MGS V - itt az új dobozkép, immár Kojima nélkül

Link másolása
A hónapok óta tartó Konami-ámokfutás után, azt hiszem, senki sem lepődik meg azon, hogy végül a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain dobozképét is megváltoztatta kicsit a kiadó.

Még márciusban kapott össze a Konami és Hideo Kojima, mely ügyet azóta sem sikerült teljesen tisztázni. A nevek, pozíciók és Facebook-oldalak megváltoztatása még nem biztos, hogy sokakat zavart, de a Silent Hills törlése szinte mindenkit rosszul érintett. A héten újabb pletyka látott napvilágot, mely szerint a  Kojima Productions "feloszlott", de ezt még nem erősítették meg.

Újabb rossz jel lehet azonban, hogy a Metal Gear Solid V dobozképei frissültek és végül ezekről is lekerült a Hideo Kojima és a Kojima Productions neve. Íme, az új, állítólag már végleges változat, alatta pedig az eredetit is megnézhetitek.

Jó hír azonban, hogy nincs már sok hátra a játék megjelenéséig, és két hónap múlva már szinte minden platformon elérhető lesz a Metal Gear Solid V. A The Phantom Pain PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra szeptember 1-jén, PC-re pedig szeptember 15-én jelenik meg.

20.
20.
Tokodboy
#16: Annyi köze van a becsülethez, hogy gerinctelen lépés.
Valószinűleg a játék az Ő szellemi tulajdona, Ő találta ki.
Ez tényleg olyan mintha Te írsz egy könyvet és nem Te leszel a könyv szerzője hanem a producer. Ennyi. Te hogy éreznéd magad, vagy ez szerinted teljesen rendben van?

A fejlesztőcégek nem a tulajdonosok miatt sikeresek, hanem az ott dolgozók miatt. Esetünkben Kojima. Egy szakembernek egy szaros szájú gazdag buzeráns aki semmihez nem ért, ne akarja megmondani, hogy mi a jó és mit csináljpn, mert az nem az ő szakterülete. Vegyen fel olyan embereket akikben megbízik és csak adja a lóvét.
Ha ő mondja meg, hogy milyen legyen a játék, akkor bukja is szépen a pénzét, mert szar lesz.

Nekem ez a hozzáállás nem tetszik.
19.
19.
#18: Hát ez az látod? Állandóan manipulálják őket minden ócskasággal mégsem térnek észhez. Ez teljesen olyan már mint a valós politikai helyzet, itt Európában. Ez a felfújt, valójában problémát sem jelentő menekültügy amire kizárólagosan egyoldalú megoldásokat akarnak életbe léptetni és ennek eszközeként jól tudják használni sajnos a népesség nem kis hányadát nagyban hasonlít erre a szituációra is. Eddig még semmi érdemlegeset nem hallottunk, csak megy a gyűlöletkeltés egyfolytában. Én se örülök, hogy lelőtték a Silent Hill játékot, annak sem örülök, hogy most levették a logót, de egész biztosan nem "alvilági szervek" jóvoltából alakult így, hanem egyszerűen, közös megegyezés alapján.
Ennyi, nem tudom miért nem lehet korrekt módon formálni a médiát, semmi szükség ezekre az állandó elme őrületekre.
18.
18.
Spectrum
Csúnyán félreértitek, amit írtam.

Jogi lépés alatt azt értettem, hogy könnyen lehet, hogy maga Kojami nem járul hozzá, hogy a nevével promózzák a játékot. Tudni illik elég éles körülmények között vált el a Konamitól (nem tudjuk, kinek a hibájából), miért adná a nevét tovább a játékhoz, ami már nincs is az irányítása alatt?

Ez a cikk tipikus "gonosz kiadó vs hősies kisember" flémkeltő agyszülemény, már bocs. Ámokfutó Konami, igaz? Oké, akkor magyarázzátok már el, pontosan mi is történt Kojima és a Konami között?

Általában egy konfliktushoz két fél kell, fenntartom a véleményem, hogy aki egyoldalúan a Konamira fúj anélkül, hogy tudná, mi van a háttérben, az csak felül a manipulációnak.
17.
17.
PS4jacksony
Most kellene kiállnia a gamereknek Kojimáéert.

És senki nem venné meg amíg vissza nem rakják a borítóra a készítője nevét.

Az az ocsmány Konami felirat bezzeg díszeleg rajta.

A konami nem csak a játékosok előtt de a szakma előtt is szánalmassá és nevetségessé teszi magát !

Remélem végleg eltünnek a piacról.

Kojimának meg már réges rég egy saját fejlesztőstúdiót kellett volna összehoznia.

