Eredeti Xbox-játékok is jöhetnek Xbox One-ra

  • Írta: Shifty
  • 2015. augusztus 21.
  • Érdekesség
Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője egy Twitteren feltett rajongói kérdésre adott válaszában elmondta, nem tartja kizártnak, hogy egyszer akár eredeti Xbox-játékok is futtathatóak legyenek majd Xbox One-on.

Phil Spencer a Twitteren kapott egy rajongói kérdést, amiben arról érdeklődnek, hogy lehetséges-e, hogy valamikor eredeti Xbox-játékokkal is játszhassunk Xbox One-on. Spencer válasza szerint nincs kizárva, hogy ez egyszer elérhető szolgáltatás lesz, ugyanis a visszafelé kompatibilitás tervezésekor a Microsoft is gondolt erre, de jelenleg a mérnökök azon dolgoznak, hogy a novemberre datált Xbox 360-as játékokkal tökéletesen működjön a funkció.

A visszafelé kompatibilitás idén novembertől lesz mindenki számára elérhető. A szolgáltatás több mint száz Xbox 360-címet és XBLA-játékot fog tartalmazni.

32.
#26: Plane, hogy a sonynak mar kb egy nem full deficites reszlege van.
Ha kell (kell a faszomnak)eladjak 20* ugyanazt csak ne forduljanak be.
31.
p3ti
#27: Teljesen jogos. De akkor miért nem visszafelé kompatibilis a gépük pl. a saját belsős címeikkel ? Így aki PC -n játszott vagy X360 után vett mondjuk Ps4et, annak nem kéne 12-15 rongyért megvásárolnia azokat a játékokat, amiket pár ezer ftért utánad dobnak.
30.
Guba32
#25: Jól mondod,az hogy a One gyengén kezdett az az erre izguló Sony fanokon kívül maguknak a mégis One-t választó gamereknek a legjobb,mivel így muszáj nekik teperni,és a lehető legtöbbet adni a megmaradt és leendő bázisuknak...
29.
szakallaskan
Szuper hír.Nagyon örülök neki.Genma Onimusha -zni és Shenmue 2-zni akarok.
27.
SLi
#26: Mondjuk olyan szinten ezt talán lehet valamennyire (nem nagyon ) védeni a sony szemszögéből hogy rengetgeg új belépő volt ps4-re többek közt én is akinek soha nem volt ps3-a, így soha nem játszahattam volna ezekkel, például ott az FF X, X-2 ami valami egészen fantasztikus élmény nekem, és ha nincsenek ezek a sony újrakiadások nekekm ez bizony kimaradt volna amit így már nagyon bánnék, nem is teljes áron jönnek ki (érthető okból) szóval ezekre a sony címekre még talán lehet valami érvet találni persze ha igaz hogy technikai akadályai vannak a visszafelé kompatibilitásnak
tehát a részükről érthető a döntés potenciális új vásárlók, az meg hogy voltak akik kétszer is megvettték már nyilván csak a hab volt a tortán a a sony szemszögéből.
23.
hoaw
Szuper. Akkor most már minden indokom megvan, hogy pár éven belül a 360-omat kicseréljem egy One-ra.
22.
strike19
#4: Mert a Cell processzor(1 magos,7 segédprocesszor mag) IBM gyártmányt.Nem lehet emulálni olyan egyszerűen x86 amd Apu-val.
Ez olyan mint ha autóból akarnál repülőt csinálni.
Az xbox 360 procceszor felépítése közelebb áll a XBOXONE-hoz.
pl:van mind a kettőbe ESRAM ha jól emlékszem.
21.
godach
#16: Nekem több áll benne, mint 200 ezer, de a szívem meg is szakadna, ha el kellene adnom őket. Idővel majd felkerülnek a falra, mint az ez előtti generációs konzolok.
Másnak alufelni, nekem Master System ;)
20.
Thor Vath
#19: Az xbox360 és one játékok. Kénytelenek "eredeti" xbox-nak titulálni az első xbox-ot, mert az xbox 1 (one) ugye a harmadik.
Nnna.
19.
mestermagyar
milyenek a nem eredeti xbox játékok?
18.
delphijos
Előre leszögezem nem vitatkozni akarok, aki ezt ki tudja használni, örüljön neki, nem rossz dolog ez. Az hogy van jó dolog.Nekem csak az a gondom, hogy tényleg 2 évvel generáció váltás után erre kell az energiát fordítani? Gondolom nem kevés erőforrást emésztett fel ez a lehetőség. Ha induláskor tudja a konzol, akkor az sokat segít a váltásnál, de most már ? Azért kiváncsi vagyok hány exkluzív cím jött volna ki a fejlesztés árából....
17.
Stranger
#4: Mi van ha nekem pl. csak PS4-em van? Attól még, hogy neked van más konzolod én nem tudok a régebbi játékokkal játszani.
16.
Guba32
#14: Nekem is volt PS1,PS2,Xbox,Gamecube,X360,PS3,PS4...Ha mind itt állna a játékokkal lenne zsúfoltság,nem beszélve,hogy csak állna benne több mint 2százezer,és teljesen kihasználatlan lenne...Viszont arra,hogy néha elővegyem az előző gen játékait,főleg,hogy sokat ki sem játszottam gen váltás miatt,arra ez a lehetőség teljesen jó nekem...
15.
RapThor
#14: Erre csak azt tudom mondani akkor, hogy mindenkinek más az ízlése ilyen téren, 2 konzol a szobában szerintem még simán elmegy, de több már lehet, hogy okoz problemákat. :)
14.
godach
#11: Én is szerettem, ha a polcomon van. Régen. Mára már csak különösen kivételes darabok vannak.
Megértés, vagy nem, elég furán néz ki most is a szobába a TV-s szekrény. Rajta a maga százakárhány centis tvjével, alatta meg egy PS2, Xclassic, PS3, X360, Wii és Gamecube meg N64 csak azért nincs, mert az kompatibilis visszafelé. Kis okoskodással persze. És akkor még nem beszéltünk a PC-ről, ami ugyanennyi helyet kíván. Még szerencse hogy az kapott egy külön szobát. Akkor hogy nézhet ki annak, akinek ez egy helyen van?
13.
Pain
A ps2-xbox éra játékait mondjuk szívesebben látom remastered formában(igaz már a legtöbb játékom meg sincs). Nem utolsó sorban ezek a játékok a mai hd tv-ken nem festenek a legszebben. Én ezeknél már támogatom a feljavítást.
12.
Guba32
#11: Csak gondoltam ha soha nem értetted meg,akkor lehet azért volt,mert elzárkóztál a megértéstől...;-)
11.
RapThor
#6: Köszönöm segítséged, valami ilyesmi volt a tippem nekem is, csak én inkább szeretem a terméket ha látom a polcon (nem polcmánia!) úgyhogy ezen a téren nem mondanám magamat tapasztaltnak, egyebként meg mi ez az elzárkozásos duma? :D
10.
dcba
#8: "Amennyiben az előző generáció játékaival is szeretnél játszani, senki se mondta, hogy köteles vagy eladni, kidobni a régi generációt."

