is kiverte a gagyiságával a biztosítékot nálam, de hogy ahhoz képes még lehet lejjebb adni, na ezt nem gondoltam volna... bravo ! taps...
11.
11.
tupaccc
Nem elég, hogy halálra csonkították, és kivettek belőle szinte mindent, de még szemét is az egész. Királyság :-) Mi lesz jövöre? DLC-ben jönnek a pályák?
10.
10.
Chelseafan1989
#8: én a championship mode-ot csinálom hosszú hétvégével(full versenytáv) hard nehézségen Kimi-vel!
9.
9.
Randy Marsh
Ha ez a videojátékok jövője, hogy félkészen adják ki a sok szart, agyonreklámozva, hogy vegye a sok hülye, akkor valami másik hobbi után kell nézni. Nem mondom, hogy régen minden tökéletes volt, de amit kiadtak akkoriban a nagy cégek, azok a játékok azért meg voltak csinálva. Manapság meg egy olyan cég is, mint az Ubisoft (emlékeztetőül: Rayman, AC 1,2, Beyond Good & Evil, Prince of Persia, stb.) képes kiadni olyan trágyát, mint az AC Unity. Nevetséges.
8.
8.
Spectrum
#7: Hát, aki ki akarja platinázni, annak nagy szívás, pl. 78 kör monaco-ban a pro season módban, ettől a sírás kerülget. :-)
7.
7.
Chelseafan1989
#6: nem rossz de van még mit javítani.
de a karrier mód hiánya az nagyon fáj.
a pro season-nek meg semmi értelme mert az is csak egy championship mode csak minden a legnehezebben van, de azt championship mode-ban is meglehet csinálni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...