Az EA továbbra is ragaszkodik a loot boxokhoz

  • Írta: szlav
  • 2019. június 20.
  • Hír
Sőt az a véleményük, hogy a "meglepetésmechanikák" szórakoztatók és etikusak. Az Electronic Arts képviselőjét az Egyesült Királyság parlamenti képviselői hallgatták meg a szerencsejátékhoz hasonlatos játékelemekkel kapcsolatban.

Kétségtelen, hogy a 2017-es Star Wars: Battlefront II esete volt az a gyújtópont, ami kirobbantotta a videojátékok loot boxai és a szerencsejátékok közötti kapcsolat botrányát. Nem csoda hát, hogy az Electronic Arts a figyelem középpontjába került, miután több ország is betiltotta, vagy korlátozta azokat a játékokat, amelyekben valódi pénzzel vásárolhatunk olyan ládákat, melyek tartalma a szerencsére van bízva.

Az EA-t képviselő Kerry Hopkins az Egyesült Királyság parlamenti képviselői előtt jelent meg, ahol az ülés tagjai a loot boxok és a hagyományos szerencsejátékok közötti összefüggést firtatták - utóbbi ugyebár sok helyen eleve tiltott, a videojátékok esetében pedig tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a véletlenszerű jutalmakat nyújtó mikrotranzakciós opciókhoz a kiskorúak is könnyedén hozzáférhetnek.

Miután Hopkinst megkérdezték arról, hogy etikusnak tartja-e a loot boxokat (esetünkben konkrétan a FIFA Ultimate Team kapcsán), az EA képviselője válaszát egyből azzal kezdte, hogy a vállalaton belül nem "loot boxnak", hanem "meglepetésmechanikáknak" nevezik ezeket az elemeket. Ezután Hopkins párhuzamot vont a "meglepetések" és a véletlenszerűen csomagolt hagyományos játékok között.

"Ha az ember elmegy egy áruházba, bármely olyan boltba, amely sok játékot árul, s megkeresi a véletlenszerűen csomagolt játékokat, akkor azt a következtetést vonhatja le, hogy az emberek kedvelik az efféle meglepetéseket. Ez hosszú évek óta szerves része a hagyományos játékok piacának, legyen szó Kinder tojásokról, Hatchimal-, vagy LOL Surprise-játékokról. Úgy gondoljuk tehát, hogy az a módszer, ahogy ezt a FIFA-játékokban, vagyis a FIFA Ultimate Team véletlenszerű csomagjaiban alkalmazzuk, az valójában igen etikus és roppant szórakoztató. Az emberek kedvelik ezt" - mondta Hopkins, aki ezután elárulta azt is, hogy a vállalat álláspontja szerint nincs bizonyíték arra, hogy a "meglepetésmechanikák" szerencsejátékfüggőség kialakulásához vezetnének.

22.
hedzsooo
#15: Megnéztem, amit utoljára vettem EA játék, az nálam is már 5 éves bizony! ;D (DA: Inquisition)
Szemét bandát én sem támogatok, van bőven miből szerencsére válogatni máshol így is, ráadásul sokkal jobb, érdekesebb és minőségibb címekből, játékokból! :)

ME: Andromeda-t majdnem megvettem, de szerencsére ott akkor már annyira sok volt a rovásukon, hogy éberebb voltam, nem ugrottam csőbe. Éreztem előre, hogy az a játék is igazából már csak a nevében tartalmaz Mass Effect-et...
21.
Guba32
#14: Mindössze a Fifával kapcsolatban tudok hozzászólni,de nem mondanám,hogy ott nem paytowin.Bontogatsz egy rakás pakkot pénzért,és kiesnek előbb-utóbb sztárok,nah most ha az ellenfél 11 "Ronaldoval" szaladgál,én meg egy sima csapattal,akkor az ő esélyei nőnek a győzelemre.Persze a sok "vak" sokszor így sem tud játszani,de ha egy olyan csinálja ezt aki érti is a játék mechanikáját,akkor ő egyértelműen előnyben van részesítve a pénzéért.
19.
kastorhun
#11: A lootbox egy pay to win rendszer. Hiszen plusz pénzért AKÁR a leges legjobb eszközöket is megkaphatom, és ezáltal ki is használhatják a beteg embereket. Hiszen ez ugyan olyan szerencse játék mint a lottó, vagy nyersz, vagy nem.
16.
Heldengeist
#14: Hülyeség. Régen a modderek ugyanezt ingyen megoldották, és még többet is. Rengeteg mod önálló játékká vagy játékmóddá fejlődött. Rengeteg játék 10-20 év után is aktív, mig sok mikrotranzakciós lootboxos játék hónapokon belül kihal, amint kiáll mögüle a kiadó.
15.
Heldengeist
8 év. Ennyi ideje jelent meg az utolsó EA játék, amit megvettem. Nem fogadtam el az ingyen adott játékaikat és nem bottal sem nyúltam a f2p játékaikhoz sem. Nem hiányzik semmi, amihez közük van.

