Black Ops 4 - félmilliárd dollár három nap alatt

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 19.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision szerint a Call of Duty: Black Ops 4 már több mint 500 millió dollárt hozott össze a premiert követő három nap során, és mind a játékosszám, mind pedig a shooterrel töltött órák száma javult tavalyhoz képest.

A Call of Duty: Black Ops 4-nek csupán három napra volt szüksége ahhoz, hogy több mint 500 millió dollárt hozzon az Activision konyhájára. A számok a dobozos és a digitális kiadások adataiból jöttek ki, illetve az elpasszolt szezonbérleteket is figyelembe vették.

Ezzel együtt új rekordokat is felállított a frencsájz legfrissebb darabja. Az összes játékosszámot és egy felhasználó a játékkal töltött átlagos idejét tekintve is rekorder a Black Ops 4, de ebben a konzolgenerációban a játszott órák száma is meghaladta a a Call of Duty: WWII és a Black Ops 3 teljesítményét, már ami a premiert követő három napot illeti.

Már PC-n is kétszer annyian játszanak a Black Ops 4-gyel, mint tavaly. Egyébként ez az első rész, amely a Battle.net rendszerében debütált.

A Call of Duty tehát köszöni szépen, jól van. A lendület megvan, és ahogy az Activision fogalmaz, "ez még csak a kezdet".

