Frissítve: Panaszkodnak a Batman PC-s verziójára

  • Írta: fojesz
  • 2016. augusztus 4.
  • Hír
Link másolása
Nincs szerencséjük a PC-seknek a Batman-játékokkal, az Arkham Knight után a Batman: The Telltale Series sem rajtolt tükörsimán a platformon. Brutális fps-ingadozásra és a felbontással kapcsolatos problémákra panaszkodnak többen is.

Tegnap vette kezdetét a Telltale legújabb sorozata, azonban ennek nem mindenki tudott örülni: a PC-sek egy jelentős része arra panaszkodik, hogy a számítógépes verzió bugos, a több száz negatív Steam-értékelés között nem egy olyan véleményt látni, amely alapján játszhatatlannak tűnik a játék.

Egyértelmű persze, hogy a hibák nem mindenkit érintenek, azonban az is jól látható, hogy nem egyedi esetekről van szó. Többen megemlítik, hogy a felbontást nem lehet megváltoztatni, vagy azért, mert az átállítás után beragad a kurzor a kép bal felső sarkába, vagy azért, mert a játék egész egyszerűen nem, vagy csak késve dobja fel a beállítást megerősítő ablakot.

Többeknek akadt problémája a hangok és az animáció szétcsúszásával, mások bugokra, fagyásra vagy brutális framerate-esésre panaszkodnak. A jelző pedig egyáltalán nem túlzás: az ajánlott követelményeket meghaladó konfigurációkon 10-12 fps-t is mért már valaki, ami ugye a játszhatatlan kategóriát jelenti.

Érdekesség, hogy a panaszkodók között rengeteg a laptopos játékos, a fórumokon pedig azt gyanítják, a hibák forrása egy bug lehet: többen is azt tapasztalták, hogy a játék alapjáraton az integrált, nem pedig dedikált videokártya mellett fut. Ez alapján egy részüknél megoldotta a problémát egy egyszerű átállítás, mások azt írták, ezután azonnal összeomlott a program.

Ti mit tapasztaltatok?

Update! Már meg is érkezett a patch, a Telltale megerősítette, hogy a hibákat elsősorban a videokártyás kavarás okozta, alternatív esetben pedig az elavult driverek lehettek a ludasok.

Mindenesetre a javítás elhárítja az említett bugot, illetve szükség esetére egy új beállítási lehetőséget is bedob: immár magunk választhatjuk ki a textúrákat illetően, hogy a teljesítmény vagy képminőség számít inkább.

45.
45.
Juha
#44: Pedig jó munka lenne, és haszna is van: több komment-> nagyobb látogatottság -> reklámbevétel növekedése
Mondjuk nem tudom hányan hagyták már el az oldalt a sok idiótaság miatt...
44.
44.
Necreon
#42: A beépített kicsit azért erős, te sem hiszed hogy a GK órabérben alkalmaz erre valakit remélem :D
43.
43.
DXRaveN
#37: Gratulálok az angol tudásodhoz ... mester verseny uristen, inkább maradnál csöndben ha ennyire buta vagy
42.
42.
Juha
#40: De azt te is belátod, hogy egy troll/hülye mennyi kommentet generál? :-)
Beépített uszítók vannak itt is, ez a seggeszki gyerek nagyon jól nyomja...
41.
41.
user101
#40: Ne szeretkezz, háborúzz...

Vagy fordítva ? :D
40.
40.
Necreon
Hmm... nézzünk GK híreket... aha, TT Batman, na nézzük ez hogy jön le itt, steam-en nagyon lehordják... áh 39 komment, tuti valamelyik gyökér behozta a PC v konzol témát és 10 zseni ráharapott... a héten ez a harmadik. Vagy negyedik? Na nézzük... áh látom a jövőt, mik vannak! Esküszöm kiszámíthatóbbak mint egy oviscsoport amikor kézen fogva láncban haladnak.

