World of Warcraft - szépen nyitott a Legion

  • Írta: zoenn
  • 2016. szeptember 8.
  • Biznisz
Link másolása
A Blizzard szerint az MMO legújabb expanziója 3,3 millió példányban kelt el az első napon, és ezzel együtt a játékosbázis is növekedett. Ez utóbbin nem vagyunk meglepve, minden kiegészítő premierjekor hasonló a helyzet.

A World of Warcraft hatodik kiegészítője, a Legion több mint 3,3 millió példányban kelt el megjelenést követő 24 órában. Nagyjából ugyanennyi fogyott a 2010-es Cataclysmből is. Ami az aktív játékosok számát illeti, növekedésről számolt be a Blizzard, de ez megszokott jelenség egy új expanzió premierjekor. A stúdió egyelőre nem közölt számokat.

Annyi biztos, hogy a Cataclysm óta soha nem volt ilyen nagy a játékosok száma a megjelenést követő héten, tehát a Legion a kedveltebb expanziók sorát erősíti, az előző kettőt, a Mists of Pandariát (2012) és a Warlords of Draenort (2014) pedig már biztosan felülmúlja. Amikor elmúlik az újdonság varázsa, a játékosbázis szép lassan apadni kezd valószínűleg.

A legújabb patch (szám szerint a 7.1-es) Return to Karazhan címen fut, egy vadonatúj raiddel, a Trial of Valorral bővíti a felhozatalt, illetve kapunk egy öt játékosra kihegyezett Mythic dungeont is.

4.
4.
Gubi
#3: Valószínűleg örülne egy csomó másik csapat, ha az ő MMO-juk is így haldokolna :) Tekintve, hogy az aktív előfizetői számról már nem igazán akarnak adatokat közölni, nehezebb felmérni a helyzetet, de elég a Warlords of Draenor idején készült grafikonokat megnézni. Amilyen hirtelen jöttek a játékosok, olyan ütemben el is tűntek. Valószínűleg ez a tendencia itt is meg fog maradni és valamilyen szinten tovább fog apadni az előfizetői létszám.

Abban viszont teljes mértékben egyetértek, hogy ez egy nagyon jól sikerült kiegészítő, legalábbis az alapján amiket eddig megtapasztalhattam.
3.
3.
Megmondókapitány
#2: Azokat biztosan meglepte, akik szerint haldoklik az az MMORPG aminek még 10 év múlva is több aktív játékosa lesz mint bármely más mmonak :D (mobákat ne keverje ide senki...)
2.
2.
Cellator
ez gondolom senkit sem lep meg, mégis csak Blizzard :)
1.
1.
Lorthirash
Kétség sem férhet hozzá hogy ez most egy jó kieg, alig várom már hogy raid is benn legyen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...