Super Mario Odyssey - vége a Game Over feliratnak

  • Írta: zoenn
  • 2017. július 6.
  • Hír
Link másolása
Úgy néz ki, a Nintendo szakít egy több évtizedes hagyománnyal: nevezetesen, amikor a Super Mario Odysseyben a derék vízvezeték-szerelőnk meghal, nem kapjuk meg az ikonikus "Game Over" képernyőt.

A hivatalos japán Twitter-csatorna legújabb bejegyzése szerint nem lesz "Game Over" képernyő a Super Mario Odysseyben. Ettől még persze egy óvatlan mozdulat után elhalálozhat hősünk, de életet nem veszít majd. Helyette csak 10 arannyal rövidül meg a képzeletbeli pénztárcánk.

Nem számít hányszor bukunk kell, nem kell a legelejétől újrakezdeni az adott szintet soha. Egy-egy kudarc után csak pénzlevonást kapunk, és minden mehet tovább. Ezzel a lépéssel egy kicsivel megengedőbb lett az új Mario-játék, szemben a korábbi részekkel.

A játék producere, Yoshiaki Koizumi a Polygonnak elmondta, miért mentek szembe a hagyományokkal. A Super Mario Odysseyben folyamatosan fedezhetjük fel a királyságokat, melyek sokkal nyitottabbak és nagyobbak, mint a korábbi részekben. A készítők feleslegesen nem szerették volna kizökkenteni a játékost. Ha elbukunk, csak a legutóbbi ellenőrzőpontra kerülünk vissza, nem pedig az adott szint elejére, így nem kell hosszú perceket sétálással töltenünk.

A Super Mario Odyssey október 27-én landol Nintendo Switchen.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...