Fantasztikus, pusztán megfigyelni ezeket az embereket " természetes környezetükben ". Mint ha a hátatokra kötve elétek lógatott sajt után futnátok itt páran, újra és újra. De hónapokon, éveken át, szinte napi szinten. A kísérleti egér hamarabb tanul. Na hajrá, várom mikor jön a követekező rossz portról a hír, az egy troll / hülye, meg a tucat aki leáll vitatkozni vele.
38.
38.
Heldengeist
Igazság szerint, ahogy a Telltale játékok kinéznek, a grafika skálázhatóságának gyakorlatilag a felbontás állíthatóságában kellene kimerülnie. Ezt egy 7-8 éves gépnek simán el kellene bírnia és még óvatosan becsültem.
37.
37.
Raam989
36.
36.
giga321
Na akkor ezzel sem játszunk.
A TWD első évada nagyon jó volt és bár rüheltem benne Clementinet a második évadban tökre megszerettem, hogy ilyen badass kiscsaj meg minden, de maga az egész sztori a játék sokkal gyengébb volt mint az első rész. Még a wolf among us-t kiakarom tolni, de már nagyon ritkán ülök gép elé. Inkább ps4-et tolom.
Ez a Batman game:meg amúgy sem érdekelt. 1 órás gameplay youtubon és tényleg 0 változás :D semmi játékmenetbeli változást nem látni és a grsfika is már kezd hááát hmm ocsmány lenni.
Alapjáraton nincs bajom a cellshaddel sőt a Birderlandsban imádtam, de ezek a telltalesek szerintem már szarásig keresték magukat a TWD és GoT játékokkal és nem ugaz, hogy nem akarnak cserélni. Spúr ge*ik ezek is.
35.
35.
#33: Segges öcséd már elmondta, nem kell kétszer.
34.
34.
user101
Sajnálom azokat akiknek csalódást okozott a program, de én szerencsésnek mondhatom magam jelen esetben :) Messze elkerülök mindent ami TellTale ( számomra ők zs kategóriás indie csapat, nem több ) és hát Batman. Gothamtól mentsen meg az úr minket ! :)
33.
33.
Tokodboy
Na ennyit bir a pc. Bezzeg a konzolok ;)
32.
32.
kopic
#29: Lol
Ezen most hangosan felnevettem !:D
30.
30.
Szelenas
1920on egyszüren használhatatlon volt, le kellett vennem 1024re hogy legalább folyamatos legyen a kép, a kurzort számos beszélgetésnél nem tudtam elővarázsolni és nem laptop, 8/8 game
29.
29.
#28: Reggelente én is ki szoktam tolni xDD
28.
28.
Macifasz
Én ma hajnalban kitoltam, és semmi problémám nem volt vele PC-n. Minden grafikai beállítást bekapcsoltam (azt a kb. kettőt), a képernyőfelbontást felraktam 1920x1080-ra, és egy döccenést se tapasztaltam. Én szeretem a Telltale játékokat, és ez is elnyerte a tetszésemet.
27.
27.
dcba
Nahat itt jol kitakaritottak :D.

Bocsanat a kirohanasomert, csak ez a kis hulye annyira fel tud bosszantani neha. Amugy semmi bajom a konzolokkal, sot magam is boldog tulaja vagyok mindegyik PS-nek es az utso 2 Xboxnak a PC mellett. Meg1x bocsi.

ON: Erdekes, h az AK utan ezt is elmakkerkodtak PC-n. Remelem rendbe lesz hozva, mert terveztem a beszerzeset.
26.
26.
Gorrister
#25: Szerintem valamit próbáltak "fejleszteni" a motoron és annak köszönhető most ez a gyalázat.
A játékmenet meg már sajnos sosem lesz olyan mint a régi Telltale játékokban. Pedig annyira ígérték ezen a téren is a változást, hogy kicsit bíztam benne hátha visszatérnek a klasszikus kalandjáték menethez.
25.
25.
Chrysh
#21: Az a szomorú, hogy két konzolmagömlés között nem veszi észre, hogy 3 oldal közössége egyszerre gyűlöli.

De a hírhez hozzászólva én komolyan nem értem a Telltale-t...a Batman-nel kapcsolatosan is hír volt, hogy most már váltani fognak az engine-n és a játékmenetben is lesznek változások, ehhez képest újra és újra ugyanazt csinálják ugyanazzal a motorral és ugyanazzal a játékmenettel.
21.
21.
#18: Ne is koptasd a billt túlzottan, majd jönnek az illetékesek és kitakarítanak. Lassan már rendesen sajnálom a moderátorokat, ez a lipótszökevény sosem fog kikopni innen.
16.
16.
#9: Az első cím, amit kipróbáltam tőlük az a The Walking Dead volt. Lehet pont az ilyen butaságok miatt untam még félúton. Ott legalább kellett egy-két dolgot keresgélni még, ha jól emlékszek.
12.
12.
KőbányaKispest
A Wolf among us az például jó sikerült. Az tetszett.
9.
9.
Heldengeist
#4: Az összes Telltale játék ilyen (már a stúdió neve is előre jelzi, mire lehet tőlük számítani), ezért kerülök tőlük nagy ívben mindent.
5.
5.
aordog
Ez most mi??? Azt hittem valami jó game lesz...youtube-on néztem róla vidit, de csak párbeszédek vannak egyenlôre benne...
4.
4.
#1: A kommented miatt belenéztem egy kis gameplaybe. Az első 10 perc csak QTE baromság... Ez kalandjáték lenne? Nem sok köze van hozzá.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...