Horizon: Zero Dawn - ismerős RPG-elemekkel

  • Írta: Shifty
  • 2015. augusztus 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Hermen Hulst, a Guerilla Games társalapítója a GamesRadarnak adott interjúban többek között az idei E3-on bemutatott Horizon: Zero Dawnról is mesélt, így kiderült, a szerepjátékos elemek is fontosak lesznek a játékban.

Az idei E3 egyik kellemes meglepetése volt, amikor a Sony saját konferenciáján bemutatta a Killzone-sorozat alkotóinak legújabb, 2016-ra datált játékát, a Horizon: Zero Dawnt, amiről most újabb részletek derültek ki.

A napokban ugyanis Hermen Hulst, a Guerilla Games társalapítója és a posztapokaliptikus világban játszódó Horizon rendezője interjút adott a GamesRadarnak. Miután az E3-as demóban főleg az akción volt a hangsúly, az interjú során Hulst a játékmenetről is beszélt, az ugyanis nem csak a gigantikus robotok levadászásában fog kimerülni. A Horizon: Zero Dawn RPG-elemekkel színesített akciójáték lesz, ötleteket pedig olyan játékokból merítettek, mint az Assassin's Creed- vagy a The Elder Scrolls-sorozat.

Megijedni azonban nem kell, a Horizonnak a kölcsönvett építőelemeket teljesen a saját képére fogja festeni, így ha egy skálán meg kellene határozni, hol is helyezkedik majd el a játék, akkor igazából a kapott élmény valahol félúton lesz az Assassin's Creed és a The Elder Scrolls között.

A Horizon: Zero Dawn valamikor 2016-ban debütál, kizárólag PlayStation 4-en.

Update! Egy kis érdekesség a SIGGRAPH 2015-ről, ilyenek lesznek a felhők a játékban:

26.
26.
_NMI_
#25: "Nem véletlen van az, hogy a legtöbb fejletlen állat inkább négy lábon jár vagy úszik :) mert túl nagy agyi kapacitást venne igénybe a kétlábas esztelenkedés."

Mi a.... miva'.... mi mi mi.... WTF?! Ááááá hagyjuk....

"Önmagában a testünk alkalmatlan a túlélésre a kütyüink nélkül még a legegyszerűbb természeti körülmények között is."

Mert nem kizárólag a testeddel élsz túl, hanem az eszeddel is (hangozzon bármily hülyén), ahogy rókakoma sem füvezik a fának dőlve, hogy "mer túlélő vagyok bazmeg, szarom le a tyúkokat". Ha kilöklek az erdőbe tavasszal, akkor csak magadra vess ha nem bírsz túlélni. Magyarán az állatvilágban sem a bunda, az agyar meg karmok teszik őket túlélőkké, hanem a maguk módján való gondolkodás (egy része ösztön) és az alkalmazkodás. Ezt te is meg tudod tenni. Vagy ha nem, hát béna vagy.
25.
25.
Nem véletlen van az, hogy a legtöbb fejletlen állat inkább négy lábon jár vagy úszik :) mert túl nagy agyi kapacitást venne igénybe a kétlábas esztelenkedés. Arról nem is beszélve, hogy sokkal stabilabb és gyorsabb. A dinó féle lét egy hasztalan evolúciós zsákutca. Egy fejlett robot társadalom sokkal inkább nanotechnológiára épülne, mobil platformokra, hálózatban kommunikáló multifunkcionális csereszabatos kis kliensekre. Az alkalmazkodás, probléma megoldó képesség, eszközhasználat a lényeg, nem a nyers erő. Ezt jól példázza a mai emberi felépítés. Önmagában a testünk alkalmatlan a túlélésre a kütyüink nélkül még a leg egyszerűbb természeti körülmények között is.
Egy dinó haszontalan, lassú, nehézkes és ideális célpont. Egy robot hadsereg nem óriási plazmákkal, gépágyúkkal harcolna hatékonyan, hanem kicsi nehezen sebezhető vírus szerű diverzáns egységekkel... :D
22.
22.
Mr.Dead
#13: Ezek csak Mass Effect-es Reaperek, csak rájöttek, hogy robotdínóként könnyeben kinyírhatóak az emberek.( az elöző aratást is ők tették tönkre) A csaj meg Shepard reinkarnációja.
16.
16.
dzsiádzsó
#8: Igen ebbe van valami, én is idegenkedem picit, viszont mekkora csavar! Az is érdekes, hogy ha jól emlékszem a csajszi bocsánatot kér mikor megöl egy robotot, és robotoknak mintha lennének érzéseik?! vagy legalábbis érzik a fájdalmat, mert kivégzéskor ordítanak stb. Úgy néz ki itt az állatvilágot teljesen felváltották a robotok és őket kell vadászni, csak nem húsuk, hanem energiájuk, alkatrészeik miatt.
15.
15.
dzsiádzsó
#5: Hát azért volt pár ismeretlen cím, ami elsőre sem volt baromság, kétlem lenne bármilyen releváns logikai csavar az általam felvázoltak megmagyarázására, egyszerűen csak jól néz ki, jól hangzik a dolog, de ettől még nem biztos logikus is, mert ez nem az. Viszont ahogy olvasom az ötleteket, látom mást is lázba hozott a story, mi a jóisten lehet ez, majd kiderül, ha meg full baromság lesz, nekem akkor is tetszik, legalább nem klisé.
13.
13.
DON GONDOCS
#3: elemezték föld internet bázisát látták hogy uralkodó faj volt és ezt a létformát választották. Meg kitudja lehet nem is a földről származnak a dínók hanem egy párhuzamos dimenzióból, vagy időutazók, földönkívüliek, vagy az "élet" (mesterséges intelifencia) utat tör magának.
12.
12.
A Pulyka
#8: Ne viccelj, akkor probáld ki a Binary domain-t. Az valami nagyon élvezetes tud lenni, amikor szo szerint apro darabokra potyognak szét, ahogy szorod oket olommal :D
11.
11.
Yanez
#9: Igazad van, még a végén a Nintendo képes lesz lenyúlni, majd ezzel a mondattal reklámozni az NX-et.
10.
10.
kamgecam
9.
9.
giga321
#6: Házak XD. Hát ezen sírtam, de amúgy igazad van.
Én nagyon várom már ez a játékot, valami hihetetlen, hogy valami mindig is hiányzott az életemből és most végre megkapom.

