Lara Xbox 360-on is tündököl

Link másolása
Meglepő módon még Xbox 360-ra is megjelent a Rise of the Tomb Raider - a Digital Foundry friss elemzésében az Xbox One-os verzióval hasonlítja össze az előző generációs kiadást.

Sokak meglepetésére még Xbox 360-ra is megjelent a Rise of the Tomb Raider, annak ellenére, hogy idén ősszel már alig jött játék az előző generációs konzolokra (vagy ha jött is, azt csonkítva adták ki, lásd Black Ops III).

A Digital Foundry összehasonlította az Xbox One-os és Xbox 360-as Rise of the Tomb Raidert. Az előző generációs változat meglepően jól teljesített, hiszen bár jól láthatóak a különbségek, a játék teljesen ugyanazt az élményt nyújtja. Több effekt is hiányzik, valamint néhol egy kicsit átrendezték a terepet, de a játék hangulatát ez nem befolyásolja. Meglepő módon egy valamiben az Xbox 360 még meg is előzi a fiatalabb kollégáját: a játék az előző generációs konzolon sokkal reszponzívabb, azaz gyorsabban válaszol a kontroller gombnyomásaira.


Szerencsére a játék sebességével sincs gond Xbox 360-on, így aki nem rendelkezik Xbox One-nal, az bátran benevezhet az előző generációs Rise of the Tomb Raiderre is.

