Nem kerül mozikba az Obi-Wan Kenobi-film?

  • Írta: Shifty
  • 2018. június 26.
  • Cooltúra
Link másolása
Egy ideig úgy tűnt, hogy a különálló Solo-film méretes bukása után a Disney lelövi a Star Wars univerzumának ismert karaktereire, eseményeire koncentráló sorozatát. Erről azonban szó sincs, sőt, valószínűleg stratégiát vált a stúdió.

A múlt héten röppent fel a szóbeszéd, miszerint a Disney úgy döntött, hogy a számozott Star Wars-részek közötti időszakot kitöltő Star Wars Anthology-filmeket végül lelövi, ugyanis a Han Solo-mozi méretes bukás lett. A Lucasfilm később aztán egy közleményben tisztázta a helyzetet és megerősítették, hogy folyatódik a sorozat amellett, hogy a kilencedik epizód is úton van, miközben Rian Johnson egy teljesen új trilógián dolgozik, David Benioff és D.B. Weiss pedig egy, a Skywalker-érától teljesen független Star Wars-sorozatot készít jelenleg is elő.

A The Playlist pedig most arról számolt be, hogy értesüléseik szerint a Disney és a Lucasfilm inkább stratégiát vált, így a különböző mellékágakat nem küldi moziba, hanem jó eséllyel a hamarosan elrajtoló saját streaming szolgáltatásának az első produkciói lennének az alkotások. Ahogy Jon Favreau korábban megerősített élőszereplős tévésorozata is itt mutatkozik majd be.

