E3 2017: Negyed óra a Dragon Ball FighterZ-zel

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 12.
  • Videó
Link másolása
Egy hamisítatlan 2D-s bunyós játék készül a Dragon Ballból. A tegnapi előzetes után 15 percen át mozog a Bandai Namco alkotása, amit a Guilty Gear fejlesztői készítenek. Rengeteg ismerős karakter tűnik fel benne.

A Dragon Ball FighterZ egy 3v3-as küzdelmekre fókuszáló 2D-s verekedős játék, amely hűen idézi az anime-sorozat látványvilágát. A fejlesztést az Arc System Works végzi, a csapat a műfaj nagy öregjének számít. A küzdelmek során egy karakterrel indulunk, ám később behívhatunk magunk mellé társakat is.

Az E3 alkalmából három gameplay videót mutatunk. Megjelenés idén ősszel PC-n, Xbox One-on és PS4-en - a Microsoft új masináján 4K-ban élvezhetjük a játékot.

10.
10.
Mr.Dead
#9: Animéből nem tudom, általában az amit nézek, de ha egyet ki kéne emelnem, akkor az új HxH (a '11-es) mert nem egy tucatshounen, és nincs baromira elnyújtva. Kár, hogy csak kb 2030-ban fogják folytatni....
9.
9.
Zoli0507
#1: Neked melyik a best ever jàtèk, anime vagy film?
8.
8.
Heldengeist
#7: Azért azt el lehet mondani, hogy ami ma alap egy battle-shounenben, azt javarészt ez találta fel. Ilyen szempontból tényleg ez a tipikusak legtipikusabbika, amin már 30+ éve túlnőtt a műfaj például a Yuu Yuu Hakushoval és a Jojo no Kimyou na Boukennel és inkább médiatörténeti szempontból érdekes.
7.
7.
Mr.Dead
#2: Régen is néztem (kb az első animéim egyike volt), nemrég is láttam belőle egy csomó részt, de egyszerűen máig nem tudom megérteni miért imàdják ennyire. Nekem is ott volt a gyerekkoromban, akárcsak a Naruto pl, de arról is tudok tök objektíven nyilatkozni. Mai szemmel nézve pedig kb a rossz kategória szerintem, annyira tipikus shounen. (mondjuk 50 rész alapjàn a one piece is az, aztàn remélem kinövi)
6.
6.
dracox
Yanez és Heldengeist tökéletesen megfogalmazta, hogy miért a mai napig az etalon a Dragon Ball. Nagyon sok embernek a gyerekkora része volt.
5.
5.
Shannaro
Nekem egy kicsit túl nagy benne a káosz. A kameramozgás is zavaró, de gondolom hozzá lehet majd szokni, csak más verekedős játékokban eddig ilyen nem nagyon volt, itt meg minden kombónál rángatják jobbra balra.

Én mindig szűknek éreztem a helyet a DB bunyós játékainál (az Injustice-ben is érződött kicsit). A 2D-vel semmi baj nincs, de ha egy Genki Dama-t 3 méterről dob el Goku, valahogy az nem hat olyan epic-nek. Lehet, hogy sokaknak nem tetszett a Xenoverse, de nekem az egyik legjobb DB játék, amivel valaha játszottam. Elég nagy területet kaptam, hogy a speciális támadások tényleg "nagynak" hassanak.

Amúgy kár, hogy nyugatra csak a nagyon népszerű animék adaptációi jutnak el. Pedig alapanyag lenne, aminek a játékverzióját errefelé is díjaznánk.
4.
4.
habo
Régóta nem vettem dragon ball-t,de ez valahogy már most megfogott.Budokai tenkaichi 3 óta egyik sem tetszett úgy istenigazából.
3.
3.
Heldengeist
#1: Tömören kb ez összefoglalja. Plusz sokaknak jelenti ez a gyerekkorát a mai húszon-harmic éves korosztályban és ez a sorozat tette ismertté nyugaton is a médiumot.
2.
2.
Yanez
Ha nem láttad anno a teljes animét, akkor nem fogod megérteni. Ha ma néz(t)ed meg, a jelenlegi zsíros kínálat mellett talán már nem lesz annyira kiemelkedő. A DB(Z) jókor volt, jó helyen, és akkoribban tényleg nagyot is szólt! Felejthetetlen alkotássá nőtte ki magát. Legalábbis ha utánanézel, láthatod.
1.
1.
Mr.Dead
Valaki el tudná mondani miért akkora nagy szám a DB? Oké hogy első shounenek egyike de azon kívül?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...