Ion Maiden - retro FPS a Duke Nukem 3D motorjával

  • Írta: zoenn
  • 2018. március 1.
  • Bejelentés
Link másolása
Stílszerűen a 3D Realms adja ki a független Voidpoint régivonalas FPS-ét, az Ion Maident, amely a húszéves Duke Nukem 3D engine-jére épül. Főhősnőnk, a dögös Bombshell egy kibernetikus hadsereg ellen veszi fel a kesztyűt.

Nagy öröm a nosztalgiázók körében, hogy egy stúdió még mindig lát fantáziát egy húszéves motorban, a Build Engine-ben, amely olyan klasszikus FPS-eket hajtott, mint a Duke Nukem 3D, a Blood, vagy éppen a Shadow Warrior.

A Voidpoint játéka, az Ion Maiden a minap rajtolt el a Steam Early Access kínálatában. A kiadásért a Duke3D fejlesztője, a 3D Realms felel. Hősnőnk, Shelly “Bombshell” Harrison egy harcias amazon, a Global Defense Force bombaszakértője, aki le akarja vadászni a transzhumanista kultuszvezért, Dr. Jadus Heskelt és kiborgseregét.

A többszintű pályákon különféle fegyvereket vethetünk be, mindegyiknek alternatív tüzelési módja is van, és különböző lőszereket rakhatunk beléjük. Példaként ott van a shotgun, amit gránátvetővel is felszereltek.

Persze nem csak a gunplay lesz retro, hanem a látvány is pixeles karakterekkel és korhű animációkkal operál. A modern jegyek közé a fejlövések, a kontrollertámogatás és az automatikus mentés tartozik.

A 20 eurót kóstáló korai hozzáférésű változatban egy többórás előzetes kampányt találunk. A végleges változat PS4-re és Xbox One-ra is befut 2018 harmadik negyedévében.

4.
4.
Aborg
En a Wolf3D-t varom ilyen "mai" atdolgozasban. A grafikai stilus ugyanaz lenne, de sokkal gazdagabb berendezessel es jatek-lehetosegekkel. De azzal a hangulattal! (Az uj Wolfenstein jatekokban egesz mas).
3.
3.
zozo76hun
jojo meg retro, de mar valahogy nem birnek erdemben vele jatszani. inkabb battlefield 1.
2.
2.
MrLentoFan
"transzhumanista kultuszvezér" Az igen! XD
1.
1.
wolfwarrior
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...