Magyarellenes román játék - a helyzet fokozódik

  • Írta: Daks
  • 2006. július 8.
  • Hír
Link másolása
Egy független román fejlesztőcsapat olyan videojátékot készít, melyben a magyarokat kell kiirtani. Természetesen a nemzetközi visszhang nem maradt el.
Egy független román fejlesztőcsapat olyan videojátékot készít, melyben a magyarokat kell kiirtani. Természetesen a nemzetközi visszhang nem maradt el.

A 2 Bad Design idén ősszel kívánja piacra dobni a Romanians in Space című játékát, melynek története szerint a távoli jövőben Románia elfoglalja az Egyesült Államokat, megszállja az egész Földet, majd a világűrben kezd kolonizációs munkába. A hódító román nemzetnek csak a lázadó magyarok tudnak ellenállni, így a játék főszereplőjeként azt a feladatot kapjuk, hogy irtsuk ki az összes magyart és biztosítsuk a birodalom terjeszkedését.

Természetesen mondani se kell, hogy a játék kezd nemzetközi bonyodalmakat okozni. A népszerű "mindigmegmondjafrankón" Tomcat blogger már a külügyminisztériumnak is írt levelet, hogy Brüsszelben vegyék fontolóra Románia Európai Uniós csatlakozását, a közemberek figyelmét pedig Havas tanár úr Csiga2-n futó reggeli műsorában hívta fel. Persze Tomcat hajlamos rá, hogy pesszimistábban lássa a jövőt, mint az átlag magyar, nem meglepő hát, hogy kemény szavakat használt Csiszár Jenő műsorvezetővel szemben ülve. Idézet a Tomcat-től, a TV2.hu oldalról: "Százezrek várják, óriási nagy fóruma van, van egy internetes oldaluk, bemutatták egy nagy számítástechnikai konferencián is. Lényegében a teljes román fiatalság nagy erőkkel várja a programot. A játék lényege, hogy ki kell irtani a gonosz magyarokat, akik veszélyeztetik a románokat, és különben is a román a felsőbbrendű faj”.

Apró érdekesség, hogy a magyar médián kívül több nemzetközi gamer lap is felfigyelt a helyzetre, köztük a híres brit Eurogamer is. Magyarországon számos helyen írtak már róla, így olvashattok a témában a Nappal.hu-n, a Gondola.hu-n, továbbá a Blikk, a HVG és a Magyar Nemzet online kiadásában. A romanii-in-spatiu.ro-n, a játék hivatalos honlapján már a készítők is reagáltak a magyar visszhangra, a fórumon pedig külön topik van a magyar látogatóknak.

Felhívnám a figyelmét néhány hirtelen haragú olvasónknak, hogy a hír elolvasása után ne kezdjen eszement mocskolódásba, mert azokat a hozzászólásokat úgyis törölni fogjuk. Az infóért köszönet Makay nevű felhasználónknak.
91.
91.
Pooh
Rosszul esik, hogy olyan sovén, gyalázkodó, népirtásra kész dumákat olvasok itt, mint ami úgy 198-tól fölfele van, nekem sokuk még román provokatőri beírásnak is tűnik, hogy megmutassa, hogy lám nem csak a románokban van népirtó hajlam, hanem magyar áldozataikban is (Azért ez az érzésem, mert elképesztő, mennyi helyesírási hibát halmoztak fel ezekben a hozzászólásokban - ha magyar írta, ideje tanulni némi magyar helyesírást is, lám én is erdélyi vagyok és mégse úgy írok mintha utoljára 12 éves koromban írtam volna le összefüggő magyar szöveget). A világ közvéleménye mindig is az áldozatokkal rokonszenvezett, és most az erdélyi magyarok azok - kár ezt a rokonszenvet elrongálni. Akiben meg olyan nagy a honfiúi tűz, az lásson neki és neveljen annyi magyar gyereket, amennyit csak tud, mert a demokráciában ez az igazi fegyver, és nem a népirtó csodafegyverek. Az ilyen barom, sovén játékokra pedig nem a hasonló ellenjáték a jó válasz, hanem a világ közvéleményének felhívása, ami már meg is kezdődött, de aki tud, tegyen még érte. Ha fordított lenne a helyzet, a románok már régen teleordították volna a világot, hogy lám Attila utódai miket csinálnak, most, ha már elkövették azt a hibát hogy ezt a játékot megírták, akkor mi kiabáljuk tele azzal, hogy a rabszolgatartó rómaiak legkeletibb és legbarbárabb utódai mikről álmodoznak, a rómaiak kezéhez is tapad épp elég nép vére, ezt kár is tagadni, csak meg kell nézni a karthágóiak vagy izraeliek esetét, de Európában is van erre jó sok példa, ezért messze nem mindenki isteníti úgy őket, mint az eleink még párszáz éve.
90.
90.
Ca$h
Meskalin: Ezt most komolyan kérdezted, vagy ennyire uninformált vagy?!?
89.
89.
danyikaa
Pooh....nekem az a velemenyem,hogy kerul amibe kerul,megadjuk a magyaroknak azt az elmeletben letezo mondatot,hogy "ember...hat te magyar vagy!!!" Tehat gyakorlatilag en sajnos egy valamit erossen tapasztaltam az evek soran...a magyarok zsugoriak....tehat...a kovetkezo a felfogasuk szerintem (persze nem mindenki gondolkozik ilyen huen,de nagyreszt ennek tudhato be a NEM-mel szavazas):