32.
32.
Ruga
A régebbi játékoknál még nem volt ilyen technika, ilyen grafikus teljesítmény, nem is lehetett ennyire szempont mint manapság. Szerintem most is úgy nézzük a játékokat mint 20 éve, kivéve, hogy most már a külcsín is számít. Ebben semmi rossz nincs. Ha te inkább x360-on játszod a TR-t hát tedd, más az ingényszintünk, nekem az összképbe számít a grafika és a jó hang is, ezért várom majd meg a pc verziót. A jelenlegi generáció egy fél lépés lett nem egész, ezért olyan amilyen, nem is játszok a ps-en exklúzívokon kívül semmit, számomra is csalódás.
31.
31.
Futu-Retro
#29: Én legutóbb a Heart of Darkness-t azért hoztam fel példának, mert amikor abból kijött a PS, majd 1 hónapra rá a PC verzió, akkor eszünkben sem volt azon vitázni, hogy melyik az élesebb/szebb (pedig a PC verzió sokkal szebb volt), mert a tartalom és kihívás mellett ilyen az eszünkbe sem jutott.
Manapság meg amint kijön egy új konzol, rögtön megy a látvány miatt a vita és egyre kevesebbet beszélgetnek magáról a rá megjelent játékról. Vajon miért? Mert egyre kevesebb az új játékokban a tartalom (Tisztelet a kivételnek).
Sokféle ember létezik. Van aki a látványt tartja szem előtt, van aki pedig azt, ami a felszín alatt rejtőzik. Én például a TR tesztből azt vettem le, hogy gyönyörű, de újításokat alig tud felmutatni, magyarán a külsőn kívül semmiben nem különbözik az x360 verziótól. Persze van akinek ez számít, de nekem nem. Anno mindenki reflexből cserélte le a PS2-t PS3-ra, a Classic-ot meg x360-ra, mert érezhető volt a játékok között az óriási különbség. Ma ez a különbség minimális, ezért nem rohan mindenki új konzolt venni.
30.
30.
Ruga
Az itteni tesztből idézve "A valaha készült legjobb Lara Croft-játékot köszönthetjük most. A Rise of the Tomb Raider megtartotta az előző rész minden lenyűgöző erényét, és még magasabbra emelte azokat. A kalandok elképesztőek, a látvány, az irányítás és a hangulat tökéletes.."
Hát ezért akarom jó minőségben játszani, XO-m meg épp nincs. Ennyi. :)
29.
29.
Ruga
#27: Én még mindig nem a múltbéli játékokról beszélek hanem a most megjelenőkről. :) Itt bizony nagyon is megdolgoznak a grafikusok, pályatervezők a maximális élményért. Ha ezt lebutítod akkor az egész akció-kaland szerű filmes hatás elveszik, azaz az egyik fontos tényező ami az élményt emeli, csorbul. Anno mikor kijöttek az első 5.1-es hangrendszerek azt is fölöslegesnek találták sokan, és most mégis mindenki érti miért is jó. Szóval ahogy először is írtam, ez az A játék amit érdemes teljes pompájában élvezni. És ezt így is kell érteni, ez nem általánosítás.
Azt is értem amiről Te beszélsz, nálam a Beyond Good and Evil vagy a Blade of Darkness ilyen "élmény", pedig egyik sem mai darab..
28.
28.
DON GONDOCS
Azért ha megnézem az ide jelöltek listáját látszik hogy igenis van hova fejlődni a játékiparnak, de panaszra se lehet okunk
Bloodborne
Fallout 4
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain
Super Mario Maker
The Witcher 3: Wild Hunt
Nem játszottam egyikel sem, de mindegyik kapott hideget meleget. Jövőre végre beindul a szekér és levetkőzi gyermekbetegségeit a jelengenerációs konzolok.
27.
27.
Futu-Retro
#24: Hát ez a mozis hasonlat elég fura. x360-on is kaphatok hasonló élményt, ha van mögötte elég tartalom. Nem a fűszálakat fogom számolgatni, meg a pókháló szépségét a sarokban egy olyan játékban, ami folyamatosan emeli a tétet és gondolkodásra sarkall. Ott van például az 1998-as Heart of Darkness, ami még mai szemmel nézve is szép, (olyan, mintha egy rajzfilmet néznék) de nem ez a lényeg, hanem az, hogy a belepakolt tartalomtól az embernek nem volt ideje azon filózni, hogy a PC-s, vagy a PS1-es verzió a gyengébb. Az átélt élmény az, amin filóztunk.
Míg anno a látvány minimálisan emelte a játék élvezeti értékét, addig manapság a legtöbb játék a látványon kívül mást nem tud felmutatni. A VR-nek is csak akkor lesz jövője, ha a látvány mellett mást is tud nyújtani. Kb 20 éve ugyanígy rácsodálkozott mindenki, ódákat zengtek róla, hogy ez a jövő...stb aztán pár év után ment is a süllyesztőbe.
