Pink Basilisk - magyar startup visz színt a játékodba

  • Írta: fojesz
  • 2018. március 26.
  • Hardver
Link másolása
Mármint szó szerint: egy magyar csapat olyan videojátékos kiegészítőt tervezett, amely a monitorod mellől, színekkel ad vissza kulcsfontosságú információkat a játékkal kapcsolatban. Így neked csak az akcióra kell fókuszálnod.

Ritkán számolhatunk be olyan hardveres újdonságról, ami magyar csapat munkája. A Pink Basilisk egy olyan kiegészítő, ami a játékos periférikus látását is bevonja a játékba; a monitor mellé állítható fénytornyok színekkel adnak vissza kulcsfontosságú információkat, így neked tényleg csak az akció kell fókuszálnod.

Az egyenként 32 LED-et felvonultató tornyok személyre szabhatók, az életerőnk, a manánk, a képességük cooldownja, de még a lőszermennyiség is beállítható rájuk, nem mellesleg diszkógömbnek is használhatjuk őket a Spotify mellé, és az értesítések jelzését is szolgálhatják. A támogatott játékok listája folyamatosan bővül, már a Counter-Strike: Global Offensive, a Dota 2 és a League of Legends is felsorakozott a kiegészítő mögé többek között.

A Pink Basilisk egyébként USB 2.0-n csatlakozik a PC-dhez, és már egy Windows 7-tel is megelégszik, így kis túlzással bármilyen számítógéppel kompatibilis. A kétfős startup jelenleg az Indiegogón kalapozza a pénzt a kiegészítőre, 100 ezer dollárt szeretnének összeszedni a következő egy hónapban.

Ha te is beszállnál a gyűjtésbe, azt itt teheted meg, a leggyorsabbak 170 helyett 100 dollárért csaphatnak le a tornyokra, amiket idén decemberben kapnak meg várhatóan.

15.
15.
qBéla
#14: Juha, a próféta szólt belőled
14.
14.
Juha
#13: Előbb-utóbb realizálódik az ára szerintem, ez nem az Apple, hogy mesterségesen fenntartsa az árakat a presztízs miatt.
13.
13.
Grabowsky30+
#12: Nem is arról van szó. Egyértelmű, hogy mindenki keresni szeretne a termékén nincs ezzel baj. De most őszintén szerinted ez ér 43000 ft-ot? Nem vagyok egy szarrágó, nem sajnálok egy kis plusz lóvét kiadni mondjuk egy prémium minőségű cuccra, de ez a lámpa bárki bármit is mond nem ér többet 70-80 dollárnál, 15-20 ropinál!
12.
12.
Juha
#10: A Coca-Cola előállítási költsége kb. 4-5 Ft/liter, és mégsem 20-30 Forintért árulják. Egyes afrikai országokban olcsóbb, mint a megbízható ivóvíz. Ha te kitalálnád (éveket beleölve a kutatásba) a fából készült vaskarikát, te sem a gyártási költség + 10% elven kezdenéd el forgalmazni szerintem.
10.
10.
Grabowsky30+
Nem rossz ötlet bár ez a rusztikus kavics forma nekem nem jön be, de maga az ötlet, hogy színesen villog valami szar a monitor mellett az tetszik. Viszont borzasztóan túl van árazva, előállítási költsége kínában kb 5000ft, de lehet, hogy még sokat is mondtam.
8.
8.
mestermagyar
Emberek, 8. Kommentnél járunk és senkinek nem volt valami frappáns megjegyzése a névre?
7.
7.
endorpH1N
A V4-en kipróbáltam a terméket, nekem eléggé bejött. CS:GO-nál a secondary + primary ammo egészen hasznos volt + jól néznek ki a gránátok animációi is. Nyilván a Hp ebben a játékban nem sokat dob, de MOBA-ban az is jó lehet. Az RGB billentyűzetek jól néznek ki, de játék közben az életben nem fogsz lenézni oda, ez meg a perifériádba van szóval ilyen szempontból is sokkal előnyösebb.
6.
6.
JackBauer7
Hangulat világításnak jópofa, de pénzt biztos nem ér!!!! :)))
5.
5.
markoci555
A lőszer vagy élet esetén látok benne potenciált, egyébként csak zavarna (nem beszélve arról, hogy nekem el se férne). Na de azt nem gondolják komolyan, hogy kiadok annyit, ami többe került mint az itthoni 2 fullhd-s monitor összesen? :D ne vicceljünk már, két KIBEB*SZOTT lámpáról van szó!
4.
4.
Gaboo77
Ez kb. ugyan az mint a régóta piacon lévő Philips Ambilight termékek. Sőt, ott volt anno az AmBX hangrendszerük, amelyhez még ventilátorok is voltak, hogy a játékban lévő szelet szimulálják. Tehát azért ez nem egy új találmány, azon sem lepődnék meg, ha a Philipsnek is lenne hozzá egy-két szava.
3.
3.
lesik20
"leggyorsabbak 170 helyett 100 dollárért "

És itt van a kutya elávsa. Bocsi, de van olyan billentyűzet ami a legtöbb funkciót tudja. (Pl a Logitech Prodigy, ami került kb 19 ezerbe)

Ha ez esetleg 50 dolcsi lenne meggondolnám, 12 ezer alatt meg insta buy. Nem fogok kiadni 45 ezer forintot hogy lássam mennyi életem van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...