The Witcher 3 - megérkezett a PS4 Pro-javítás

  • Írta: Shifty
  • 2017. október 4.
  • Hír
Link másolása
A CD Projekt RED végre elérhetővé tette a The Witcher 3: Wild Hunt legújabb frissítsét, ami ezúttal nem hibákat orvosol, hanem a korábban beharangozott teljesítményjavulást és 4K-támogatást hozza el a PS4 Pro tulajdonosainak.

Hosszas várakozás után a mai napon végre megérkezett a The Witcher 3: Wild Hunt új javítása, aminek köszönhetően már a PlayStation 4 Próban rejlő extra teljesítményt is ki tudja használni a játék. Ennek köszönhetően egyrészt sokkal stabilabban fut majd Geralt kalandja, másrészt pedig végre megkapjuk a HDR- és 4K-támogatást, ami a látványban is komoly fejlődést eredményez majd.

Természetesen ugyanezt a sebtapaszt a majdani Xbox One X-vásárlók is megkapják, igaz, még rejtély, hogy mikor.

31.
31.
FrankBlack
#26: +1

Ezzel én is pontosan így vagyok. Nekem több, mint 20 éve klónozva van a számítógép képe a tv-re is. Bár nekem az első „tv-m” egy Commodore 1802 RGB monitor volt, amire egy VHS magnót kötöttem, és azon néztem a tv-t is. De a számítógép képe is rá volt kötve. A lényeg, hogy azóta mindig megy egy kábel a tv-be is, és klónozott a kép. Így tehát bármikor lenne lehetőségem nekem is "nagy tv-n kanapéból élményre". Próbáltam is többször, de valahogy nekem nem jön be. Korábban arra gondoltam, hogy talán az (is) zavar, hogy a led tv-n magasabb az input lag, válaszidő (a monitorom direkt 2 ms g2g, nagyon minimal input laggal, mert érzékeny vagyok rá) de ebből a szempontból a jelenlegi tv-m is elég jó értékekkel rendelkezik, szóval nem tudom, de valahogy nem szeretek a fotelből nagy tv-n játszani. Kicsit talán paradox módon nekem is sokkal kényelmesebb a monitorom előtt játszani inkább.
29.
29.
Hunszi
#28: E mellett azt is kielemezték, hogy miért nem 1080/60fps van inkább a 4K/30fps helyett...a válasz itt is ugyanez volt, a CPU képtelen volna tartani a lépést.
28.
28.
Hunszi
Nem elérhető a jelenlegi konzolokkal a magasabb grafikai beállítás, inkább csak a nagyobb felbontás...ezt kielemezte már a DF, a magasabb grafikai beállításhoz nem csak GPU, de egy jóval nagyobb CPU is kellene, ez pedig nem adott, szóval ezért fókuszálnak inkább 4K-ra alacsonyabb grafikai beállítás mellett.
26.
26.
user101
#24, 25: Hát addig amíg a thome-nál a HD adás maximum 720p, ne várj csodát. :)

Én mondjuk jobban szeretek a saját kis szobámban a 24"-os FullHD-s monitorról játszani, mint az 50" TV előtt kuporogni ( bár van SteamLink-em de igazából csak arra használom, hogy képeket nézzek vagy youtubozzunk a családdal, laptopról... :)

Szét-moddolt Skyrimmel, Ryse-el és Witcher 3-al is próbálkoztam anno de annyira nem volt élményben különbség ( viszont sokkal kényelmetlenebb volt ), hogy végül feladtam a "nagy tv-n kanapéból élményt" és mentem vissza a szobámba... :) Szóval engem ez a nagy 4k őrület nagyon hidegen hagy, sokkal inkább legyen minden ultrán...
25.
25.
CitromH
#24: Szerintem nyilvánvaló, hogy nem a hazai kereskedelmi TVnézésről beszélünk, hanem a játékokról. Egyébként fognak, és adnak is. Nyilván nem itthon, ahol ha nem fizetsz elő HDra a legjobb esetben is 720X576 felbontásban sugároznak, de az sokszor inkább 480X576.

Ha jóbarátokat akarsz nézni vedd meg a legolcsóbb bármilyen felbontással rendelkező, és lehetőleg ne túl nagy átmérőjű TVt és spóroltál egy valag pénzt, a minőségi visszaesés pedig elhanyagolható lesz.
24.
24.
#23: De ez attol fugg mire hasznalod, mert tv-ben 4k-t a budos eletbe nem fognak adni soha
23.
23.
CitromH
#11: Aki TV-t vesz manapság, az már kis hazánkban is szinte felár nélkül meg tudja venni a 4Kt. Ez nem erőltetés, egyszerűen ez van. Nálunk szerencsésebb helyeken ez már pár éve így van.

Hogy mennyi plusszt ad hozzá az erősen szubjektív: Nekem a 27" monitoromat vissza kellett vinnem lecserélni 4Kra, mert zavartak a pixelek. A 22esnél ez nem volt észrevehető. TVnél is biztos hasonló a helyzet. Minél nagyobb és minél közelebbről nézed annál indokoltabb a magasabb pixelsűrüség.
19.
19.
ollie92
Na, várjuk meg Richard beszámolóját a DF-től.
Kiváncsi vagyok, hogy W3-ból mit tudtak kihozni. Szerintem ez is csak sima 1900p upscale, érdekelnek majd a frameratek, droppol-e akciókor.
15.
15.
Kalácsképű
#11: Mikor voltal utoljara TV-vel kereskedo uzletben ?
Ahol en megfordultam, ott volt kb 3-4 HDTV, a sarokban, es vagy 25 4k modell a kozponti falon es kornyeken. Az aruk is ott indul, ahol 2 eve a kozepes HDTV-k voltak.
Meg 1-2 ev es ugy kell majd netrol rendelj TV-t, ha nem 4k-s cuccot akarsz.
14.
14.
batnor
#13: Jóé mondod, nincs benne HDR, valamiért sikerült kihagyniuk :)
13.
13.
Kalácsképű
12.
12.
Zoli0507
#11: A cègek erőltetik nem a jàtèkfejlesztők, a CD Projekt esetèben az èn tudomàsom szerint a rajongòk "követeltèk" ki.
Mára azèrt màr elèg sokan. Akinek van pènze arra hogy mondjuk egy 120ezres konzolt vàsàroljon, ès 18-25ezer forintèrt vegyen jàtèkokat az egy 200-300ezer közötti összeget is meg tud spòrolni főleg külföldön ahol a "legalja" fizetès is 1000-1100euro.

Pluszt annyit hogy kis tùlzàssal(jàtèkokra èrtem) de tű èles a kèp.
Full hd-hoz kèpest nagy az èlmèny, deee idő utàn megszokja az ember. Pont ùgy mint ahogy màr az ember nem tud "gyönyörködni" a full hd-ben ùgy majd egyszer ebben se fogunk de most mèg pazar. A HDR viszont SZERINTEM nagyobb èlmènyt nyùjt.
11.
11.
kastorhun
Miért erőlteti ennyire a 4k-t?
Annyira nem értek hozzá, de mennyi ember engedheti meg magának?
És mennyi pluszt ad hozzá?
3.
3.
Zoli0507
ABBAN A PILLLLLLLLLLLLLLANATBAN!!!!!! MÀN TŐTÖM IS!!!!!! FUCK JEEEEE!!!!
2.
2.
Zoli0507
ABBAN A PILLLLLLLLLLLLLLANATBAN!!!!!! MÀN TŐTÖM IS!!!!!! FUCK JEEEEE!!!!
1.
1.
Kalácsképű
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...