FIFA 17 - búcsúzunk Messitől

  • Írta: fojesz
  • 2016. július 23.
  • Hír
Link másolása
Az EA Sports búcsút intett Lionel Messinek, négy év után először más arca lesz a FIFA-nak. A rajongók négy futballista közül választhatták ki a számukra legszimpatikusabbat, lássuk, ki győzött!

Az EA Sports négy év után ejti Lionel Messit, az idei FIFA borítóján a Borussia Dortmund és a német válogatott játékosa, Marco Reus feszít majd. Reus egy szavazáson nyerte meg a lehetőséget, a rajongók Anthony Martialra, James Rodriguezre, Eden Hazardra és rá szavazhattak - végül 3,1 millió vokssal diadalmaskodott.

Azért a többieknek is jutott szerep a játék marketingkampányában, ők is besegítenek például az újdonságokat taglaló videósorozatban. Most három előzetessel szolgálhatunk. az elsőben a továbbfejlesztett mesterséges intelligenciát, a másodikban a test-test elleni küzdelmeket, míg a harmadikban a támadásokat mutatják be a készítők.

A FIFA 17 szeptember 29-én jelenik meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra, PS3-ra és Xbox 360-ra. A játék motort vált, immár a Frostbite 3 hajtja, a fő attrakció pedig a sztorimód, amiben egy kitalált játékos történetét pörgethetjük végig - ez utóbbi kimarad az előző generációs géppel rendelkezőknek.

60.
60.
delphijos
#51: Ha valaki nem személyeskedik, ha nem veszem "támadásnak" amit mond, legalább lehet normálisan vitatkozni.

Ugyanakkor örülnék a válasz elött egy kicsit értőbb olvasásnak. Kb.arról írogatok hogy a marketing ( jelen esetben a jó borírtó ) NEM a tudatos vásárlók miatt fontos, erre írod hogy "AMIT EGYÉBKÉNT NAGYON VÁR RÉGÓTA". Én nem ezekről beszéltem, írtam is hogy aki FIFA-t AKAR venni, annak az sem számít hogy ha nincs senki a borítón.

Az ember hajlamos alábecsülni a marketinget, és kicsit "különlegesenek" képzelni magát ( én is ), pedig nincs így. Vannak területek , mindenkinek más ahol borasztó tudatos ( nem meglepő hogy egy játékos oldalon a jétékok, és a hardver ezek közé tartozik a többségnél ), de más számára kevésbé "érdekes" vagy "fontos" területen meg nagyon nem az. Ez így működik. Sokszor észre sem vesszük,
59.
59.
Yanez
#55: Azért nem ártana elgondolkodnod azon, hogy ezekre a reklámokra mennyi pénzt költenek, és ha nem lenne értelme, nyilván már rég felhagytak volna vele. Vagy csak azt gondoltad, hogy egyes cégeknek már annyi pénzük van, hogy vakon szórják jobbra-balra? Nem, mert akkor soha nem jutottak volna el oda, ahol most vannak.

Téged a név lehet egyáltalán nem befolyásol, de pl tudtad, hogy van még kb 7 milliárd ember a Földön? Ez (is) egy marketing húzás, és sok-sok évtized tapasztalata a bizonyíték arra, hogy működik.
51.
51.
Macifasz
#49: Hát már no offense, de ha valaki egy borító alapján válassza ki, hogy éppen melyik játékot veszi meg, és esetleg azért nem vesz meg mondjuk egy Fifa 17-et - amit egyébként nagyon vár régóta - mert nem a kedvenc játékosa van a borítón, azzal valami nincs rendben fejben. Ehhez nagyon de nagyon egyszerűnek kell lenni. :-D Erre nekem nem megfelelő magyarázat az "egyszeri vásárló" szöveg. Nem a borítóval, hanem a játékkal játszom. Attól még nem lesz rosszabb játék, ha teszem azt a borító nem szép vagy nem a kedvencem van rajta. Ha valaki így gondolkodik, az sztem szimplán hülyeség.
49.
49.
delphijos
#46: Szerintem nincs igazatok, mert magatokból indultok ki. De fogalmatok sincs mekkora lehet az "egyszeri" játékvásárlók aránya, akik nem tudatosan a FIFA-ért indulnak a bolta, hanem lehet hogy pl. a borító alapján ott döntik el hogy ezt veszik meg, és nem mondjuk a PES-t. A politikai kampányok se a biztos szavazóknak szólnak. És a Coca-Cola se azért van ott mindenhol mert hátha valaki nem ismeri őket.
47.
47.
Norbiii
#46: Én jobban mutatnék rajta! :d
46.
46.
Yanez
#45: Teljesen mindegy. Lehetne mondjuk Mézga Géza.
45.
45.
kastorhun
Nem értek a focihoz de, nem ugyan mindegy az hogy ki a fifa arca?
44.
44.
Codehook1337
#36: Nem nem konyorgom soha :D en pedig amibe van azt magyar nyelven jatszok nem vagyok ez az angol nyelv parti... de ami hulyesegeket ossze hord a kommentator a fifaba az kritikan aluli. Pedih elobe remek kommentator hajdu b!
43.
43.
delphijos
#42: Ez nem hülyeség. Egyébként meg véletlenül sem a képességekről beszéltem, hanem az ismertségről. És nem is azt mondtam hogy Nekik kéne a borítón lenniük.
De egy nemzetközi tornán való részvétel igenis fontos ilyen szempontból. És Reus se a vb-n, se az eb-n nem játszott. Az elmúlt 3 évben összesen 10 meccsen játszott a válogatottban.
42.
42.
SLi
#38: azért ilyen szédítő hülyeséget ne írjunk már, pláne hogy az ezen a héten lett megint beárazva az egész magyar foci bóvli szintre
40.
40.
Macifasz
Martial után neki örültem volna a legjobban, így...örülök. :-D
38.
38.
delphijos
#20: "de szerintem nincs nagyon más, akit rá lehetne rakni"