"Nehogy mar fizetnunk keljen mar,csak azert mert hol-mi magyar szeretne tudni,hogy hova valo" ...Ahogy az en nem tul vallasos felfogasom tartja,ami a Bibliaban is jelentkezik...a dolgok idovel kifizetodnek... (100 commenttel elobbi hozzaszolasaimra kicsiket visszaterve,nosztalgiazva: Akkor letezik,hogy ezert szoptak annyit a magyarok?! :)
88.
88.
Ca$h
Pooh: Rendben van, de te meg arról feledkezel meg, hogy nem csak Romániában vannak magyarok...
87.
87.
Ca$h
Pooh, Daks: Figyuzzatok, még mindig nem értitek a dolgot. Elmondok valamit, a barátnőm apukája, szlovákiai magyar és polgármester is egyben, szóval meglehetősen vágja ezt az egész szituációt, gondolom, erről nem kell vitát nyitnunk. sok mindent elmesélt és elmagyarázott nekem. Ekkor értettem meg, hogy ez a szavazás nem azért volt fontos, hogy a kinti magyarok is szavazhassanak, meg hogy munkát vállaljanak itt nálunk és elvegyék tőlünk a munkát. Nem erről van szó, a legtöbb embernek ez egy elvi kérdés volt, bizonyíték arra, hogy igen megérte ennyit szenvedniük. Mi az anyaország megadjuk nekik azt , amire olyan régen vágytak, hogy magyarok lehessenek újra. Ez a szívben lévő dolog, hogy az vagy aminek érzed magad ez igaz, és ők bőven be is bizonyították, hogy annak érzik magukat, hiszen generációról generációra átadták a magyarságot. Emiatt a választás miatt viszont betelt a pohár és a következő generáció már nem lesz magyar, hiszen a legtöbben már le is tagadják. Nem igaz, hogy nem értitek ezt az egészet. Csak akkor fognátok fel, ha olyan szerencsétlenek lettetek volna, hogy nem ide, hanem pár kilométerrel arréb születtek meg. Ez csak egy szép gesztus lett volna, de mi nem adtuk meg nekik. Nem csoda, hogy kb. 50 év múlva már nem sok határon túli magyar lesz, aki fel is vállalja származását. Ilyen erővel akár ki is végezhetnénk őket, persze csak szimbólikusan. Értitek már? Ez egy nagyon szomorú dolog, sokkal több annál, mint amit ti vesztek le belőle...
86.
86.
Daks
Ca$h: igen igazad van, megoltuk sok ember szemeben az "osszefogas utolso lehetoseget" de kitartok abban, hogy nem egy atkozott papir kot ossze egy nemzetet, en ugy gondolom ugyanolyan magyar az is aki nem itt el. sajnos a politika aldozatava valtunk ismet, ez ellen nem lehet mit tenni. szomoru es idegesito ami itt a 2 nagypart kozott folyik, de meg mindig jobb, mint pl ukrajnaban, ahol verekednek a parlamentben. neha ugy erzem teljesen osszeomlott a demokracia nem csak itt, hanem mashol is. ne egy papiron es ne a partokon muljon a nemzeti osszefogas.
85.
85.
Ca$h
Daks: Sajnos látszik, hogy fogalmad sincsen még mindig arról, hogy ez a szavazás miről szólt, sajnos csak azok tudják, akik érintettek. Látszik és érződik abból, amiket írtál, hogy intelligens vagy, de sajnos fingod sincsen az egészről. Ezzel a szavazással megöltük az utolsó reményét is a határon túli magyaroknak, hogy végre magyarok lehessenek... Ez a lényeg, nem pedig az, hogy szavazhatnak-e vagy sem. Ez a dolog a politikusok szempontjából fontos, mert Orbán hamarabb kezdte el a határon túli projectet, ezért Gyurcsány beszart és úgy döntött, hogy basszunk azokra, akik igazán magyarok. Hogy kik ezek? Azok akik a határon túl is azok tudtak maradni, ennyi sok idő után is...
84.
84.
danyikaa
Ezaz makosguba...mondd meg nekik...bar en ha admin lennek,mar reg kitoroltem volna ezt a semmitmondo,"serto" kommentet...nincs semmi ertelme,csak oltja a nepet...talan ha valamit hozzaszolnal,oilthatnad...igy meg mi ertelme?! :) Inkabb menj ki az utcara ordibalni...bar azert lehet lecsuknak....megvan a megoldas...valaki fizesse be a dragat egy Londoni utra...ott a Speakers Corner..ott mondhatsz amit akarsz...meg angolul is :D Sok sikert! :)
83.
83.
danyikaa
Pooh...egyetlenegy dolgot nem ertek a kettosallampolgarsaggal szemben...nyilvanvalo,ha megszavaztak volna,akkor mindenki fideszes lenne a tersegben,mert ok ajanlottak,hogy legyen,az MSZP meg,hogy nem...eddig oke...de miert kell 2 kulonbozo partnak MINDENKBEN kulonboznie? Ugy ertem Gyurcsany is ugyanannyi elonyt kovacsolhatott volna belole,ha azt mondja"ez az emberek....szavazzuk meg amit a fidesz ajanlott..." Igy nem lenne mindenki Fideszes a tersegbe...ha egy kicsiket ugyesebb szonok,marpedig azt mar sokszor lattuk,hogy eppen Orbannal sokkal jobb(nekem amugy se dadogjon Orban...a masik legalabb nem dadog...mind1,hogy hazudik mint az allat,es eddig meg egy celt nem teljesitett,amit kituzott maganak...szoban..persze nyilvan nem is akarja...mind1),tehat megnyerhette volna maganak Erdelyt is...namarmost...akkor miert is van ez? Miert kell mindenben kulonboznie ket partnak?!
82.
82.
danyikaa
Ertem amit mondassz...viszont egyetlen felvetesem van,ami lehet nem igaz vagy pontos,de szerintem akit nem erdekli hogy mi van,es kapnak kettos allampolgarsagot,el sem megy szavazni! :)

