Frissítve: Fura üzenetek fektethetik meg a PS4-edet

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 16.
  • Hír
Link másolása
Számos PS4-felhasználó számolt be róla, hogy játék közben olyan üzenetet kapott, amitől szimplán kifagyott a konzolja, és csak a gyári visszaállítás segített rajta. Elmondjuk, mit kell tenned, hogy ugyanez ne történjen meg veled.

Áll a bál a Redditen: több felhasználó olyan üzenetet kapott játék közben, amitől nemes egyszerűséggel lefagyott a PS4-e, és csak a gyári visszaállítás után kelt életre újra. Mondanunk sem kell, hogy az így elvesztett mentések és adatok nagy galibát okozhatnak.

A glitch még viszonylag friss, a hétvégén ütötte fel a fejét, még a Sony sem adott ki róla hivatalos tájékoztatást. Úgy néz ki, megnyitni sem szükséges az üzenetet, elég egy értesítés és annyi a konzolnak. Mégis mi történt?

A Huntstarck nevű fórumozó arról ír, hogy egy Rainbow Six: Siege-meccs alatt az egyik ellenféltől kaptak egy üzenetet - tele furcsa karakterekkel -, amit megnyitva az egész csapata crashelt. Még a PlayStation-mobilalkalmazással sem tudták kitörölni a kérdéses üzenetet, mások szerint viszont ez működik.

ThatPissedOffDude ugyanezt tapasztalta csak a Rocket League alatt. Kapott egy üzenetet, mire a kontrollere kikapcsolt, és a gép is csendben elszállt.

Amíg a Sony nem oldja meg a problémát, addig az üzenetek elküldését és fogadását privátra kell állítani. Csak így lehetünk biztonságban a kéretlen levelek ellen.

Lássuk a megoldást!

Válaszd a (Beállítások) > [Fiókkezelés] > [Adatvédelmi beállítások] lehetőséget, majd menj Személyes információk / Üzenetek menüpontra. Itt állítsd be, hogy ki küldhessen neked szöveges üzenetet. Csak azok a barátok, akikben megbízol vagy senki.

Update! A Sony idő közben orvosolta a problémát, a további jó hír pedig az, hogy az érintett konzolok továbbra is működőképesek, az üzenet nem fektette meg őket véglegesen. A helyreállítást eredetileg Twitteren közölték, ezek tehát a teendők, ha titeket is érintett az ügy:
először is töröljétek a kártevő üzenetet a PS Mobile App-on keresztül, majd lépjetek be Safe Mode-ba és válasszátok ki az 5-ös opciót (Rebuild Database). Ha minden jól megy, akkor ezek után hibamentesen folytathatjátok a játékot.

54.
54.
james621lara
53.
53.
james621lara
52.
52.
zozo76hun
Bar szerintem Futszi is koztunk van, uj nickkel.
47.
47.
Back2U
#46: Láttam, de nekem nagyon gyanús hogy ő az. Várjunk és kiderül.
46.
46.
zozo76hun
#45: Nem, sot semmi rosszindulat. Az elejen vitaztam vele parszor, meg amikor figyeltem masok vitait vele, akkor finoman valaszolt. A vegen a nagy vitat nem kovettem, miutan kerte hogy toroljek a nick-jet.
45.
45.
Back2U
#44: Gondolom irónia..
44.
44.
zozo76hun
#43: Innen latszik hogy nem Futszi, o mindig olyan finoman valaszolt.
43.
43.
Yanez
#42: Hali! Fejezd be ezt a durva személyeskedést! Ez az utolsó figyelmeztetés. Köszi!
40.
40.
Orvosoltak a problemat?
Hogy?
Ujabb update?
39.
39.
Back2U
#37: Tehetünk egy kitérőt ha gondolod
38.
38.
Back2U
#34: Jövök! Emögött is Brüsszel van de a Sonyval kezdjük!!4!!!!4!
37.
37.
frankdelgado
#34: Nem lehetne Bangkokban? Ott olcsóbbak a qrwàk.
36.
36.
Duken
#34: :D Én Tetrist veszek helyette meg egy kvarcgépet! De addig is a gamecubeomon játszok. :)
35.
35.
Duken
#33: BOTRÁNY BOTRÁÁÁNY!!!!
34.
34.
A Pulyka
#33: Hu bazmeg, ez nagyon. Fel is baszodtam ugy, hogy azonnal eladtam a ps4-emet, es vettem inkabb egy tamagocsit. Biztos ami biztos, megkerdeztem az eladot is van e benne valami vedelem a betamado virusora.
Kezdemenyezek egy nyilvanos sztrajkolast is Tokioban minden plejsztejsn azonnali betiltasaert. Penteken indul a busz, aki jonni akar, nalam jelentkezzen.
33.
33.
Back2U
32.
32.
Max3000
#27: Alapjában te meg a másik véglet vagy,aki már 1 évtizede offline tusol,nehogy meglássák a farkát a világvezető gyíkemberek.Szerencséhez ennek a cikknek meg nem sok köze van,hanem sokkal inkább szoftveres hibához.
30.
30.
Tibi80
Na de arról volt szó, hogy egy random idegen helyről érkező kéretlen levél formájában vágja haza a gépet ez a szar..mivel minden profilnál üzenetek tekintetében "Friends Only" kategóriát állítottam be, elvileg így már nem juthat be a virnyák, így elvileg felesleges azon parázni, hogy hazavágják a gépet, vagy nem jól gondolom?
Azért barátok csak nem küldenék el direktbe ezt a cuccot tovább... :)
28.
28.
Back2U
#27: Te vagy Futszi ugye?
24.
24.
RangerFox
#22: mindkettő megy net nélkül is, az sem gond, ha automatikusana felhőbe mentene dolgokat.
21.
21.
Fata Morgana
Amíg, meg nem oldja a sony ezt problémát, be sem kapcsolom a PS4-et, addig marad az XO.
Legalább most látom az igazi előnyét annak, hogy mindkettő platformmal rendelkezem.
19.
19.
#4: A usertol jol meg tudjak vedeni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...