62.
62.
gymie96
Kinek a pap, kinek a papne. Tudatlanul fikázni a legcinkebb dolog a világon:DD
61.
61.
Batman
Mivel uborkaszezon van. Spider-mant már mindenki kitolta, addig meg jó bohóckodni ez a lelekedlen nokedli játék amíg érkezik a Red Dead 2
60.
60.
Beniciodeltoro
#59: Tarhálás a lényeg nulla melóval.
Még single playerre se kellet időt pazarolniuk, át skinezett régi mapokat pakolnak bele :)))))))))
Mindenféle csili vili kütyüket meg perkeket tesznek bele, mert a babák azt szeretik, egy letisztult pörgős cod vinne mindent, helyette ez jön ki a kloákájukon.
Call of Duty már régen nem az a játék ami volt, kinyírták belőle ami miatt cod volt.
59.
59.
gymie96
58.
58.
Beniciodeltoro
#54: Aaron Sorkin se tudna ilyen "bonyolult" történetvezetést írni :))))
57.
57.
PaprikaJancsi
#54: Ez baromi jó volt, rég nevettem ekkorát XD bonyolultabb és tartalmasabb :D ez igen, ez ütött
56.
56.
gymie96
#54 Itthon nem felkapott a solog azért. De ajánlom figyelmedbe a redditert. Masodjara nem tudom lattad e a blood of the dead ending cutscenejét, de aki egy kicsit is követte a történetet az tudja, hogy ezzel odabasztak rendesen. Itt megtalalod az egesz sztorit amit lemernék fogadni, hogy elsőre úgy se fogsz megérteni, hogy mi van. https://reddit.app.link/?channel=xpromo&feature=HeroImage&campaign=amp_link_post_to_app&tags=amp&tags=treatment&keyword=treatment&%24og_redirect=https%3A%2F%2Fwww.reddit.com%2Fr%2FCODZombies%2Fcomments%2F9pkq1y%2Fthe_entire_zombies_story_line_up_until_botd%2F&%24deeplink_path=%2Fr%2FCODZombies%2Fcomments%2F9pkq1y%2Fthe_entire_zombies_story_line_up_until_botd%2F&%24android_deeplink_path=reddit%2Fr%2FCODZombies%2Fcomments%2F9pkq1y%2Fthe_entire_zombies_story_line_up_until_botd%2F&utm_source=xpromo&utm_medium=amp&utm_name=amp_link_post_to_app&utm_term=treatment
55.
55.
kastorhun
#54: Akkor miért olvasni róla SZÓ SZERINT sehol se?
Miért nem dicsérgetik a történetét?
Remélem hogy a rettentően komoly zombi mód írója fogja megírni a következő Bioshockot, igaz hogy az utolsó rendelkezik a műfaján belül talán a legerősebb, legkomplexebb történettel, de igazad van, egy zombis marhaságot biztos sokkal nehezebb megírni, és azt a hú de komoly történetet Codhoz hűen kb 3 órába belesűríteni, de akár elmehetnének a Biowarehez is, egy zombi módhoz sokkal nehezebb történetet írni mint egy komoly RPG-hez. Egy komoly rpg-hez csak világot kell alkotni, a benne lévő fő karaktereket múlttal ellátni, a népeknek a sajátosságait megírni, és azokhoz is külön történetet, múltat alkotni.
Egy ilyen agyatlan zombi mód átvezetőit biztosan a legkomolyabb rendezők készíthetik, a jelenet rendezés az utóbbi években úgy is annyira jól sikerült a codnak. (a press f to pay respects jelenet az akinek legalább 50 iq-ja van nem gondolta volna komolyan)
Valószínűleg a zombi módban lévő átvezetők 100% több érzelmet hordoznak mint a Last of Us, a Witcher 3, a Hellblade, vagy akár a Kotor jelenetei, és valószínűleg ez a rengeteg (talán pár percnyi) cutscenet annyira odarakták hogy szó szerint MINDENT elsöpör az egész VILÁGON.
Ha a Samurai Pizza Cats-el játszottam volna csak egészen ezidáig, és utána kézhez kapnám az új codot akkor szerintem én is hasonlóakat mondanék róla.
54.
54.
gymie96
#30 nem kell író meg rendező? :DDD te most viccelsz? A zombi módnak bonyolultabb es tartalmasabb sztorija van mint bármelyik másik játéknak amivel valaha játszottam. Olvasgass egy kicsit mielott ilyeneket írsz.
53.
53.
kastorhun
#50: A Sony exkluzívok manapság talán az egyetlen AAA Single player orientált játékok, és lehet látni hogy mekkora rájuk az igény, valószínűleg a gyártási költségeket visszahozza. (ha nem így lenne akkor meg se érné rá játékot fejleszteni)
A Crysis 3 egy közepesen jó játék, viszont a szánalom legjava hogy a Cod azt a grafikai szintet mai napig meg se tudja közelíteni, pedig a pénz meg van rá, csak a tehetség, és a belefektetett munka, és a beleölt pénz hiányzik. (ebből is tökéletesen látszik hogy ők sz*rnak a játékosokra)
52.
52.
kastorhun
#49: A codra akár 10x annyi pénzt költhetnének mint a Dice bármelyik játékra, de közben a Cod a Battlefront 1 szintjét SZÓ SZERINT SOHA az életbe nem fogja elérni.
51.
51.
Back2U
#50: Te minden évben véded a CoD-ot. Mondjuk ha érvként a másik cím negatívumait tudod csak sorolni akkor nyugodtan.
50.
50.
shatterhand
#40: Sony exkluzivot ne sorolj mert az soha nem hozza be a fejlesztesi költséget.
Cry3 ugyanaz: kutyat nem erdekli a latvany amint kiderul ,hogy a jatek maga unalmas.
49.
49.
shatterhand
#47: Sw bf hiaba szep ha dogunalmas es szar multija van.
47.
47.
kastorhun
#41: A pubg csapata eddig nem volt igazán nagy, és még a játékosokra is sz*rnak, a Fortnite pedig direkt ilyen stílusú, a többi pedig low budget. Viszont a Codosoknak van bőven pénze egy IGAZI, valamire való motorra, csak hát az pénzbe kerülne, és munkába.
A multi és a zombi mód mindennek tűnik csak nem szépnek.
Ez igaz, viszont a Star Wars Battlefront 1 szintjét valószínűleg a COD SOHA az életbe nem fogja elérni.
46.
46.
Beniciodeltoro
Nekem az MW2 multija kifejezetten, tetszett, igaz nem a grafikája, de a pályák nagyon jók voltak, single player is bejött, de már 2018-at írunk, és ahogy elnézem egyre gázabbak a cod-ok.
45.
45.
Beniciodeltoro
#30: #31