Neked is jo8 :)
81.
81.
Daks
ja es meg annyi, hogy egy nemzetet nem egy papir kot ossze, hanem az anyanyelv es az, amit a szivukben ereznek, a hazaszeretet. nekem a hataron tuli magyar is ugyanolyan magyar, mint aki itt el, de en nem akarok beleszolni az o eletukbe, nem szavazok a kormanyukra, ok se tegyek azt. aki magyar kormanyra akar szavazni, az eljen itt es a dontesevel eljen egyutt 4 evig. na mostmar kiadtam magambol midnent, joejszakat:)
80.
80.
Daks
hozzacsapnam meg gyorsan, hogy nincs szemmi ellenszenv a hataron tuliakkal, nekem is tobb olyan nagyon kedves baratom volt/van aki hazakoltozott es ugy kezeltuk mindig is, mintha itt szuletett volna. ha tehetnem hazakoltoztetnem mindegyiket, vagy visszacsatolnam az elvett teruleteket, de ezeket nem tehetem meg. emellett abban meg mindig kitartok, hogy aki nem itt el, az ne szavazzon a mi sorsunkrol.
79.
79.
Daks
Danyikaa: hidd el, az a hataron tuli magyar, aki hazakoltozik, ott hagyja romaniat, szlovakiat, szerbiat stb-t, es itt vesz hazat, itt kezd el elni es dolgozni, annak habozas nelkul adnek allampolgarsagot, nem csinaltatnam veluk vegig a nagy procedurat, mint a nem magyarokkal. Annak viszont nem adnek, aki "hataron tuli magyar" - eleteben nem volt még itthon, nem tudja mi a helyzet az ne szoljon bele, hogy minket milyen kormany iranyitson evekig. biztos sok hataron tuli magyar nyomon koveti a magyarorszagi dolgokat, de szerintem sok olyan is van, aki magasrol szarja le aztan elmegy szavazni valami partra mert azt mondtak a TV-be hogy akkor de jo lesz.



