Ötéves a PlayStation 4

  • Írta: Shifty
  • 2018. november 15.
  • Hír
Link másolása
Az Egyesült Államokban öt évvel ezelőtt rajtolt el a PlayStation jelenleg is futó generációja, a PlayStation 4. Az azóta eltelt idő alatt eddig több mint 86,1 millió darabot adtak el a konzolból. Boldog születésnapot!

Öt évvel ezelőtt indult el hódító útjára a PlayStation 4, legalábbis Észak-Amerikában, hiszen Európát két héttel később, november 29-én vette be a konzol, ami tulajdonképpen azóta is töretlen népszerűségnek örvend a játékosok körében, még annak ellenére is, hogy az eladások láthatóan szépen lelassultak.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, az év második negyedévében mért adatok szerint a Sony videojátékos divíziója szép profitot termelt, de a három hónap alatt értékesített 3,9 millió PlayStation 4 már 300 ezerrel kevesebb volt, mint a tavalyi év hasonló időszakában eladott gépek száma. A konzol viszont még így is 86,1 millió leszállított egységnél jár, vagyis a következő negyedéves beszámolóra könnyen összejöhet a 100 milliós álomhatár.

Exkluzív megjelenésekben jövőre sem lesz hiány, így bőven lesznek majd játékok, amelyek pörgetni fogják az eladásokat.

Boldog születésnapot!

21.
21.
frankdelgado
#18: Nincs annál nagyobb öröm , mint amikor a létezésed értelmet nyer.... :)
20.
20.
Joe825
Sziasztok! Ugyan offtopic a kérdés, de most hirtelen nem tudom máshol feltenni. Ha valaki esetleg tudja rá a választ, megtenné, hogy megírja?

A PS4-emre letöltöttem egy játékot a PS Strore-ból, kijátszottam, majd letöröltem a gépemről. Átmegyek egy barátomhoz, az ő PS4-én az én profilommal belépek a Store-ba, majd az ő gépére újra letöltöm a játékot, immár elvileg ingyenesen, hiszen egyszer már kifizettem a játékot. Majd ő is kijátssza és utána letörli.

Ezért a húzásért szerintetek bannolhatja a profilomat a Sony, vagy lehet bármilyen későbbi következménye?

Előre is köszönöm a válaszokat!
18.
18.
Norbiii
PS4 meg egy álom! Én mai napig nem hiszem el, hogy van egy Ps4-em. :)
17.
17.
Norbiii
#9: Akármilyen nagy játék megjelenik, olvasom a hírt a héten, hogy ennyi százezer, vagy millió kelt el mondjuk három nap alatt.
Ez azért érdekes, mert annyi játék jelenik meg, annyi van, mint a rosseb, hogy tudnak ennyi játékot kivinni? Én sem értem, (igaz, a leg címek nem havonta jönnek, de akkor is teli van a piac játékokkal) Mondjuk a mai játékostársadalmon nem kell csodálkozni, amennyi kocka ember van manapság.....:) Természetesen akinek nem inge, ne vegye magára!
16.
16.
Marcus88
"A PlayStation-rajongók a világot jelentik számunkra, folyamatosan újítani akarunk, másképp gondolkodni, új irányokkal kísérletezgetni a játékosok örömére. Ennek eredményeképp úgy döntöttünk, 2019-ben kihagyjuk az E3-at. Új és ismerős módszereken gondolkodunk, melyekkel kapcsolatba léphetünk közönségünkkel 2019-ben, és alig várjuk, hogy megoszthassuk a terveinket veletek."
15.
15.
Marcus88
Én is pont most olvasom.
Lehet saját show lesz és bejelentések!!!
13.
13.
Sir-Vival
Szép számok ezek, mikor a tizenévesek a kihívások okozta frusztráció, és kudarcélmények elől menekülve YOUTUBE-on viszik végig a játékokat! :S
Vagy győz a lustaság/sóherség, és a mobilos piac részesedését növelik tovább, valami egy délutános szarral.
Ha a minőségben látni fogom a folytonosságot, első napos vétel lesz a PS5.
11.
11.
Marcus88
Én sem 1 évre gondoltam,hanem kb 3 max 4.
És ahogy írtam az alapok megvannak,csak csiszolni kellene rajtuk.
A minőség pedig maradna.
Nekem kevés az,hogy a kedvenc címeim közül egy generációban csak egy rész jön,a kettő jobb lenne!
9.
9.
Őrnagy
#8: Egyetértek. Tudom, sokan leköpnének ezért, de túl sok a jó játék. Nem tudom, kinek van erre ideje :D
8.
8.
exonic
#7: Én máshogy látom a dolgokat. Minden évben kapunk lagalább három, a kritikusok és játékosok által is jogosan agyonmagasztalt minőségi játékokat, ami szerintem ennyi elég. Ha több lenne, akkor nem lógnának ki a sorból, valamint a gyorsabb fejlesztés kevesebb ráfordított figyelmet jelent, így jólvan az ahogy van. Inkább játszok fele annyi minőségi es tartalmas játékkal, mint kétszer annyi, egy a sok közül, semmitmondó, könnyen felejthető produktummal...
7.
7.
Marcus88
#6: Hát igen nincs sok belőlük.
És le lehetne csökkenteni a fejlesztési időt akár a felére is.
Egy 7-8 éves generációban főleg Sony fejlesztői vagy a Rockstars szinte 1 részt adnak ki a nagyobb címekből.Tudom,hogy sok meló van vele,de ha egyszerre tudnának fejleszteni egy TLOU/UC akkor már 2-2 részt tudnának kidobni egy generációban!És nem egymás után fejleszteni.
Az alapok a jelenlegi húzócímeknél megvannak,nem a nulláról kellene indulni.
6.
6.
GAMEROD
Ahhoz képest elég kevés nagy játékot fejlesztő cég van amekkora üzlet lenne. 10-nél többet nem is tudnék mondani, de lehet hogy annyit se. Annak a fele pedig 5 évente ad ki valamit, a másik fele pedig ugyanazon címekkel foglalkozik évek óta. Jó lenne látni több teljes értékű változatosságot a játékiparban, mert előbb vagy utóbb megcsömörlik a jónép a huszonhetedik Battlefieldtől meg a hatszázadik AC-től. A PS is az exkluzív új címeknek köszönheti nagyrészben a sikerét ebből látszik hogy a jótöbbség már újdonságokat akarna látni. De ezen generációban nem volt olyan sok.
5.
5.
Marcus88
#3: Meglátjuk mit hoz a jövő!
Lehet,hogy a nagy húzócímek közül már nem kapunk új részt,kivéve ami már most be van jelentve TLOU2.
Viszont a PS5 bármelyik nagyágyúval (UC,GOW,HZD) vagy akár többel is nyithat majd.
2021 karácsonyt tippelek.
3.
3.
Neo1989
Mondjuk szerintem 19 lesz az utolsó kizárólag 8.-genes év. Egy UC-t még kilehetne adni rá :)
2.
2.
Yanez
Az első ps, amit nem startkor vettem, hanem fél évre rá. Bár kissé nehezen indult az a játékfelhozatal (multiplatfotm & ex), ami érdekel és emiatt akkoriban több időt töltöttem a meglévő ps3-al, azt kell mondjam, ma már a ps4 is túl sok nekem! :) Ami természetesen a ritka szabadidőnek tudható be. Boldog Szülinapot a műanyag doboznak!
1.
1.
nem semmi. pc-n játszok, de ez respect. Ja és a boxot is szeretem. Jó játékot mindekinek!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...