16.
16.
kopic
#13: Mar most el "inflalodott".
15.
15.
Heldengeist
#10: Ez csak akkor igaz, ha lefelejtjük, hogy van EU.
13.
13.
FekaFOB
A legjobb stratégia az lenne ha Kathleen Kennedy-t eltávolítanák a Lucasfilm éléröl, valamint a Rian gyereknek se adnának esélyt több gyalázatra. Mert ha ez így megy tovább a Star Wars nagyon el fog inflálódni. :(
12.
12.
RetecH
Számomra a Rogue One volt a legjobb Star Wars film, amit a Disney adott ki kezei közül és bár a Solo sem volt tökéletes, még mindig nézném meg azt háromszor, mint a Last Jedit.
De most őszintén, ezeket az előzmény filmeket ki kérte? Senkit nem érdekelt, hogyan is szerezték meg a lázadók a halálcsillag terveit. Senkit nem érdekelt, hogyan lett az eredeti trilógia egyik mellékszereplőjéből bűnöző. Kit fog érdekelni egy Obi-wan film azok után, hogy már 4 filmben láthattuk? Egy Boba Fett filmben talán még lenne potenciál, mert róla keveset tudunk és a Star Wars mocskos alvilágának bemutatását is meg lehetne tenni egy fejvadász szemszögéből. Arra persze az esély, hogy egy komorabb, sötétebb filmet kapnánk elég kicsi, valószínűleg maradnak majd a nevetgélős, az egész család számára boldog pillanatokat hozó filmecskék.
Persze ne legyen igazam. Rian Johnson pedig reméljük össze tud hozni valamit értékelhetőt, most hogy végre egyszerre tudnak majd eltervezni egy trilógiát és nem egymást váltogató rendezők fogják 3 daraból összeragasztgatni azt, ami éppen tetszik nekik.
11.
11.
Buggy
Szerintem az új trilógiával inkább az a baj, hogy az egész Star wars fizikát felrugták egy-két jó jelenet eléréséhez. Gondolok itt a fénysebességgel kamikazó hajóra... Ezzel az egész csatahajósdi és lézer lövöldözés felesleges. A halálcsillagba is beküldhettek volna egy robot pilotás fénysebességgel menő hajót, aztán kész megoldódott a probléma. Az Előzmény trilógia legalább következetes volt. Valóban Rose monológja a végén annyira, de annyira kirántott a filmből és az egész filmből, hogy az elmondhatatlanul rossz élmény volt, mint, amikor sex közben rányitnak az emberre a szülei...
10.
10.
ribizly
#4: Én sem mentem el már a Solo filmre, mert kicsit sok volt a baromság, amit eddig sikerült az új részekkel összehozni.
A jelek szerint még mindig nem értik a Disney-nél, hogy a régi, "kiöregedett" rajongókat kellene betalálni, mert a friss generációt nem mozgatja olyan mértékben a SW, ugyanis már sokkal komolyabb, összetettebb fantasy / sci-fi világok vannak.
Egy Ewan McGregor által hozott filmre viszont én is beülnék. Benne van még egy kis bizalmam...
9.
9.
Max3000
Azt lehet tudni,hogy akkor miért ez a cikk címe ami?Teljesen félrevezető,hiszen konkrét dolgok vannak terítéken és ezek a konkrét dolgok erősen cáfolják a címet.
8.
8.
kopic
#6: Az Utolso jedikkel megeroszakoltam az egesz SW univerzumot.
7.
7.
kastorhun
#2: Az új trilógiának sajnos már eddig is kis millió hibája van.
6.
6.
FiveSalmon69
#5: Lehet, hogy van észrevehető párhuzam, de, hogy is mondjam, Snydernek sokkal több mindenre kellett odafigyelnie, a szuperhős filmek csúcsidejében kellett volna egy birodalmat felépítenie, ráadásul a marvel sikereinek árnyékában, és ha jól tudom magánéleti problémái mellett. Rian Johnsonnak itt most sokkal több szabadsága lesz, sokkal több ideje felépíteni valamit a Star Wars univerzumban, és saját karakterekkel, az elejétől saját sztorival vághat neki a dolognak. A rajongók elvárása így is magas, nem adott hozzá szerintem sokat a sok gyűlölet amit kapott. Egyébként a casinos tényleg fölösleges és gagyi részen kívül, amely helyére kerülhetett volna egy olyan szál ami mondjuk star warsosabbá teszi a filmet, nem tudom mi baja van mindenkinek. Értelemszerűen Rose és Finn karaktere ezzel egészében nem teljesített jól, de egyébként a színésznővel semmi gond nincs, mégis gyűlölködnek a fanok. Akbar admirális elbaltázott halálát tudnám még ide sorolni, őt tényleg hagyhatták volna Holdo(??) helyett. De azért azt is hadd említsem meg, hogy nem volt ebben a filmben sem több vezető női karakter, mimt az eddigiekben. Ez a feminizmus igy feminizmus ugy duma pont annyira unalmas es irritáló, mint a tény, higy ezt nyomatják.
5.
5.
Mortis
#2: aztán megint olyan helyzet állna elő mint Zack Snydernél: túl sokáig hagyják had csinálja amit akar, mindegy hogy a vége dollárszázmilliós bukás lett, és rajongók felbosszantása.
4.
4.
Scat
A Solo film bukása valószínűleg nem annak szólt, hanem inkább az Utolsó jedik következménye. Miután az, kár szépíteni, meggyalázta a Csillagok Háborúját, érthető reakció, hogy a Solo-ra már csak azért sem mentek az emberek. (bár ha nem lett volna annyi újraforgatás, tippre nem bukott volna)

Pedig alapvetően nem lett volna rossz film, kellemes kis limonádé, leszámítva a beleerőltetett feminista robotot, mert nyilván mindenki értette az áthallást. A Solo-t sem kímélték meg ettől a baromságtól.

A Zsivány Egyes jó kis film volt, érthető, mit köt össze mivel, de, hogy Obi-Wan-nak minek kellett volna egy film, mikor a trilógiában egész jól sikerült felépíteni, na azt nem világos. A soha meg nem szólaló, és ezzel kulttá váló Boba Fett meg nevetséges. Ennyi erővel egy random gungan-ről is készíthetnének filmet.
3.
3.
medson
Nem szeretem az előzmény trilogiát viszont az Ewan McGregor féle Obi jóvolt, szóval ha ő játszáná akkor én kiváncsian várnám mit hoznak ki belőle.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...