megertelek teged, de csak abban, hogy konnyitsenek az allampolgarsag odaadasan, ne csak ugy bonuszkent megkapja tobb millio ember. aki kettos allampolgar akart lenni az ezelott is el tudta intezni, aki meg nem, annak nincs is ra szuksege. En igy latom, lehet fujolni erte.



izé majdnem kihagytam. nem szivesen kevernem bele a politikat, de tegyuk hozza, hogy a fidesz kezdemenyezte ezt, mert tudta, hogy nincs eleg tamogatoja. ha megadta volna a hataron tuli magyaroknak a kikotesek nelkuli ajandek allampolgarsagot akkor azok 90%, hogy rajuk szavaztak volna, fuggetlen attol, hogy eletukben jartak-e mar magyarorszagon. Igen, kulfoldrol is szavazhattak volna, elvittek volna minden hataron tuli magyar faluba es varosba az urnakat. remelem erted amit mondok, ez nem kikozosites, nem szembekopes - itt komolyabb dolgokrol van szo
78.
78.
danyikaa
Daks....ezt az utobbi hozzaszolasodat akar el is felejtheted....anyammal 3 eve lakunk BP-n...nehogy mar azt hidd,hogy nekunk akarmilyen jogunk is van ezen a rohadt foldon...majd ha megkapjuk az allampolgarsagot,majd akkor talan...addig semmi banki kocslon,hitel,szemelyi kartya,beteg nyugdij,gyorszer potlek,vagy mi a szosz...szal a lenyeg,hogy nem ugy tekintenek mint egy magyar allampolgart...ha megszavaztatok volna,akkor talan egyforma emberek lehetnenk...es miert nem szavaztatok meg?! Megmondom en...mert azt irtatok,a kulfoldi magyar ember,nem magyar...hat az Isten bassza meg...a romanok basznak ra,ugysem akarnak atmenni magyarba,mert nem szeretik oket...akik meg atmennenek osszefogni a tobbiekkel,azokat igy szembekopni...nah akkor ezt nektek bazdmeg...szopjatok egy ilyen szar jatekkal...ez az undorito,nem az,hogy magyarellenes roman jatek...mar varom azt,amikor ti egy ugynevezett vilagsikeru jatekot(mert a magyarok ugyebar csak olyat tudnak,mi?) ir valamelyik nagy ceg,amelyikben a magyarok gyilkoljak,a magyarorszagon kivuli magyarokat...nem lepne meg ezek utan...Gyurcsany biztos megszavazna,es kihuzna a nepet a szarbol...dogoljek meg ha nem igy van! Ugyhogy haborodjatok csak fel minden szaron,es ne vegyetek eszre,hogy milyen vilagba eltek,es mennyire onzoek vagytok!
77.
77.
Daks
öhm izé cash. a nepszavazasnak az volt a lenyege, hogy kettos allampolgarsagot kapjanak-e, ergo mehessenek-e szavazni a magyar valasztasokon ugy is, hogy nem itt elnek. az eredmeny az lett, hogy ne szavazhassanak, ez pedig nem azt jelenti, hogy maradjanak ott, hiszen eddig is aki ugy gondolta gond nelkul hazatelepedhetett magyarorszagra.
76.
76.
Ca$h
Jesszusom emberek, csak most látom, mi folyik itt. Én ilyet még nem láttam. Hogy kavarhat fel titeket ennyire egy ilyen kis nevetséges dolog? Ahelyett hogy örülnétek, hogy egy világégés után csak mi maradunk aki felvehetik a versenyt az oláh románokkal. Inkább sajnáljátok azt a rengeteg magyart, aki ott van még mindig, és ti azt szavaztátok meg, hogy maradjanak is ott, nem kellenek nekünk... Inkább ezen kéne felháborodni, nem pedig egy ilyen kis fosadék játékon. Vicces! :))))
75.
75.
Kaz
Már csak aza poén, h a mi egész gazdag(akkoribban kelet szinten), területünkre bevonultak igazságtalanul, és ott éldegéltek miközben azt a közepes szin vonalat a nullára vitték. Éés kiket hibáztatnak, hát a magyarokat!! És ha már magyarok élnek romániába, hát öket bassztassuk, közben meg persze várjá a segitségét, amit a magyarok küldenek, mi?? Jolvan elvisszük a segitséget pacsi-pacsi, elmegy a segéyl szálito, és megint kezdik a ramazulit. Eszem elszál...
74.
74.
Kaz
Ismerem a gamet, egyáltalán nem magyar ellenes, vagy mivan, a CoD-ok is nem rasszista játék?? A németek nem akadtak ki...
73.
73.
danyikaa
Igy van lehelke..errol beszelek en is...gyakorlatilag viszont eltertunk a temarol kicsiket ;P De igaza van...es sajnos az a gondd,hogy amit a romanok mondanak rank,elhisszuk,es elmeletben igazuk is van...se ide,se oda nem tartozunk....ezek szerint...ezert talan "hazatlanok" vagyunk?!
72.
72.
danyikaa
Vendetta...en nem ertem ezt a felfogast...tobben irtatok mar,hogy maradjanak kussba a romanok..azert mert kaptak foldet?! Mi az isten?!Most akkor ne csinaljanak semmit,ne kapjunk semmi hirt roluk,legyen egy titkos orszag,vagy mi?! Ennyi erovel meg legalabb 100 orszagot igy hallgatasra parancsolhatnank...Akit nem erdekli az orszag,az ugyse kapja meg a serto infokat...akit meg erdekli,az meg ugyis utanajar...Csinaljon mindenki amit akar...a "nagy" politikusok majd "helyrehoznak" mindent!
71.
71.
danyikaa
Daks...szivesen baratom,remelem nem irtam nagy kokuszokat :P

