iOS-en is tiszteletét teszi a Fez

  • Írta: fojesz
  • 2017. április 15.
  • Bejelentés
Link másolása
Lehet, hogy a Fez folytatása sosem készül el, de az eredeti játékot lassan az összes létező platformra átportolják. Most az iOS-es változatot jelentették be a készítők, ez még idén megjelenik.

A Polytron bejelentette, hogy idén iOS-en is tiszteletét teszi a Fez.

A játék még 2012-ben mutatkozott be Xbox 360-on, később azonban PC-re, PS3-ra, Vitára és PS4-re is átírták. Egy ideig folytatást is terveztek hozzá, azonban a játék atyja, Phil Fish nem sokkal később lelőtte a projektet, és úgy általában is felhagyott a fejlesztéssel.

2016-ban Renaud Bédard, Fish programozótársa karolta fel a játékot, és kiadott a PC-s verzióhoz egy patchet, aminek a Speedrun mód is a része volt.

A Fez egy pixelgrafikás puzzle-platformer egyébként, ahol a játékmenet lényege a perspektívaváltás: 90 fokonként forgathatjuk a pályát, a különböző nézőpontokból pedig újabb és újabb platformelemeket, illetve gyűjtögetnivalókat fedezhetünk fel.

3.
3.
GAMEROD
Ha nekem 97-ben valaki azt mondja hogy 2017-ben ilyen játékok lesznek többségben akkor beutalót kérvényezek neki az OPNI-ba. Most komolyan... egy telefon huszonötször erősebb mint egy akkori csúcsgép, egy asztali gép pedig százszor aztán ilyenekkel vannak dugig tele a store-k.
2.
2.
Heldengeist
#1: Biztos lesz kontroller támogatás, legalább a jobb darabokhoz, mint Gamevice kontrollerei vagy a Logitech Powershell a régebbi telefonokhoz.
1.
1.
mamgu
Valami 127%-ig sikerült a Vitán, amíg volt, most meg inkább a wii u-ra kellene meg azér a gombokkal egyszerűbb mint a képernyőt nyomkodni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...