25.
25.
Ruga
#18: Azt azért ne hagyd figyelmen kívül, hogy akkor hány éves voltál és milyen élethelyzetben és gondolkodásmóddal élted meg ezeket a helyzeteket, mert ma már nem ugyanott tartasz az életedben és ezért nem ugyanúgy éled meg. Persze az ember próbál legbelül "gyerek" maradni több kevesebb sikerrel, de akkor is csak felnő. Ahogy írtad is, szívesen nosztalgiázol, ergo azt az élményt keresed amit akkor éreztél. Sajnos nem jön vissza ami már elmúlt max csak felvillan egy röpke pillanatra, de már a játék nem tudja ugyanazt az élményt fenntartani. Ez van.
Pont leszarja mindenki a felbontást ha nincs mögöttes tartalom, erre jó a tapasztalat. Az interaktivitás felé megyünk, egyetértek, a VR technológiát nem véletlenül hegesztik ennyire. Egyszer érdemes felvenni egy vr cuccot, mert mindjárt megérti az is aki szkeptikus, hogy miről is van szó.. ;)
24.
24.
Ruga
Látom jó sokan félreértettek.. :)
Én is játszom régi játékokkal, sőt épp az említett alice-t vettem meg épp halloween akcióban 1 eróért. C64-en nevelkedtem és a mai napig vannak onnan is kedvenceim. Norbi értette mire gondolok, sokan meg magukra vették, hogy fikázom a régi játékokat. Csak én nem erről beszéltem, hanem a most megjelenő játékokról, amiket már nem tudod az előző generáción teljes pompájában élvezni, mert a hardver kompromisszumokra kényszerít. És mivel ez így van ne lássuk már bele, hogy micsoda erő van még mindig benne és hogy gyönyörű a graf. Lóf@szt, nem az. 10 éves hardver, el kell fogadni. Én elfogadom, hogy van akinek elegendő low-ban játszani a witchert (egyébként tényleg jól néz ki, mert egy kiváló motor van alatta) de én pl azért nem vettem meg ps4-re hanem inkább pc-re, hogy a lehető legjobb látványban játszhassam. Úgy gondoljátok, hogy ez hiba? Ennyi erővel ne menj az imax-be hanem varez kamerás felvételű dobozhangú minőségben nézd majd meg az új star wars-t. Ugye hogy nem mind1.
Abban a kijelentést meg, hogy hú de jó, hogy olcsón lehet ps3 játékokat venni, azt most úgy kéne tekintenem, hogy az mekkora csoda? Régi cucc = olcsó, 300 Ft-okért veszek 3-4 éves játékokat. Az, hogy Norbinak kimaradtak 7-8 éves címek, hát akkor csak pótolgassa és örüljön neki. :) Engem már nem köt le 5 percnél tovább a c64-es donkey kong, pedig anno órákat játszottam vele. A játékok is fejlődtek és az ember igényszintje is, de persze vannak örökzöldek. Remélem így már érthető voltam.
22.
22.
Norbiii
Azért nagyon örülök, hogy vannak akik még így gondolkodnak, és egyetértenek velem! Jó ezt látni! :)
21.
21.
p3ti
#18: Magyarázhatod te akárhogy az agy serkent grafika rudiknak...őket egy dolog érdekel - 1080/60 - és sajnos a játékipar is ezen lovagol teljesen megfeledkezve a tartalomról. Pont ezt írtam pár héttel ezelőtt hogy a technika az elévül és elmúlik, az ötletek viszont mindig egyediek. Nem kell nagy grafikai teljesítmény hogy jó játékot készítsenek - dehát a mostani 13 éves idióta generációnak csak az a lényeg.. Nem is tudom melyik játék volt az ami az utóbbi 1 évben lenyűgözött - talán az Ori és a Sunset overdrive - több az mind tucat volt számomra.
20.
20.
Yanez
#18: A VR csak egy kütyü, amely halad a korral, és új színt próbál vinni a videójátékok világába. Ez a világ pedig, barátom, népszerűbb, mint valaha! Ha félni kellet volna, hogy kimennek a divatból, az 15-20 éve sokkal esélyesebb volt, mint most.
19.
19.
LAZLOW20
#15: Igaz hogy van jelenlegi generációs konzolom,de én pl. mai napig aktivan játszok online és offline is PS3 -on.Ha nem lenne a Witcher 3 meg a Battlefield 4 ,lehet hogy be se kapcsolnám nagyon a PS4 et.Egyébként most akarok egy Nintendo Gamecube-ot egy Zelda The Windwaker combó-val beújitani.Tehát szerintem is igazad van és hála az égnek még vannak olyan gamerek akiknél a játékélmény az elsöszámú és a látvány háttérbe szorul.
18.
18.
PS4jacksony
#9: Nézd meg te is a fenti videót !!!!

