Black Ops 4 - félmilliárd dollár három nap alatt

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 19.
  • Biznisz
Az Activision szerint a Call of Duty: Black Ops 4 már több mint 500 millió dollárt hozott össze a premiert követő három nap során, és mind a játékosszám, mind pedig a shooterrel töltött órák száma javult tavalyhoz képest.

A Call of Duty: Black Ops 4-nek csupán három napra volt szüksége ahhoz, hogy több mint 500 millió dollárt hozzon az Activision konyhájára. A számok a dobozos és a digitális kiadások adataiból jöttek ki, illetve az elpasszolt szezonbérleteket is figyelembe vették.

Ezzel együtt új rekordokat is felállított a frencsájz legfrissebb darabja. Az összes játékosszámot és egy felhasználó a játékkal töltött átlagos idejét tekintve is rekorder a Black Ops 4, de ebben a konzolgenerációban a játszott órák száma is meghaladta a a Call of Duty: WWII és a Black Ops 3 teljesítményét, már ami a premiert követő három napot illeti.

Már PC-n is kétszer annyian játszanak a Black Ops 4-gyel, mint tavaly. Egyébként ez az első rész, amely a Battle.net rendszerében debütált.

A Call of Duty tehát köszöni szépen, jól van. A lendület megvan, és ahogy az Activision fogalmaz, "ez még csak a kezdet".

