HWSW: Hamarosan normalizálódhat a VGA-k piaca

  • Írta: zoenn
  • 2018. március 16.
  • Hardver
Link másolása
Pletykák szerint küszöbön a bányászchip, amely okafogyottá teheti a GPU-k szerepét. Ez a jelenlegi videokártyáknál lényegesen nagyobb tempóban lesz képes az alapvetően GPU-kra szabott kriptodevizák kitermelésére.

A második negyedévben érkezhet a Bitmain új, kifejezetten bányászathoz tervezett ASIC-a, azaz alkalmazás specifikus áramköre. Ez a jelenlegi videokártyáknál lényegesen nagyobb tempóban, nem utolsó sorban pedig hatékonyabban lesz képes az alapvetően GPU-kra szabott kriptodevizák, például az Ethereum kitermelésére.


Emiatt jelentősen csökkenhet a videokártyák iránti kereslet, amely optimális esetben normalizálhatja a jelenlegi extrém magas árakat. A Digitimes szerint a két nagy piaci szereplő, vagyis az AMD és az NVIDIA már javában készül a Bitmain termékeinek piaci hatására, utóbbi például néhány hónappal kitolja a következő generáció megjelenését.

Mit érdemes tudni a Bitmainről? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

20.
20.
GAMEROD
Soha nem fogják már elérni a kriptopénzek a decemberi értéküket. Mondjuk az is egy manipuláció volt amiben szépen lefölözték a vérszemet kapó új befektetőket, akik azóta várnak a csodára.
18.
18.
Heldengeist
#17: A konzolokban SoC-ok vannak, amiket más gyártósorokon gyártanak. Ha igaz lenne, amit írsz, az már minimum a PS 4 Prot és Xbone X-et is érintené, de valószínűleg még az alapváltozatokat is. Ehhez képest még a magas RAM árakat is valahogy kompenzálják, pedig az meg konkrétan ugyanaz, mint ami a PC-kbe is kerül.
17.
17.
LexerTheFirst
#16: Az a gáz, hogyha a két konzol holder a következő generációban megint PC-s alkatrészekből rakja a össze a konzolokat, és pont beüt egy ilyen láz, akkor azok is drágák lesznek..
16.
16.
Heldengeist
Az a baj, hogy ha így is lesz, akkor szerintem csak ideig-óráig. Volt már olyan 4 éve, hogy elkezdtek visszaereszkedni az árak, aztán megint kilőttek. Úgy látszik, aki a PC-t tervezi a fő platformjának, az jobban teszi, ha a gépvásárlást vagy fejlesztést az ilyen időszakokra tervezi, amikor épp kicsit megtorpan a bányászok videokártya igénye és nem tököl, különben lecsúszik róla.
15.
15.
zozo76hun
ilyen asic eddig is volt, de a videokartyaval vegulis azt banyaszol szinte amit akarsz. marad ugyis minden a regi sztem. hozza kell szokni hogy meg jo ideig draga lesz a videokartya.
14.
14.
LexerTheFirst
#12: Az Nvidia nevezi így az új Ampere architektúra miatt. Ha továbbra is maradna a Pascal akkor valószínűleg neked lenne igazad.
12.
12.
#11: Ez kicsit off, de ha úgyis százasával emelkednek a szériaszámok, miért hiszi mindenki, hogy 2080 (stb) lesz a következő az 1180 helyett? Vagy én maradtam le valamiről?
11.
11.
crytek
Inkább azt irják már meg mikor jön a 2080Ti
10.
10.
colors
- Kérek 20 darab Bitmain-t.
- Csak 10 darabbal szolgálhatok.
- Akkor adjon mellé 10 videokártyát is.
9.
9.
batnor
Amúgy tök jó, lesz egy coin fajtára speckó gép, csak a vga-k nem csak egy féle coin termelésre jók, így ez megint szarnak egy pofon kategória, az árak ahogy az nvidia is jelezte nem a közeljövőben fognak visszaesni a megszokott árszintükre.
Itt akkor fognak normalizálódni, ha teljesen beszüntetnek mindent coint vagy bedöl a teljes piac. Semmi más nem hozza helyre, esetleg a gyártás felfutattása lenne még megoldás de az nem a gyártók érdeke, mert félnek is tőle, mivel nem lehet tudni mikor csökken jelentősen a bányászok kereslete a kártyáikra és emiatt nem emelik meg a gyártási kapacitásokat.
3.
3.
Rakottkrumpli
#2: Videokártya nem gamer felhasználásra, hanem bitcoin bányászáshoz. De am ez van a cikkben is leírva ;)
2.
2.
Slik
ez most valojaban micsoda? egy eros elcso videokartya?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...