Ugye nem mondod komolyan, hogy egy olyan német játékoson kívüll aki ráadásul az utolsó két nagy focitornát is kihagyta, nem lett volna jobb jelölt? Szerintem most az EB után még Dzsudzsák vagy Király is jobban benne van a köztudatban. De lehetett volna a belga Fellaini, de sorolhatnék még neveket.
37.
37.
Hab
Szerintem Müller, Lahm, Boateng, Neuer, Vidal, Alaba, Neuer, Kroos (pedig real játékos :D ).
De ha eltekintek a germán és bayern mániámtól, akkor lehetne Pogba akit most agyon hájpolnak.
James nem tudom kiszerint való a borítóra, volt 1 jó vb-je azóta semmit nem produkált. Bale szintén túl van értékelve egy csöppet, legalábbis messze nem ér 100 misit, de népszerű ls jobb focista mint Rodriguez.
Rooney lehet hogy még mindig népszerű, de a Dormund most küldte haza a United-et 4:1-gyel, egyelőre egy angol középcsapat, bár én remélem hamar visszatalnak a BL-be, mert a Bayern - MU az egyik kedvenc rangadóm :)
36.
36.
Arsenal4ever
vissza a magyar nyelvet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
34.
34.
PaprikaJancsi
#33: Mondjuk ez a Martial gyerek én sem tudom mit keres ott.
33.
33.
Hunszi
#27: Reus belefér...de pl. Martial fogalmam nincs mit keres ott, egyetlen felemás MU-s szezon után, amikor beválogatták a Francia keretbe akkor is pontosan ezek a kérdések merültek fel bennem
27.
27.
PaprikaJancsi
#24: Hát nem tudom, hogy mennyivel nagyobb név egy Lukaku, mint egy Reus. Ja tudom, semennyivel.
24.
24.
Hunszi
#5: Bale és Ronaldo nem lehetnek a FIFA arcai, mert ők a PES-el vannak leszerződve, ezért nem csoda, hogy másfelé kellett nézzen az EA, nálunk viszont szerintem is találhattak volna jobb neveket, pl. Lukaku
22.
22.
TheBate
CR7 drága volt, egyértelmű budget cut döntés. Legalábis más magyarázatot nem találok rá.
20.
20.
Gykrizsi
#8: De ő nem lehet rajta, vagyis a hozzászólásodnak nincs értelme, de ezt már leírtam.

#9,10 Értem mit mondasz, de szerintem nincs nagyon más, akit rá lehetne rakni, de ezt Giggsy jól leírta, vagyis nem ismétlem. És azt is megértem, hogy azért kell valami ismertebb, hogy eladják, de szerintem a FIFA pont nem az a játék, amit azért vesz meg valaki, mert xyz van a boritón. Unalomig ismert játék, nem a boritó adja el. Nem hiszem, hogy van olyan, aki csak azért nem venné meg, mert Reus van a képen, vagy pont azért nem venné meg. Nem hiszem hogy sok változna a bevételekben.
19.
19.
Beniciodeltoro
Tőlem egy pöttyös laszti is lehet a borítón, nem a tokja miatt vesszük a gamát.
16.
16.
Norbiii
Reuson csodálkozom egy kicsit. Talán Hazard a legjobb a négy játékos közül, de James is jól mutatott volna. De úgy is a játék érdekel...
15.
15.
Codehook1337
#6: Buffon a 09nek volt a reklamarca :D
14.
14.
Giggsy
#8: Az igaz, hogy minél ismertebb focista, annál jobb reklámarcnak, de Messi az adócsalós botránya miatt most egy ideig nem annyira vállalható arc, CR meg a konkurenssel van szerződve. Kettejük után meg elég hosszú a szünet, talán Rooney vagy Ibrahimovics lehetett volna még, akik úgy nagyobb név és arcról is ismertek. ők azonban leszálló ágban vannak, abszolút nem top-20 játékos már egyik sem. Akik még szóba jöhettek volna, Benzema (szintén botrány miatt vállalhatatlan) Neuer, De Gea (kapusok) Suarez (vállalhatatlan) Neymar (konkurenciával szerződött) Bale (konkurenciával szerződött) Pogba (arcról nem ismertebb, mint a négy jelölt volt) Fabregas (eléggé elfelejtődött az elmúlt időben) Özil (nem borítóra való arc a gülü szemeivel)
Szerintem pontosan azért is kezdett az EA a szavazásba, mert nem igazán tudták kitalálni, hogy a Messi után elérhetők közül ki lenne a megfelelő.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...