GC 2018: Indie játékok árasztják el a Switchet

  • Írta: fojesz
  • 2018. augusztus 20.
  • Bejelentés
Link másolása
Igaznak bizonyultak a pletykák, amelyek azt terjesztették, hogy meglepetésbejelentésekkel készül a Nintendo a Gamescom előtt. Több mint egy tucatnyi független fejlesztést mutattak be a kiotóiak hibridkonzoljára.

Megkésett portokból persze most sincs hiány, azonban a Switch-tulajok valószínűleg így is örülnek majd, mert lesz mivel játszaniuk a közeljövőben. A bejelentésáradatot szállító húszperces műsort alább nézhetitek vissza, a beágyazott videó alatt pedig soroljuk, hogy milyen címek várhatóak a hibridkonzolra. Jó szórakozást!

  • Night Call - PC mellett Nintendo Switchre is megjelenik 2019 elején a Raw Fury nyomozós kalandjátéka. A Párizsban játszódó anyagban egy gyilkossági ügyre kell fényt derítenünk, miközben taxisofőrként szorgoskodunk, és bizony hamar rádöbbenünk, hogy nem is olyan egyszerű összeegyeztetni a két feladatot.
  • Monster Boy and the Cursed Kingdom - PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre érkezik november 6-án a Wonder Boy szellemi örököse. Kiváló muzsikát, kézzel rajzolt animációkat és kőkemény platformer játékmenetet ígérnek a fejlesztők, ahol a különböző karakterek képességeit is kamatoztatnunk kell a továbbjutás érdekében!
  • The Gardens Between - PC-re, PS4-re és Switchre is szeptember 20-án fut be a The Voxel Agents kalandjátéka. A szürreális körítéssel megáldott The Gardens Betweenben két barátot kell elkísérnünk egy rejtélyes szigetcsoporton átívelő utazásra, és ezt tessék a szó legszorosabb értelmében venni: hőseinket ugyanis nem mi irányítjuk, mi csak az időt manipulálhatjuk majd.
  • Streets of Rogue - A Streets of Rogue valóságos műfajkavalkád lesz, hiszen a fejlesztők szerint egyszerre RPG, roguelike, akció- és lopakodós játék, lövölde és brawler. A lényeg viszont egyszerű: le kell darálni mindenkit, aki szembejön, és ehhez négyfős kooperatív módot is kapunk. A megjelenés télen várható, és egyébként szintén multiplatform anyagról van szó, amely a Steam Early Access kínálatában már elérhető.
  • Bad North - Cuki látványvilágot, mégis kőkemény csatákat ígér a Raw Fury stratégiai játéka, amelyben különböző szigeteket kell majd megvédenünk seregeinkkel a vikingek hullámokban érkező támadásaitól. A Bad North már kapható, és egyelőre kizárólag Switchre; a PS4-es és Xbox One-os változatok augusztus 28-án jönnek, később pedig PC-s és mobilos átirat is várható.
  • Moonlighter - Nintendo Switchre is elhozza a 11 bit Studios a Digital Sun játékát, amelyben egy olyan boltost alakítunk, aki hőssé szeretne válni. Habár erre minden esélye megvan, az üzletéről a kalandjai közepette sem feledkezhet meg, így a bizniszelés terhe is a mi nyakunkba szakad. A megjelenés ősszel várható.
  • This War of Mine - A 11 bit Studios játékát valószínűleg nem sokatoknak kell bemutatnunk, ha meg mégis kimaradt, valószínűleg örülni fogsz neki, hogy novembertől Switchen is bepótolhatod a háború poklát civilek szemszögéből bemutató játékot.
  • Children of Morta - Történet-orientált roguelike, amit akár kooperatív módban is nyomhatunk majd. 2019 elején Nintendo Switchre is megjelenik majd a 11 bit Studios és a Dead Mage közös munkája a PC-s, PS4-es és Xbox One-os verziókkal párhuzamosan.
  • Everspace - Decemberben a Switchet is beveszi az űrhajós zsánert roguelike-elemekkel megbolondító Everspace. A Nintendo-hívők ráadásul már kapásból a Stellar Editiont kapják meg, amely az alapjáték mellett az Encounters kiegészítőt is magába foglalja.
  • Baba is You - Ötletes puzzle-játék készül a Hempulinál, ahol te alakítod a játékszabályokat. A Baba is You PC mellett Nintendo Switchre is megjelenik, a premier az ősz folyamán várható.
  • Slay the Spire - A Humble Bundle szárnyai alatt készült Slay the Spire a PC után Nintendo Switchen is tiszteletét teszi 2019 elején. Ha szereted a kártyajátékokat és a roguelike-okat, jó hírünk van: ez az anyag ötvözi a két műfaj sajátosságait!
  • Windjammers és Windjammers 2 - Örülhetnek a Windjammers-rajongók: az SNK klasszikus sportjátéka október 23-án Nintendo Switchen tér vissza, jövőre pedig egy folytatás is érkezik a hibridkonzolra és PC-re.
  • Terraria - Jó eséllyel a Terrariát sem kell bemutatnunk senkinek, ráadásul úgy tűnik, Switch-verzió még pont nem készült belőle, szóval a fejlesztők jövőre ezt a hiányosságot is pótolják...
  • Prison Architect - Switchre is megjelenik (bocsánat, már meg is jelent!) a jól ismert börtönmenedzselős játék. A hibridkonzol tulajdonosai egy bővített kiadásnak örülhetnek, amely alapértelmezetten tartalmazza az All Day and a Night, valamint a Psych Ward kiegészítőket. Aggodalomra semmi ok, a nyár folyamán a The Escape Mode DLC is megérkezik.
  • Morphies Law - Meglepetés, ma este, egészen pontosan 19 órakor élesedik a Nintendo eShopban a régóta várt Morphies Law. A Cosmoscope ötletes lövöldéjében minél többször találjuk el az ellenfeleinket, annál nagyobbra duzzad a karakterünk, annak minden előnyével és hátrányával együtt.


A ma bejelentett játékok a Gamescomon is játszhatóak lesznek egyébként.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...