1,5 milliárd dollárt termelnek idén a kártyajátékok

  • Írta: Shifty
  • 2018. augusztus 6.
  • Biznisz
Link másolása
A SuperData legfrissebb elemzése szerint a kártyajátékos piac idén közel 1,5 milliárd dollárt fog termelni, miközben a következő két évben további 30 százalékkal bővülhet majd a piac.

Egyre inkább meghatározó szerepet töltenek be a piacon belül a kártyajátékok, amely szegmens a SuperData friss elemzése szerint több mint 1,5 milliárd dollárt termel majd idén. Ennek közel harmadát Észak-Amerika adja, vagyis a tengerentúli piacon nagyjából 414 millió dollárt keresnek a stúdiók.

Az elemzés arra is rávilágít, hogy a fejlődés nem áll meg, két éven belül a piac elérheti a 2 milliárd dolláros bevételt is, amiből a legfontosabb régiónak számító Észak-Amerika 572 millió dollárral veheti ki a részét.

A kártyajátékok szegmensében a mobil a legnépszerűbb platform, a játékosok több mint 71 százaléka okostelefonján játszik, míg 47 százalékuk PC-n, 44 százalékuk pedig tableten (is) nyúzza kedvencét.

A legnépszerűbb játék természetesen a Hearthstone, amivel az elmúlt három hónapban a játékosok közel fele játszott. Mögötte az egész őrületet elindító Magic: The Gathering végzett, 40 százalékkal.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...