62.
gymie96
Kinek a pap, kinek a papne. Tudatlanul fikázni a legcinkebb dolog a világon:DD
61.
Batman
Mivel uborkaszezon van. Spider-mant már mindenki kitolta, addig meg jó bohóckodni ez a lelekedlen nokedli játék amíg érkezik a Red Dead 2
60.
Beniciodeltoro
#59: Tarhálás a lényeg nulla melóval.
Még single playerre se kellet időt pazarolniuk, át skinezett régi mapokat pakolnak bele :)))))))))
Mindenféle csili vili kütyüket meg perkeket tesznek bele, mert a babák azt szeretik, egy letisztult pörgős cod vinne mindent, helyette ez jön ki a kloákájukon.
Call of Duty már régen nem az a játék ami volt, kinyírták belőle ami miatt cod volt.
58.
Beniciodeltoro
#54: Aaron Sorkin se tudna ilyen "bonyolult" történetvezetést írni :))))
57.
PaprikaJancsi
#54: Ez baromi jó volt, rég nevettem ekkorát XD bonyolultabb és tartalmasabb :D ez igen, ez ütött
56.
gymie96
#54 Itthon nem felkapott a solog azért. De ajánlom figyelmedbe a redditert. Masodjara nem tudom lattad e a blood of the dead ending cutscenejét, de aki egy kicsit is követte a történetet az tudja, hogy ezzel odabasztak rendesen. Itt megtalalod az egesz sztorit amit lemernék fogadni, hogy elsőre úgy se fogsz megérteni, hogy mi van. https://reddit.app.link/?channel=xpromo&feature=HeroImage&campaign=amp_link_post_to_app&tags=amp&tags=treatment&keyword=treatment&%24og_redirect=https%3A%2F%2Fwww.reddit.com%2Fr%2FCODZombies%2Fcomments%2F9pkq1y%2Fthe_entire_zombies_story_line_up_until_botd%2F&%24deeplink_path=%2Fr%2FCODZombies%2Fcomments%2F9pkq1y%2Fthe_entire_zombies_story_line_up_until_botd%2F&%24android_deeplink_path=reddit%2Fr%2FCODZombies%2Fcomments%2F9pkq1y%2Fthe_entire_zombies_story_line_up_until_botd%2F&utm_source=xpromo&utm_medium=amp&utm_name=amp_link_post_to_app&utm_term=treatment
55.
kastorhun
#54: Akkor miért olvasni róla SZÓ SZERINT sehol se?
Miért nem dicsérgetik a történetét?
Remélem hogy a rettentően komoly zombi mód írója fogja megírni a következő Bioshockot, igaz hogy az utolsó rendelkezik a műfaján belül talán a legerősebb, legkomplexebb történettel, de igazad van, egy zombis marhaságot biztos sokkal nehezebb megírni, és azt a hú de komoly történetet Codhoz hűen kb 3 órába belesűríteni, de akár elmehetnének a Biowarehez is, egy zombi módhoz sokkal nehezebb történetet írni mint egy komoly RPG-hez. Egy komoly rpg-hez csak világot kell alkotni, a benne lévő fő karaktereket múlttal ellátni, a népeknek a sajátosságait megírni, és azokhoz is külön történetet, múltat alkotni.
Egy ilyen agyatlan zombi mód átvezetőit biztosan a legkomolyabb rendezők készíthetik, a jelenet rendezés az utóbbi években úgy is annyira jól sikerült a codnak. (a press f to pay respects jelenet az akinek legalább 50 iq-ja van nem gondolta volna komolyan)
Valószínűleg a zombi módban lévő átvezetők 100% több érzelmet hordoznak mint a Last of Us, a Witcher 3, a Hellblade, vagy akár a Kotor jelenetei, és valószínűleg ez a rengeteg (talán pár percnyi) cutscenet annyira odarakták hogy szó szerint MINDENT elsöpör az egész VILÁGON.
Ha a Samurai Pizza Cats-el játszottam volna csak egészen ezidáig, és utána kézhez kapnám az új codot akkor szerintem én is hasonlóakat mondanék róla.
54.
gymie96
#30 nem kell író meg rendező? :DDD te most viccelsz? A zombi módnak bonyolultabb es tartalmasabb sztorija van mint bármelyik másik játéknak amivel valaha játszottam. Olvasgass egy kicsit mielott ilyeneket írsz.
53.
kastorhun
#50: A Sony exkluzívok manapság talán az egyetlen AAA Single player orientált játékok, és lehet látni hogy mekkora rájuk az igény, valószínűleg a gyártási költségeket visszahozza. (ha nem így lenne akkor meg se érné rá játékot fejleszteni)
A Crysis 3 egy közepesen jó játék, viszont a szánalom legjava hogy a Cod azt a grafikai szintet mai napig meg se tudja közelíteni, pedig a pénz meg van rá, csak a tehetség, és a belefektetett munka, és a beleölt pénz hiányzik. (ebből is tökéletesen látszik hogy ők sz*rnak a játékosokra)
52.
kastorhun
#49: A codra akár 10x annyi pénzt költhetnének mint a Dice bármelyik játékra, de közben a Cod a Battlefront 1 szintjét SZÓ SZERINT SOHA az életbe nem fogja elérni.
51.
Back2U
#50: Te minden évben véded a CoD-ot. Mondjuk ha érvként a másik cím negatívumait tudod csak sorolni akkor nyugodtan.
50.
shatterhand
#40: Sony exkluzivot ne sorolj mert az soha nem hozza be a fejlesztesi költséget.
Cry3 ugyanaz: kutyat nem erdekli a latvany amint kiderul ,hogy a jatek maga unalmas.
49.
shatterhand
#47: Sw bf hiaba szep ha dogunalmas es szar multija van.
48.
amadeusz gyermeke
Ehmmm hát ha erre van”igény”!!
47.
kastorhun
#41: A pubg csapata eddig nem volt igazán nagy, és még a játékosokra is sz*rnak, a Fortnite pedig direkt ilyen stílusú, a többi pedig low budget. Viszont a Codosoknak van bőven pénze egy IGAZI, valamire való motorra, csak hát az pénzbe kerülne, és munkába.
A multi és a zombi mód mindennek tűnik csak nem szépnek.
Ez igaz, viszont a Star Wars Battlefront 1 szintjét valószínűleg a COD SOHA az életbe nem fogja elérni.
46.
Beniciodeltoro
Nekem az MW2 multija kifejezetten, tetszett, igaz nem a grafikája, de a pályák nagyon jók voltak, single player is bejött, de már 2018-at írunk, és ahogy elnézem egyre gázabbak a cod-ok.
45.
Beniciodeltoro
#30: #31

