2019-ig kell várni a Switch 64 gigás kártyáira

  • Írta: fojesz
  • 2017. december 29.
  • Csúszás
Link másolása
A Wall Street Journal értesülései szerint késnek a Nintendo Switch 64 GB-os játékkártyái, azok leghamarabb 2019-ben futhatnak be. A fejlesztők addig legfeljebb 32 GB adattal gazdálkodhatnak.

A Wall Street Journal értesülései szerint technikai okokból késnek a Nintendo Switch 64 GB-os játékkártyái. A kártyákat az eredeti tervek szerint 2018 második felétől használhatták volna a fejlesztők, most viszont úgy tűnik, 2019-nél előbb nem kapják meg őket - addig marad a 8, a 16 és a 32 GB-os kiszerelés.

A nagyobb játékkártyákon természetesen több adat fér el, így méretesebb játékok készülhetnek. Habár a Nintendo híresen jól spórol a gigabájtokkal, a külsős fejlesztők előszeretettel használják ki a rendelkezésre álló szabad helyet, ami persze annak köszönhető, hogy a first-party címeket már eredetileg is a Switch-re írják, míg a third-party fejlesztések sokszor multiplatform játékok átiratai.

A fejlesztők részéről tehát valószínűleg lenne igény a 64 GB-os kártyákra, a nagyobb játékoknak azonban meglesz az ára. Mivel ezzel együtt a letölthető változatok is meghíznak, előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz egy memóriakártya beszerzése a konzol belső memóriája mellé, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg a 64 GB-os kártyákat sem lesz olcsóbb legyártani, így a "Switch-adót" itt is megfizettethetik a játékosokkal.

A Nintendo Switch egyébként köszöni, jól van, a konzol nemrég érte el a 10 millió eladott példányt. A Nintendo jövő március végéig 14 millió konzolon szeretne túladni, a második évre pedig még nagyobb robbanást vár: Tatsumi Kimishima elnök-vezérigazgató épp a minap adott interjút, amiben arról beszél, hogy a következő üzleti év során legalább 20 millió eladásra számítanak.

35.
35.
Norbiii
32.
32.
Tidus
#30: Teljesen egyetértek..nem mondom hogy olcsó,de ha azt nézzük mennyi ideig fogom kihasználni,számomra bőven megéri.Egyes technikai cikkek sokkal magasabb árazásban vannak és egy -két év mehet csere...
30.
30.
delphijos
Az hogy drága, az nézöpont kérdése. Tökéletesen megértem, hogy ha valakinek egy konzolra futja, nem Switch-et veszi. Én szerencsés vagyok ilyen szempontből, meg tudtam venni, és nem bántam meg. Én meg pl. az olyanokat tartom túlárazott dolgoknak, mint modjuk a FIFA Utramegagigaronaldoedisön 25ezerért. Meg a hasonló deluxe, meg mittudomén milyen kiadások. Kivéve ahol mondjuk a season pass van az extra árban, amit mondjuk úgyis megvennék. És nem extra kártyák, dupla xp, hupizöld fegyverskin, meg hasonlók.... Vannak olyanok akiknek meg kellenek ezek. Nem vagyunk egyformák.
24.
24.
Heldengeist
Az igazi kérdés, hogy mihez van igény erre? A Switch erejét tekintve a 32GB is kétszer több mint elég kellene, hogy legyen. Valószínűleg egyszerűen nincs helyük a fejlesztőknek trehánykodni.
23.
23.
delphijos
#18: Te még mindig valami egész másról beszélsz. Én tényleg leszarom ha nem szereted a gépet. De a mostani kártyák 32 gigásak. Egy dual layer BR lemez 50. Ha kijönnek a 64 gigás kártyák, azok konkrétan NAGYOBB kapacitásuak lesznek mint a PS vagy box lemezek. Ebben konkrétan mi a “kőkorszaki” ??? Ja és amúgy ERRŐL szól a cikk.
20.
20.
Tidus
#18: A bővítése ha jól simán bővithető 256 GB-re SD kártya által és bőven elég is ez mivel a Nintendo fanok ugyis dobozosan vásárolnak nagy részt és azért itt nincsennek 20-30 gb-s patch-ek....
18.
18.
#17: A bővítésről beszéltem, ugyanolyan kőkorszaki ez a 64 giga mint maga az egész switch.
17.
17.
delphijos
#9: Valami tényleg nem nem gömbölyű itt. Én nem védem a gépet, nem érdekel különösebben ki min játszik. De a cikk 64G-s JÁTÉKKÁRTYÁKRÓL szól , erre az egyik jön 2terás BELSŐ tárhelyel ( amúgy az X-ben sincs annyi, pedig azt illett volna annyival adni ) a másik szerint CSAK EMIATT akkor X-et kell vennie akinek a “jó” kell. Érdekes hogy COD egyből értette.....
14.
14.
Tidus
#11: Szerintem is picit túlárazott...a magyar fizetésekhez képest,de nyugaton,japánban ez nem egy meghatározó összeg egy konzolért ami 4-5 évig a főkonzolja lesz a Nintendo-nak !
12.
12.
Gamelord
#11: De az, mivel semmi köze a cikkhez, lényegében behányt ész nélküli kommentek xd. Ez annyit jelent, hogy kell belső tárhely, ami a mai világba nem egy ördögtől való dolog. Szerintem aki ennyiért tud venni játékokat a gépére, a töredékéből tud tárhelyet bővíteni is.
11.
11.
logic5
#10: Ez nem nintendo hate... Egyszerűen túlárazott kaka.. Ennyi, mert lehet nem rossz, próbáltam én is, azzal van a baj, hogy irreálisan drága. Ennyike
10.
10.
Tidus
Annyire idegölő akár itt akár máshol ez a "Nintendo haters"...értem ,hogy gyűlölik a gépet mert "nintendo"...de legalább mielőtt reagálnának gyűlöletből a cikkre olvassuk már el könyörgöm...szomorú
9.
9.
Darksiders84
#8: Kezdesz Link módjára viselkedni ezért nem bántásból de felesleges védeni a gépet aki pupák vele kapcsolatban valószínűleg az is marad.
8.
8.
delphijos
#7: Hát akkor elég hosszadalmas lehet a gittelésed. És uncsi is, mert gondolom nincs Switch-ed. Sajnálatos.
7.
7.
#3: Arról hogy gagyi az egész. Arra jó, hogy az ember ne unatkozzon szarás közben.
5.
5.
Geribácsi
Ez jelenleg a világ legerősebb kézikonzolja, ha így nézzük még a 32M is sok...
Aki tud programozni az úgyis tud rá írni egy év játékát :D
Aki meg a Kólofgyuti legújabb részét akarja 4k-ban nézni az vegyen ezer dolláros PC-t.
3.
3.
delphijos
#2: Te mégis miról beszélsz? Itt nem a tárhelyről van szó. A Box-hoz, vagy a PS-hez talán 1 terás BR lemezeken jönnek a játékok? Néha nem ártana a cikket is elolvasni.
2.
2.
#1: 2 tera alatt már meg se állnék, mintha valami kőkorszaki hírt olvasnék.
1.
1.
logic5
Ez az egész "KONZOL" egy vicc... 2018 van mindjárt... Nem mellesleg jó drága is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...