Frissítve: Diablo III - jöhet a cross-play?

  • Írta: szlav
  • 2018. október 12.
  • Hír
Link másolása
Novemberben Nintendo Switchen is megjelenik a Diablo III. Ezzel újabb piac nyílik meg az akció-RPG előtt, viszont ezzel együtt tovább osztódik a játékosbázis is. Nagyon úgy néz ki azonban, hogy a Blizzard ez utóbbi problémát orvosolni fogja.

"Nem az a kérdés, hogy lesz-e cross-play, hanem az, hogy mikor" - ezt válaszolta a Blizzard Entertainment képviselője a Business Insidernek, amikor a legfrissebb interjújukban felmerült a Diablo III fragmentált játékosbázisának kérdése. November 2-án Switchre is megjelenik az eredetileg 2012-ben megjelent akció-szerepjáték, ezzel a Nintendo konzolja lesz a játék hetedik platformja.

A Diablo III továbbra is relatíve aktív játékosbázissal rendelkezik, ez azonban jócskán szétszóródik a két generációnyi konzol, valamint a Mac és a PC között. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem sokáig lesz így, ugyanis az interjúból kiderült, hogy a Blizzard jelenleg is aktívan dolgozik a Sonyval és Microsofttal annak érdekében, hogy közös játékteret szolgáltassanak a már meglévő konzolos és az újdonsült switches felhasználóknak. Hivatalos bejelentés ez ügyben nem született, de a cél így is világos.

Arról sajnos nem esett szó, hogy a PC-s játékostábor is csatlakozhat-e majd konzolos testvéreikhez (az interjúban kifejezetten a "cross-console play" kifejezést használták), valamint abban sem lehetünk biztosak, hogy ez a kezdeményezés visszanyúl-e majd az Xbox 360-os és PlayStation 3-as változatokhoz is.

Update! A Blizzard hivatalos közleménye szerint jelenleg nincs tervben a keresztplatformos játék támogatása.

7.
7.
Hab
Szerintem a nagy bejelentés Diablo-ról az animációs sori lesz. Én már nagyon várnám, hogy vagy kezdjenek valamit a 3. résszel, vagy jelentsenek be új részt, de sajnos erre nincs túl nagy remény.
6.
6.
Zuzmo
Cáfolták is a hírt...
5.
5.
Perseus84
Hat eve jott ki a harmadik resz. 100% h nem lesz meg min 4 evig uj resz
4.
4.
Chrysh
#3: Mert eddig mit csináltak Blizzconon? Bejelentettek egy új HS kieget, beb*sztak pár új karaktert a játékaikba, meg valami a WoWról. Ennyi elég, is már hülyére keresik magukat, szóval jah én is pesszimista vagyok, szerintem egy új karater lesz még max a tarsolyban és ennyi.
3.
3.
KőbányaKispest
#1: Nem hiszem, mert akkor szánalmat kapnának a helyszínen, hogy leszaladnának a színpadról.
1.
1.
Giga0509
Ha ez lesz a nagy diablo bejelentés blizzcnonon akkor ássák el magukat,
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...