Ezeknek beszélhettek, csak azt mantrázzák hogy azért utálod mert cod, minden más elmegy a fülük mellett.
Még az is lehetséges hogy sokkal több órát toltam bele a cod szériába mint ezek a fanok, csak kicsit a tököm tele lett hogy nem látszik mögötte a meló, zombi módot utálom, sose toltam, most berakták a BR-t hogy legyen valami újítás, úgy néz ki mint a cartoon networkös rajzfilmek :))
Látszik hogy b*sznak az egészre, nem akar fejlődni semmit a cod, Koticknak jó így ha ilyen bevételeket produkál.
Megalkuvó cod fanok tologassátok Kotick szekerét, tömjétek a zsebét.
44.
44.
Falcon
#40: Ne is mond crysis -okért nagyon kár
43.
43.
Falcon
#34: Ez olyan mint egy technikai sport lehet ő egy 165cm 4k oled tv -n nyomja te meg egy 50cm fhd monitoron
41.
41.
Huf93
#40: Mert a pubgnek annyira jo a grafikaja meg az összes battle royalnak nem?:D BRnek tényleg nem a legszebb de a multi és zombi módnak egyáltalán nem csúnya a grafikája. Multi játékoknak sose lesz olyan grafikája mint egy single palyernek.
39.
39.
kastorhun
#32: Itt ott tényleg egész szép, de rengeteg helyen kifejezetten ocsmány, pl: amikor az űrben lövöldözünk, amikor kiszállunk a hajónkból, vagy a szinte bárhol (a kevés kivételen kívül).
A fények primitívek, a környezetünket konkrétan sehogy se tudjuk még minimális szinten se megsebezni, az pedig a szánalom legjava hogy még egy gagyi víz animációt se voltak hajlandóak összedobni. (vagy inkább lopkodni)
32.
32.
https://www.youtube.com/watch?v=YNiO7fzNY9U

Nem csúnya ez, csak szúrja a szemed, hogy CoD van a dobozra írva.
30.
30.
kastorhun
#28: Az Infinite Warfarrel kb 30 percet játszhattam egy ismerősnél, és rettentően gagyi hogy mennyire le van maradva. Grafikailag nem szép, részletek a játékban konkrétan nincsenek, a környezete pedig annyira statikus mint a COD 2-ben, a robbanások pedig egyszerűen rondák, olyat pedig talán 1 játékba se láttam hogy akkor amikor lövöd a vizet, konkrétan nincs animáció, ennyire csak nem lehetnek lusták.
A fegyver hangok pedig a Codban mindig is igénytelenek voltak, az animációkat pedig a mai napig lopkodják a régebbi részekből.
Én az új Cod sikerének kifejezetten nem örülök.
Mivel ez még jobban bizonyítja hogy ma már szinte alig van igény a Single Player játékokra, valószínűleg az új Pókember + a God of War se hozott ennyi pénzt 4x ennyi idő alatt, azokkal a játékokkal 100x többet, és sokkal többen dolgoztak, az ilyen agyhalott multis címekhez nem kellenek írók, animációk, motion capture, színészek, egy ilyen Cod talán még negyed annyi pénzből is meg van mint a fentebb említett címek.
A BR mód videók alapján pocséknak tűnik, a környezet kidolgozása szegényes, a grafikája nem szép, és unalmas, unalmas, unalmas. Ugyan olyan mint bármelyik sufni BR cím.
29.
29.
Falcon
Nagyon jo lett a multi mondom ugy hogy az utobbi 3 evben itt fikáztam a codokat bár a sok munkát a multiban amit a singlén spóroltak nem latom
28.
28.
kamgecam
#27: Az Infinite Warfare kampányánál a leesett államat keresgéltem annyira gyönyörű volt 4k hdr-be. Df csinált is egy elemzést belőlle és a legszebb 4k játéknak tartották. Azért sem értem hogy lehet habzó szájjal elavult grafikáról beszélni. Mikor erről már rég szó sincs. Egyesek átaludtak 10 évet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...