Yanez ezt le kéne védetned. Yanez Quotes:

"Az ismeretlen elsőre mindig baromságnak tűnik."
8.
8.
Spectrum
Én alapból nem szeretem a robotokat, mindig is szívesebben harcoltam organikus létformák ellen. Így számomra ez a játék gyenge pontja. Ettől függetlenül lehet, hogy nagyot fog szólni... ha sikerül érdekfeszítő sztorit rakni alá.
7.
7.
roli33
A játék legnagyobb rejtélye lesz (ahogy a demóban is elhangzott az E3-on), hogy ezek a különféle robot dínók miért és honnan származnak, mi a céljuk, kik a teremtőik stb. Ezt a játékosnak kell majd kiderítenie a kaland során.
6.
6.
#3: Miért ne lehetnének dínók? Honnan a francból tudod, hogy egy öntudatra ébredt gép mi akar lenni? Simán lehet hogy neki ez tetszett meg. A Skynet miért akarja egy másodperc után kiírtani az embereket? Csak. Mert úgy döntött az káros. Ezek meg úgy döntöttek a dínók jobbak voltak, vagy bármi okuk lehetett. Lehettek volna gömbök is, vagy törpék, vagy házak, szerintem ez majd ki fog derülni, és tuti van értelme :) Csak engedd el a fantáziád szerintem :)
5.
5.
Yanez
#3: Pont egy olyan komment(em)re reagálsz, és írsz dolgokról, amelyeket már meg is válaszoltam.
"Az ismeretlen elsôre mindig baromságnak tûnik."

Ez a te kommentedre is jellemzô, hiszen olyan dolgokról írsz, amelyekre bôven megvan az esély, hogy a játék során magyarázatot kapunk. Ha meg majd, amikor kipörgettük, még mindig nem lesz válasz ezekre a dolgokra, akkor nyugodtan lehetlesz elôrukkolni eme hozzászólásoddal. :)
4.
4.
A Pulyka
#3: "Hát azért nem, itt alapvető gondok vannak, robotok miért lennének dínok?"

Ezen már én is toprengtem, de gondolom kitalálnak hozzá ésszeru magyarázatot.
Mi van ha a gépek ontudatra ébredtek, kipusztították az emberiséget, majd megprobálják lekopírozni az evoluciot? Hogy minek, azt még nemtudjuk, de biztosan kiderul.

"valami leesik a T-rex-ről, azzal lövöldözik a csaj, de ők ránk miért nem lőnek? "

A demot ha végignézted volna, a nagy t-rex már úgy jon be, hogy szitává lovi a csajt, aki egy kohalaom mogé ugrik.

"karakter kommentár, tipikus ps exkluzív játék "

WTF? Szoval a sony megkéri a fejlesztoket, hogy há´ hadd beszélgessenek már magukban a karakterek, mert az olyan jo?
Egyébként az Uncharted-en, és ezen kívul nem tudok másik sony exkluzív címrol, amiben a karakterek beszéltek volna magukban, de ha eszedbe jutna még egy, világosíts fel.
3.
3.
dzsiádzsó
#2: Hát azért nem, itt alapvető gondok vannak, robotok miért lennének dínok? Legyenek azok, akkor ilyen technikai szint mellett nincs egy hőérzékelő rajtuk,komolyan a bokorba sunnyoghatunk :) hát? Meg aztán ilyen lények darabokra szakítanának minket, amiken most van fegyver? Mert valami leesik a T-rex-ről, azzal lövöldözik a csaj, de ők ránk miért nem lőnek? Szóval fura, nem logikus a dolog, maga a story összeáll, miért ne, tök jó? Van pár apró zavaró dolog, pl. karakter kommentár, tipikus ps exkluzív játék betegség, személy szerint halálom és szörnyen gagyi itt is.
Szóval nekem bejön a dolog, csak kicsit logikátlan részletekkel, amikkel mindig teli van minden film vagy játék, de itt szemet szúróan furák, de legyen igazad és tudjuk be az újdonság varázsának, hogy így feltűntek.
2.
2.
Yanez
#1: Az ismeretlen elsőre mindig baromságnak tűnik. Pl, ha 15-20 éve lett volna egy film, amelyben színesbőrű az amcsi elnök, az is mekkora baromságnak tűnt volna... és még sorolhatnám.
1.
1.
dzsiádzsó
Elég nagy baromságnak tűnik, robot dínokra íjjal vadászok :D... Viszont végre valami eredeti, végre valami, aminek hangulata is volt a sok klisé mellé, reméljük az AC-ből nem sokat, a Skyrimből pedig, amit csak lehetett átvettek :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...