Europa Universalis IV - terítéken a magyarok

  • Írta: zoenn
  • 2017. április 18.
  • Letöltés
A Paradox folyamatosan javítja és bővíti az Europa Universalis IV-et. Az áprilisban érkező új frissítés Magyarországra koncentrál, 1444-től kezdve egyengethetjük országunk sorsát a grand strategyben.

Nagyon örülünk annak, hogy a grand strategy műfajának egyik legjobb darabjában, az Europa Universalis IV-ben hamarosan fontos szerephez jutnak a magyarok. Az 1.21-es "Hungary" patch részleteit ma ismertette a fejlesztőcsapat.

Noha eddig is irányíthattuk nemzetünket a stratégiában, ám a készítők 20 új, magyarokhoz kapcsolódó eseménnyel bővítik a játékot, valamint a térképen is történik némi változás. A Magyar Királyság a 15. században sok szempontból is fontos volt a térség szempontjából. A küldetéssor 1444. november 11-től veszi kezdetét, amikor is a várnai csata után rendeznünk kell sorainkat.

A megelőző éveket országon belüli viszályok sújtották, az V. László és I. Ulászló hívei között zajló belháború 1440-ben kezdődött, és csak I. Ulászló halálával ért véget - innen indulnak a játék eseményei. A halott király támogatója volt Hunyadi László is, akinek karrierje szépen ívelt felfelé, még az Oszmán Birodalomba is benyomult Lengyelország, Csehország és Litvánia támogatásával.

A készítők átrajzolták a Felvidék térképét, hasonlóan Fejér megyéhez, ami Pest és Sopron között foglal helyet. Az ország déli részén lévő végvárakat is pontosították a Paradox srácai.

A frissítésben leginkább a Hunyadi-család felemelkedését követhetjük nyomon, megteremthetjük a régóta várt jólétet, és még Mátyás király híres fekete serege is bekerül a kalapba.

Magyarország mellett hasonló frissítést kap Csehország (Bohemia) is az április végén érkező patch-ben. Ha rajongó vagy, érdemes kipróbálnod az új lehetőségeket!

5.
Mortis
most már tényleg illene belemerülnöm az EU 4-be is, mert a CK2-nél már veteránnak számítok, a Stellaris-t is egyre jobban kezdem elsajátítani s régebben nagy Victoria II/HoI játékos is voltam: kéne csinálni egy megakampányt 4 játékon átívelően. :)
4.
Juha
Zoenn, azért szerintem a cikk kijavítása után illene egy hsz-ben odaírni, hogy "bocs, benéztem", mert ilyenkor az egyszeri olvasó a kommentelőket nézi hülyének, ez szerintem nem a tv2.
3.
Juha
Na meg vajon melyik (volt) az ország téli része? :-)
2.
_Botika_
1444-ben a várnai csata volt.
1.
Hab
A mohácsi vész 1526-ban volt, illet volna megguglizni mielőtt ilyen hülyeséget írsz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...