Ezeknek beszélhettek, csak azt mantrázzák hogy azért utálod mert cod, minden más elmegy a fülük mellett.
Még az is lehetséges hogy sokkal több órát toltam bele a cod szériába mint ezek a fanok, csak kicsit a tököm tele lett hogy nem látszik mögötte a meló, zombi módot utálom, sose toltam, most berakták a BR-t hogy legyen valami újítás, úgy néz ki mint a cartoon networkös rajzfilmek :))
Látszik hogy b*sznak az egészre, nem akar fejlődni semmit a cod, Koticknak jó így ha ilyen bevételeket produkál.
Megalkuvó cod fanok tologassátok Kotick szekerét, tömjétek a zsebét.
44.
Falcon
#40: Ne is mond crysis -okért nagyon kár
43.
Falcon
#34: Ez olyan mint egy technikai sport lehet ő egy 165cm 4k oled tv -n nyomja te meg egy 50cm fhd monitoron
42.
Ramirezx
A World at War volt az utolsó amivel játszottam a szériából. Mit javasoltok, melyik(eket) próbáljam még ki?
41.
Huf93
#40: Mert a pubgnek annyira jo a grafikaja meg az összes battle royalnak nem?:D BRnek tényleg nem a legszebb de a multi és zombi módnak egyáltalán nem csúnya a grafikája. Multi játékoknak sose lesz olyan grafikája mint egy single palyernek.
39.
kastorhun
#32: Itt ott tényleg egész szép, de rengeteg helyen kifejezetten ocsmány, pl: amikor az űrben lövöldözünk, amikor kiszállunk a hajónkból, vagy a szinte bárhol (a kevés kivételen kívül).
A fények primitívek, a környezetünket konkrétan sehogy se tudjuk még minimális szinten se megsebezni, az pedig a szánalom legjava hogy még egy gagyi víz animációt se voltak hajlandóak összedobni. (vagy inkább lopkodni)
38.
NemecsekErno
#13: Véleményalkotáshoz nem kell megvenni az adott játékot.

Nekem a CoD a MW3 és BO1 után állt meg, bár minden újabb részt megvettem annak a reményében, hogy "majd hátha most!", az utolsó kettő kivételével. Nem a multi miatt hőbörögtem, hanem az ostoba, hiteltelen scifi vonal miatt annó.
A régebbi CoD-ok single-jében az volt a jó, hogy mind a történetvezetés, mind a karakterek hitelesre sikerültek.

Ha ez a közönség le van szarva, és a multis BR az új vonal, akkor egészségükre, sok eladást kivánok hozzá.
Igy csak nehezebb lett egy olyan játékot találni, amivel el lennék. A BF 5-től sem várok sokat azután, hogy a BF 1-ben a single kb. 5 óra alatt kivégezhető volt.

Mondjuk ezekkel a számokkal amit az Activision benyög mindig érdemes óvatosan bánni.
Nem egyszer bebizonyosodott, hogy a kreativ marketingnek köszönhetőek és csak a hirverés és az eladások növelése érdekében igyekszik bármi is az eredmény, azt globális sikerként elkönyvelni.
Van más is aki hasonlóan gondolja:

“We aren’t worried about lower-than-predicted opening weekend sales of Activision’s Call of Duty amid strong digital sales and high engagement.”
The lower numbers may be due to its release timing."

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-10-18/activision-slips-as-call-of-duty-launch-sales-may-disappoint

Emlékszem, az IW megjelenésénél is hasonló, hivatalos hurráoptimizms volt tapasztalható, "rekordhétvége", meg minden, aztán kiderült, hogy a totál eladások 50%-al maradtak el a vártnál, mert "didn't resonate with fans"....
32.
https://www.youtube.com/watch?v=YNiO7fzNY9U

Nem csúnya ez, csak szúrja a szemed, hogy CoD van a dobozra írva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...