PONTOSAN!!! Ezt akartam en is leirni, de megeloztek.

Amugy nekem anno a 60 gb-os ps3-mam volt ami elmeletileg vitte a ps2 jatekokat, gyakorlatban, nem egy olyan jatekom volt, amik meg sem mozdultak vagy rendszeresen lefagytak, mert nem volt tokeletes az ps3mon a ps2 emulacio.

En orulnek ha pl a ps4 kepes lenne vinni a ps1-2-3-at, de soha nem ereztem azt, h ez muszaj legyen. A ps3 viszi a ps1-et es a 3-mat, 2-es jatekokra meg kb fillerekbol vesz maganak az ember egy ps2-t es a legutolso szerias ps2-k es 3-ak mar olyan kicsik, h nagyon helyet sem foglalnak.
9.
Freed
Èn pl. eladtam a règi konzolokat ill. a gammákat is,hogy next gent tudjak venni...amúgy engem nem vonzanak a règi gamek,szóval így engem nem èrint ez a problèma.
8.
Nando
Srácok, mind a három generáció más szoftver és hardver alapokon nyugszik, így elég nyűgös ám a kompatibilitás. Nyilván mindent meg lehet oldani, csak pénz kérdése, márpedig a konzolokat költséghatékonyan tervezik (tanmese: ps3 megjelenésekor úgy oldották meg a visszafelé kompatibilitást, hogy benne volt a ps2 csipje, ami miatt drágább volt a konzol, mint a rivális,utólag nem volt jó üzlet, gyorsan meggondolta magát a Sony, hogy kell-e bele az a csip...).. Amennyiben az előző generáció játékaival is szeretnél játszani, senki se mondta, hogy köteles vagy eladni, kidobni a régi generációt. :)
7.
csongor1996
#1: De nem lehet elővenni a régi konzolt ha azokkal a játékokkal akarsz játszani? Kivéve ha elromlik 5-10 év alatt vagy valami.
6.
Guba32
#4: Akkor én megpróbálok segíteni,hogy megértsd,ha nem zárkózol el előle...Sok játékosnak a játékok letöltött formában vannak meg,mert forintokért lehet(ett) kapni őket.Ha a kurrens gépen is futnak,akkor semmi szükség a last genre,és el lehet adni....És lemezt kell sem cserélni. ;-)
4.
RapThor
Én ezt a ,,miért nem fut a last gen játék a current gen konzolon'' problémát soha nem értettem. Én otthon mind két konzolomat használom, ha ps3-mas játékal szeretném elütni időmet ps3-at használom, ha ps4-sel akkor meg azt. :D Ráadásul lemezt is kevesbbszer kell így cserélni! :D :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...