A PS4-es Devil May Cry 5 és a cenzúra esete

  • Írta: szlav
  • 2019. március 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Gyakran megesik a videojátékok világában, hogy egy merészebb jelenet néhány régióban a cenzúra áldozatává esik. Így történt a Devil May Cry 5 egyik átvezetőjével is - de csak nyugaton és csak egy platformon.

A korhatár-besorolások és a cenzúra világa elég érdekes tud lenni. Régióktól függően más-más értékelést kapnak a filmek és játékok, a stúdiók pedig olykor a helyi normáknak megfelelően igazítják termékeiket úgy, hogy az megfelelő legyen a széleskörű közönség számára. Úgy tűnik, hogy a Capcom is így járt el a Devil May Cry 5 esetében, de időközben valami hiba csúszhatott a gépezetbe, ugyanis csak a nyugati, azon belül is csak a PlayStation 4-re szánt változat kapott meg egy módosítást.

A most következő tartalom enyhén spoileres lesz, úgyhogy az erre érzékenyek csak fél szemmel figyeljenek!

Mi történt tehát? Nos, a játék egyik átvezetőjét elég rizikósnak gondolhatták, a szóban forgó videóban ugyanis egy hölgy hátsó felét láthatjuk teljesen fedetlenül. A jelenet egyébként nem különösebben provokatív, így a japán verzió, illetve a nyugati kiadás is megúszta cenzúra nélkül - leszámítva a PS4-re kiadott változatot. Azt, hogy miért csak a Sony konzoljára került fel a fenéktakaró fénycsillanás, az számunkra is rejtély, mindenesetre itt találjátok a két verzió közti különbséget bemutató videót.

A Devil May Cry 5 PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en jelent meg. Ha még nem tettétek, akkor olvassátok el a játékról készült tesztünket!

14.
14.
Metrox
Cenzúra előtt: jé egy fenék
Cenzúra után: ODANÉZZETEK ITT EGY MEZTELEN FENÉK, HA LÁTHATÓ LENNE!
13.
13.
Metrox
#7: Pontosítanék. Nem is azok játszanak. Rengetegszer azok ugatnak bele ilyen extra cenzúra kérelemmel akik amúgy meg se vennék így vagy úgy se
11.
11.
KRAT0S
Lady segge is ki van cenzúrázva!azt miért nem mondjátok?
Valamelyik homokos köcsögnek biztos nem tetszettek a szép formás női seggek..:Dddd rohadjon meg!..
10.
10.
Juha
Bazki, ebből még az sem 100%, hogy nő! Ok, a hajlatok rendben vannak, de szivattak már meg Thai videókkal haverok.
9.
9.
Neo1989
Az a vicc hogy általában pont fordítva szokott lenni. De akkor játszol a PC v ONE verzióval és kész.
7.
7.
Kovbaj
#6: Szerintem azért, mert java részt buzik játszanak DMCt és ezért sokaknál undort váltott ki egy női fenék látványa... Aha
6.
6.
En csak egyet nem ertek, mi a redvas fasznak akarmilyen cenzura egy kibebaszott 18+ jatekba???? Hat azert felnotteknek szolo, mert van benne eroszak, segg, belezes, meg minden. En az emberek helyeben visszavinnem h at lettem verve, balhet kene belole csapni.
5.
5.
Helyesen: Devil May Cry 5-cenzúra
2.
2.
Ez a fajta vízszintes Lens Flare ezzel a hanggal hozzá totál Kojima nyúlás. Amúgy nem értem miért kellett ezt, szerintem nem volt semmi durva az a segges jelenet.
1.
1.
Darksiders84
Van másik popsis videó is hasonló képpen kivilágítva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...