Szerinted a 10 év különbség van a 2 játék között ???
Szerintem sem nagy ász a jelenlegi generáció mondom ezt úgy ,hogy abban a szerencsés helyzetben vagyok,hogy van pc -box one-ps4...
És egy kissebb konzolgyűjteményem is van psx-ps one stb...Mindegyiket másért szeretem....

1996 óta játszom és még ma is szívesen nosztalgiázok pl: a legelső sillent hillel-Final Fantasy-Code veronica-resident 4-BLACK-Gran turismo 4-Felejthetetlen játékok ezek !!!
A mostani játékok már csak felbontásban ,vagy csak egyszerűen szép a grafika és kész...De játékélményben már a fasorban sincsenek A régi cuccokhoz képest !
Miért baj az ha valaki imádja a ps3-at? Vagy nem vágja magát hanyatt a ps4 és társaitól ? Még jelen pillanatban is sokkal szórakoztatóbb egy ps3 mint egy ps4 !!!

Az egész játékipar hadilábakon áll nem tudnak már újat mutatni.Ki nem szarja le a nagyobb felbontást ha mögötte semmi tartalom nincs ?

Nyilván ezért nyomulnak a VR technológiával ami már mutatja az utat a jövő játékai felé.Ugyanis a videójátékok mai formájukban véleményem szerint egyszerűen kimennek a divatból...
17.
17.
#15: Ne törődj vele, van a hangos kisebbség aki anyáz mindent, szerintük a 79%-os pozitív értékelésű Fallout4 is bukás, meg van a nagy többség aki kussol és inkább játszik. ( Érdekes módon, ahogy növekszik a vélemények száma, egyre megy feljebb. ) A régi konzol(ok)ra való kiadás meg szín tiszta üzlet. Egy sokkal nagyobb felhasználói bázis, pláne akik ki vannak éhezve az új címekre, potenciálisan jó célközönség, simán visszahozza a befektetett energiát. Épp ezért szégyen az, ami a BO3 kapcsán történt ( de ugyanez a kategória a batmanó pc portja körüli botrány is ). És korrekt dolog a SE-től, hogy ennyire tisztességesen megcsinálták.

Itt jön elő az, ahogy én sem cseréltem még le a 6 éves vga-m, mert most kezd igényem lenni rá ( pedig a Witcher 3 is elmegy olyan látvány mellett, hogy még így is gyönyörű és a játék nem ettől kiváló és nagyon nem megy a kárára ). Ugyanígy sokan vannak akik elvannak a régi konzolokon és nincs vagy nem akarnak 120ezret kiadni egy hardware fejlesztésre.

Amúgy meg ha legálisan szerzi be az ember a játékait annyi cím kimarad, hogy bőven van mit pótolni. Én például most találkoztam az Alice - Madness Returns-el ami ugyan 2011-es, de baromi hangulatos és úgy tettem bele eddig 17 órát, hogy még hátravan egy teljes fejezet, de iszonyatosan bevonzott. A Steam fiókomban is van még legalább 15 cím, amivel sosem játszottam mert egyszerűen nem volt még rá időm. Vannak közte aktuális és régi címek is szép számban. A játék minőségét nem a pixelek számában és shaderek komplexitásában mérik szerencsére! Csak attól nem lesz valami jó, hogy trendien cukin néz ki és fordítva is igaz: attól még, hogy valami outdated lehet hatalmas élmény.
16.
16.
Igaza van Norbinak, ez az egesz kurrens gen egy nagy lopelo, maradtam volna inkabb a ps3-nal 4 helyett, jobban megerte volna.

Mas: a gk-sok meg tuntessek mar el a reklamot innen fentrol, mobilon marha idegesito h veletlenulranyomok amikor a szolj hozzat nyomom, csak kesobb tolt be az ad. Borzalom.
15.
15.
Norbiii
#8: Kedves Ruga! Rendben igazad van, tényleg túl sokszor írtam le, csak hát örülök, és tudom a dolgokat értékelni! Szóval elnézést kérek! :) Egyébként csak annyit tennék hozzá, hogy nagyon sokan játszanak régi játékokkal is, akik nem csak és kizárólag a hardver szemüvegén keresztül értékelik azokat....nálam ugyanúgy megy egy GTA V, mint egy "csúnya" 20-25 éves Mario!
Több mint 20 éve játszom, azért nehogy úgy tűnjön, hogy a Marsról érkeztem! :D Mindenesetre köszönöm az őszinte véleményed, tanulni fogok belőle! :)

