Frissítve: The Outer Worlds - infóáradat és új képek

  • Írta: sirdani
  • 2018. december 11.
  • Hír
Link másolása
A The Game Awards 2018 egyik legjobban várt bejelentése egyértelműen az Obsidian új játékáé volt, melynek az előzetese azonnal rajongók millióit nyűgözte le. Most újabb - és meglehetősen pozitív - érdekességekre derült fény.

Kezdjük is a legfontosabbal; a játék tervezője, Timothy Cain a GameStarral készített interjúban leszögezte, hogy a játék nem fog tartalmazni semmilyen mikrotranzakciós lehetőséget sem. „A játékban nem lesz mikrotranzakció. Ha egyszer megveszed, akkor onnantól örökké élvezheted.”

Emellett felkerült a Steamre a játék adatlapja, így nemcsak új screenshotok, de több vadonatúj infó is kiderült. A tradícióknak megfelelően a történetközpontú RPG-ben a döntések kiemelt jelentőséggel bírnak; választásaink nemcsak a történet kibontakozásában, hanem karakterünk felépítésében, a társaink történetében és a játék végkimenetelében is komoly szerepet kapnak.

A messzi-messzi kolónián való utazgatás során számos olyan érdekes karakterrel futhatunk majd össze, akik szívesen csatlakoznának hozzánk. Mindegyikük egyedülálló képességekkel, fegyverekkel és saját küldetésekkel fog rendelkezni, és csak rajtunk áll, hogy motivációikat és ideológiájukat megértve segítünk nekik elérni céljaikat, vagy inkább önző módon kihasználjuk őket.


Még a legnagyobb hősöknek is lehetnek hibáik - és ezt a fejlesztők mindenkinél jobban tudják. Éppen ezért a The Outer Worlds egy igencsak érdekes mechanizmussal jelentkezik: a speciális képességek mellett speciális hibáink is lehetnek. Ha valamiben ügyetlenek leszünk, akkor a játék rá fog kényszeríteni, hogy ezzel együtt éljünk; félhetünk majd a sötét helyektől, a robotoktól, vagy az idegen lényektől. A gyengeségeink miatt így sokszor kerülhetünk hátrányba, ám ha ügyesen vágjuk ki magunkat az ilyen szorult helyzetekből, akkor karakterünk plusz jutalomban részesülhet.

A Halcyon a galaxis szélén elterülő kolónia, melynek fenntartója és tulajdonosa egy vállalati testület. Mindent ők irányítanak, legyen szó akár az építkezésekről, vagy az ott élők hétköznapjairól. Azaz csak majdnem mindent. A kolónia terraformálása során ugyanis nem sikerült minden a tervek szerint, így rengeteg idegen szörny maradt életben, akik a játék során sokszor fognak borsot törni az orrunk alá.

Lehetőségünk lesz továbbá saját űrhajót keríteni, amire legénységet toborozva újabb településeket, űrállomásokat, elhagyatott támaszpontokat és rengeteg más érdekes helyszínt fedezhetünk fel Halcyonban.

A The Outer Worlds PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en lesz elérhető 2019 során, a bejelentéséről és az első előzeteséről szóló cikkünket pedig az alábbi linken érhetitek el.

Update! A mai napon az Obsidian egy tweetben hivatalosan is elárulta, hogy a játék az Unreal Engine 4 grafikus motort fogja használni, ami egy jól bejáratott engine, rengeteg játékban találkozhattunk már vele, így feltehetően sem a látvány, sem pedig az optimalizáció terén nem kell számolnunk majd nagyobb problémákkal.

11.
11.
zoenn
Beraktuk a hírbe az ominózus gameplay bemutatót.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...