Most biztos nem könnyű neki főleg a megjelenés napján a neve sehol sem lesz látható azon a játékon amit ő álmodott meg......
16.
16.
#10: Mi köze ennek a Japán becsülethez? :D Nem szamurájokról szól a cikk, de ha mégis kérlek jelezd.
A kapitalizmussal jönni pedig igencsak kicsinyes hozzáállás. Ha lenne egy multimilliárdos céged bizonyára te sem akarnád ha más mondaná meg mit csinálj vele nem?
De menjünk le egyszerűbb formára? Téged kényszerítenek arra mire költsd a pénzed? Megmondják mit vehetsz, mibe fektethetsz bele?
Mert ha nem akkor ne gyere azzal ki milyen banda tagja, mert bizony te is a tagja vagy nemde?
Ha meg nem tetszik, ott van Észak-Korea.
15.
15.
Big Boss
14.
14.
Big Boss
#11: Nem akarok én vitába keveredni mert itt a GK-n a kommentek 90%-a a farokméregetésről szól, de mégis meséld már el akkor mert valószinű hogy egy okleveles jogásszal van dolgunk hogy mi az a Jogi ok? Személyiségi jogok miatt kell levenni vagy miért is? Ha van egy játék amit én készítek és megjelenés előtt összekapok a kiadóval és azt mondom hogy csináljatok amit akartok én lelépek de az a minimum hogy az amit én készítek ott díszeleg rajta a nevem mégha én utána ezt nem is hagytam jóvá meg pénzt se kértem hogy ott legyen a nevem. A lényeg hogy Kojima nevét ha a Konamiba van annyi gerinc márcsak tiszteletből is ott kellett volna hagyni a boritón. Ez nem jogi meg mindenféle belemagyarázás kérdése hanem emberiesség kérdése. Mert ha mondom azt hogy ha egy alkalmazottam nagyon jól dolgozik és ő miatta sikeres a cégem márcsak emberiességből is azt fogom mondani hogy igen ez az ő érdeme és nem magam fényezem hogy igen ezt én tettem le az asztalra neki pedig semmi köze hanem büszke vagyok hogy ilyen alkalmazottaim vannak és ezáltal jobban megy a munka is ha elismerjük az ember munkáját amit itt MO-n nem igazán tudnak. De én márcsak tudom hisz kereskedelemben egy boltot viszek egyéni válallkozásban. Jöhetnek a visszafele okoskodások mert mindenki az igazát fújja de én mint mondtam nem szállok vitába. De viszont az előző kommenteddel egyetértek hogy ha feloszlottak a fejlesztők akkor ki fogja kiadni hozzá a javításokat stb. Ez engem is aggaszt...
12.
12.
#11: Akkor is van egyfajta jóérzés, és etika ebben az egészben. Nem lehet mindent jogilag nézni. Biztos nem tudod, de a Halloween II-nél ugyanez volt amikor kiadták Blu-ray verzióban pár évvel ezelőtt. A főcímből, mivel jogilag már nem élő dolog, kivágták az időközben elhalálozott Moustapha Akkad nevét, aki az egész sorozat produceri atyja kb, és oké hogy a film jogai máshová kerültek, de akkor is milyen dolog már megkurtítani az eredeti szalagot csak azért meg "jogilag" már nem ő a producer. A rajongók kiakadtak és visszakövetelték a pénzüket, a forgalmazó meg bocsánatot kért és újra kellett nyomnia az összes lemezt és kicserélték mindenkinek az eredetire, a rendes főcímmel, ennyi a sztori. Le van szarva a jogi oldala, ha egyszer Ő felelt a játékért, szíve-lelke benne van, akkor annyival meg lehet tisztelni, hogy ha a kojima productionst nem is teszik már rá meg a főcímbe se, de azért hogy Hideo Kojima agyszüleménye ez akkor legalább valami thanks to H. Kojima vagy valami feliratot lehetne rátenni, nem akkora szám lenne. Ez olyan mintha kiadnák a Kőszívő ember fiait, de nem írnák rá hogy Jókai írta, hanem mit tudom én Ulpius-ház bemutatja...röhej lenne nem? Ennyit erről, meg a manipulálható fajról.
11.
11.
Spectrum
Ugye meg sem fordul a fejetekben, hogy a Konaminak jogi okokból le KELL vennie a Kojima nevét a borítóról?

Nem tudtok semmit, de fröcsögtök. Nincs még egy ilyen könnyen manipulálható faj. A macskámban több józanság van.
10.
10.
Tokodboy
Teljesen mindegy hogy mi volt az oka de az egy utolso szanalmas hizas jogy leveszik a csapata es az o nevet. Mi ez????? Aztol meg ok raktak ossze.
Ennyit a nagy japo becsuletessegrol. Kapitalista fasz banda.
7.
7.
aRkye
Emberek, maga Kojima beszélt már az ügyről? Érdekel az egész sztori, hogy vajon mi történt.
6.
6.
randall13
#5: Miért kéne kiadót találnia? 2015-ben milliók nélkül is lehet reklámozni, a fejlesztés költségeit meg fedezni tudja az early access/kickstarter.
5.
5.
Big Boss
Ez egy szégyen!!! Elmehet a Konami a búsba. Már csak tiszteletből is meg kellett volna hagyni Kojima nevét főleg hogy ez az utolsó MGS amit készített, és a Konami nem tarthatna ott ahol tart de mostmár csak mélyrepülésbe fog kezdeni. Meg is érdemlik. Remélem Kojima nem hagyja abba a játékfejlesztést. Csak találjon egy értelmes kiadót.
4.
4.
PS4jacksony
Vajon min kaptak össze,Hejdejó Komával ?
De ha belegondolunk erre a sorozatra úgy tekintett mint a saját gyermekére mivel mára egy legendává nőtte kimagát.
És képesek Kojima nevét levenni ?
Hánynom kell ez udorító féreg cég,hogy ezt megcsinálták egy fejlesztőzsenivel.

De hiába vették le a nevét mindenki tudja,hogy Hideo Kojima mit tett le az asztalra
És nélküle nem jöhetett volna létre a Metal Gear Solid 5
Köszönjük mester !!!!! :)
3.
3.
jardo
Szánalmas. Függetlenül attól, hogy MGSV, Hideo Kojima, vagy akármilyen játék és alkotó...
2.
2.
Spectrum
Ki fogja patchelni? Ki adja rá a supportot? Mi lesz a multival? Ha kihátráltak/feloszlottak mögötte a fejlesztők, akkor még lehetnek itt gondok.
1.
1.
strike19
Konami-nál nagy gondok lehetnek.Kojima nem is csoda hogy lelépett.
Ha igazak a pleytkák ez lesz az utolsó MGS.Szerintem ha jó méltőó befejezése lenne a szériának.Mondjuk a MGS sose fenyegette hogy ellaposodnak köszönhetően ,hogy nem évente jelentek meg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...