Dr.Hentes...meglepett kicsiket amit mondtal.en is egyszer voltam Hargittan..mintha ott 90% magyar lenne,ha jol emlekszem :P Kisebbseg mindig verekszik a helyert,szoval lehet azert ellensegesek ott :) De ugyis elnyomott nepseg ott a roman :P Nem mondtam,hogy nem ertessz hozza...biztosan ertessz...meg igazad is van...van ahol ilyenek,van ahol olyanok az emberek...a masik dolog meg ugyis mindenki mas szemmel nezi...amirol nem tudok,az nem faj :) Tehat nekem Hargita attol meg a szivembe marad :P

Apropo....most fajfuggetlenul...csak egy vicc(mind2 nemzetre irhatnam,de azert a ti kedvetekert,megiscsak nevetsegesebbre irnam,legalabb kiegyenliteskent a jatek miatt:P-tehat a "felsobbrendu nemzet":P) : Tudjatok hogy lehetne egyszoval mondani,2 millio roman tetem a csatamezon?! -KEVES! :D
70.
70.
Daks
koszonom danyikaa, már égetett a kivancsisag, hogy mit irhattak :)
69.
69.
danyikaa
Daks,forditom...remelem helyesen,bar nem mondhatni,hogy szuper vagyok romanbol...tehat:

"Kivancsiak vagyunk,hogy tudtok problemat csinalni egy olyan jatekkal kapcsolatban,ami vegulis NEM LETEZIK.Nem volt kiadva,es ha ki lett volna,akkor nem lett volna reklamozva.Megint bolhabol elefantot csinalnak,meg akkoris,ha ebben az esetben a bolha nem letezik.A roman hatosag(asszem) a hit hianyat hordozza,faradhatatlanul,hogy a tenyeket ellenorizze.Ha Gicu Ion,holnap egy weboldalra irna,hogy az o Amerika ambaszadorja Romaniaban,es nagy szajjal kijelenti,hogy Indonezia koloniajava leszunk,a Roman ugynokseg hivatalai biztosan felszolitanak a nepet,hogy konzerveket halmozzon fel maganak"



Nekem teccik...es ha mar midnent szovivo eloado muvesz,akkor nekem ez bejott!
68.
68.
danyikaa
Nem gondd gazz...csak te meg elotte tanulj egy kis magyart szerintem :D (nem tul helyes amit irtal...okosabb ember kisilabizalja...de azert nezd at a nyelvtant :P...en addig foglalkozok a torimmel :P)
67.
67.
Aviva
Sajnálatos, hogy már nem csak a románok hanem a szlovákok is magyarellenesek. Bár ez már régóta így van, de most mutatja meg a külföldi kormány a foga fehérjét.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...