Az EA tíz évre tervez az Anthemmel

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 20.
  • Hír
Link másolása
Az Anthem vitathatatlanul az idei E3 egyik legígéretesebb alkotása volt. Mint kiderült, az EA is hosszú távra tervez a BioWare shared-world játékával, ami akár tíz évig is a fókuszban lehet. Pont mint az Activison és a Destiny esetében.

Az Anthem a BioWare következő nagy dobása, mely egy hatalmas bejárható világgal kecsegtet. Karaktereink egy Javelin névre hallgató exoruhával járhatják be a vidéket, akár futva, úszva és repkedve is. A játék ugyanolyan shared-world koncepciót használ, mint a The Division és a Destiny.

Patrick Söderlund a Microsoft E3-as streamjében elhintette, hogy a BioWare Edmonton már négy éve dolgozik az Anthemen, mi több, megerősítette, hogy a kiadó tíz évre tervez a jövőre megjelenő játékkal. Ez azt jelenti, hogy 2028-ig tutira futni fog a sorozat, persze ehhez az kell, hogy a játékosok is szeressék.

A képlet ismerős, lévén az Activision is ugyanezt a dal fújta a Destiny premierje előtt. Kíváncsiak vagyunk, hogy a két rivális közül melyik éli meg a tízéves pályafutást! 

2.
2.
kastorhun
Várom a játékot, de ez még viccnek is rossz.
1.
1.
AfterLife
Na most, igazából csak az a kérdés, hogy a sok rosszindulatú csodacserek, milyen szinten folytatja majd a BioWare iránti gyűlölethullám terjesztését... Mert, ha ezen az Anthem-en is találnak egy-egy gyengébb pontot, akkor simán egy ME:A szintű botrányt keríthetnek neki, ami miatt mondanom sem kell, nemhogy a 10 évet nem fogja kihúzni, de még 10 hónapot se. Szóval nem mondok újdonságot azzal, hogy fenn kell tudniuk tartani az érdeklődést és ez a jelen helyzetben nem lesz egyszerű, mert a korábbi projektek botrányai erősen befolyásolják majd az emberek hozzáállását.

Egyelőre még nem tudom, hogy ez a játék mennyire fog érdekelni, mert bár elvileg azt mondták, nem lesz szerepjáték, de a hivatalos oldalon ott van a hosszabb ismertetőben, mikor görgetsz le, hogy shared-world action-RPG, illetve olyanok is írva vannak még benne, hogy a döntéseid befolyásolják a karakteredet és a világot... ha legalább olyan szintű lehetőségek lesznek benne, mint a korábbi játékaikban, akkor talán még be is szerzem. Ja és amiről itt, ha jól tudom nem volt hír - bár már sokan tudnak róla -, hogy Drew Karpyshyn írja a történetet hozzá, ami lényegében semmit nem jelent, de talán egyfajta okot adhat a reménykedésre, hogy egy minőségibb sztorit raknak alá.

Egyébként, ami a BioWare-el történik úgy nagy általánosságban, az szerintem betudható a szervezetlenségnek, illetve a csapatszellem kvázi hiányának. Jönnek-mennek az emberek, szerencsétlenek több részlegre vannak bontva, hol az egyik projekten dolgoznak, hol a másikba segítenek be... ahelyett, hogy az EA egyesítené őket és 1, azaz egy játékon dolgoznának egyszerre. Sokkal hamarabb ki tudnának adni valamit, ami ténylegesen el is készülne a megjelenésre, sőt egy összeszokottabb csapattá válhatnának ezáltal... de az EA szerint, a BioWare-nek muszáj 3 játékon dolgoznia egyszerre, mert a multitasking-nak hála így gazdaságosabb a fejlesztés. Jah... pont ezért megy a süllyesztőbe a ME is, mert olyan jó dolog, ha majd' mindenki össze-vissza dolgozik mindenen. Mindenesetre én drukkolok, hogy ezzel a játékkal taroljanak, mert igazán rájuk fér már!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...