giga321: Azért ez így nagyon nem igaz, de ezzel a gúnyos megjegyzéssel nem kívánok foglalkozni!
12.
12.
Futu-Retro
#8: Hát akkor én is örülök neki, mert sajnos én is azok közé a játékosok közé tartozom, akiket érdekel a 7-8 éves játék, sőt tegnap egy több mint 30 éves játékot toltam (Impossible Mission) és nem szörnyülködtem a látvány miatt, hanem élveztem a játékot és azt a kihívást, amit manapság 100-ból 1 csili-vili játék mer csak bevállalni. Attól mert egy játék régi, az nem azt jelenti, hogy kötelező úgy gondolni rá, ahogy Te itt ecsetelted. Bezzeg a '90-es években, amikor bejött a SNES senki nem szólta le a NES, Master System címeket, mert nem a látvány volt az elsődleges szempont meg az fps, hanem a kihívás, a tartalom.
Mellesleg meg inkább röhej, hogy a One csak ennyivel tud többet az x360-nál. Ennyi év után valahogy többre számítottam. Kb akkora ugrásra, mint ami a Classic és az x360 között volt.
11.
11.
DON GONDOCS
Itt kéne pontot tenni ennek a konzolnak a pályafutására, teljesen vállalható látvány és a játékmenet is. A TR és MGS végleg kisajtolta a konzol határait, szép munka. De emlékezzünk a Shadow of mordor vagy BF4-re.
10.
10.
Paint
És PS3-ra nem jelenik meg, érdekes módon....
9.
9.
giga321
#8: Le van maradva egy 10 évvel, nézd el neki.
8.
8.
Ruga
#3: Norbi te egy rendes pozitív gondolkodású gyerek vagy ezért próbálok finoman fogalmazni. Rohadtul unalmas már, hogy minden ilyen hírnél leborulsz az előző gen. konzolok teljesítménye előtt. Hidd el akik 9-10 éve már rendelkeztek ilyen konzolokkal és vagy pc-vel azok rohadtul nem borulnak le sehova ettől a látványtól. És most a többségről beszélek. Nekem konkrétan olyan az x360-as verzió ebből a játékból olyan mintha egy homályos szemüvegen keresztül nézve kellene játszanom. Abba is hagytam, csak megnéztem mert kíváncsi voltam, de majd inkább pc-n fogom tolni mert ez Az a típusú játék. Az a típusú játék amiért rajtam kívül sokan fejlesztenek hardvert vagy vesznek next gen konzolt, mert úgy és olyan minőségben akarják élvezni a játékot, ahogy a készítők megálmodták, nem pedig kompromisszumokkal, butítva, elmosva, homályban.
100x-ra olvasom, hogy te milyen olcsón veszel remek játékokat ps3-ra. Most komolyan, g2a ismerős? Konkrétan 1-2 éves játékokat lehet venni már gombokért. Ki a tökömet érdekel egy 7-8 éves játék már? Ja, persze! Téged. Mert neked kimaradt. Hát akkor csak örülgessél neki, de minden hírnél ne térítsd már a népet, hogy neked milyen jó, hogy felfedezted a ps3 grafikát.. Jó reggelt!
Béke :)
4.
4.
Jó az öreg a háznál..x360 a prev.gen legjobb konzolja
3.
3.
Norbiii
Engem abszolút nem lepett meg, a Ps3/360 páros ilyen szép játékokra képes! Lehet mondani, hogy régi hardver, 10 éves stb...de hát erre a szép látványra képesek, többek közt ezért is ilyen népszerűek még mindig, és ezért is vásárolnak még Ps-t, vagy Boxot!

Én akartam játszani és vettem egy Ps3-at. A játékok jóval olcsóbbak, a látvány nagyszerű, szóval jó ez! Már bánom, hogy sok remek játékot kihagytam, de most pótolni fogom őket. Örülök na! :) :)
2.
2.
PS4jacksony
Ennek az éremnek 2 oldala van.... Én úgy látom a jelenlegi generációra igen csak rápirított a 8 éves hardver......

1.
1.
UncannyDante94
Igen jó játék lett,tetszett,bár nem volt 20óra mint ahogy írták!:D
JÓ.. nézelődtem,keresgettem a dolgokat, és nem is easy,normalon vittem.De ígyis volt egy jó 13-4óra,ja és ezen a nehézségi fokon legalább az ellenség nem volt buta,kiszúr,észre vesz ha úgy van. Most álltam neki másodjára,most a legnehezebben és még mindig k*rva szép,bár kissé hiányolok belőle olyan látványos jeleneteket,szituációkat,mint amik az elődjében voltak.
Amúgy meg szép teljesítmény amit kihoztak a 360ból!! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...