Ez az a magatartás, ami megmutatja nekik, hogy de bizony, amit csinálnak, és ez nem csak a lootboxok, nem etikus. Ha csak fórumokon panaszkodsz, de úgy is megveszed, adsz a szarnak egy pofont. Ha leárazás után veszed meg, adsz a szarnak egy pofont. Ha többé-kevésbé meghátrálnak vagy pár hónapig játsszák a jófiút és rohansz vissza hozzájuk a pénzeddel, adsz a szarnak egy pofont.

Oda kell ütni, ahol fáj és legalább annyira makacsul tartani magad hozzá, mint ahogy ők teszik.
14.
shatterhand
Túl van lihegve, de nagyon. 99%ban ezek csak extra cuccok, de nem paytowin. Legtöbbet ki is lehet farmolni. És igenis kell az ilyen. Codban ilyen nélkül sokkal hamarabb megunja az ember. De ha van cél a farmolásért akkor tovább játszik az ember. Kihalt multival meg senki se szeretne találkozni.
13.
hedzsooo
Haha, a gyökerek nem akarnak engedni a meglepieikből továbbra sem, a vásárló táboruk még sajnos mindig kellően nagy..
12.
user101
Nincs semmi baj a lootboxokkal, nem kell megvenni és kész. Ha meg nem lehet nélküle játszani a játékkal, vagy unalmassá válik a folyamatos grind akkor nem kell vele játszani. Annyi érdemes jéték van a piacon, hogy ez nem lehet probléma. :)

Kettő, ha az EA ragaszkodik hozzá az ő dolguk, én viszont hozzájuk nem ragaszkodok, elvégre a Mass Effect-ek óta nem csináltak semmi értékelhetőt ( számomra ) és azt is inkább kukába vitték a végére... Ha nekik jobb, hogy inkább az Ubisoftnál költöm el azt a kevéske pénzem akkor én sem fogok ebből problémát csinálni! :)
11.
Kawada
#10: Nem haladt lassan. Jöttek 4000 órákkal, hogy annyi unlockolni Vadert meg ilyen hülyeségekkel. A kampányt befeheztem, játszottam párat és minden ki volt oldva, ami érdekelt. A lootbox mindig szerencsejáték. De pay to win nem volt.... A leghitványabb, erkölcstelenebb "lootbox" rendszer örök elsője a valve fog maradni... Pénzért láda, pénzért kulcs, és még komplett piac is köré van húzva, plussz rakás igazán gambling oldal. Ez ellen kéne harcolni, nem azért, hogy 20 kopejkáért tudsz 2% eséllyel nyerni valamit, ami megnöveli a gránátod hatótávolságát 2 centivel.
10.
kastorhun
#6: Állítólag a lootboxok miatt a fejlődés rettenetesen lassan haladt, és ezekkel fel lehetett gyorsítani. Ha nincs benne azért? Hol rinyáltak emiatt? Az új ACban is vannak, ami több mint szánalmas.
8.
Gaboo77
Megértem azokat akiknek probléma a Lootbox, nem akarom védeni az EA-t, mert eleve nem rajongok az üzletpolitikája miatt, de... Kissé a parlamenti képviselők hozzáállása a Lottbox= szerencsejáték dologhoz, marhára képmutató és demagóg. Mert ők nem a pénzért szerzett előnyt firtatják! Esetleg akkor a Kinder tojás is be lesz tiltva, vagy estleg a matricás albumok? Ott is kiskorúak vannak a célközönségben és nem tudhatod, hogy az adott játék nem-e már megvan, vagy egyszerűen gagyi és nem a hőn áhított Hupikék Törpike. Vagy a matricák közül van-e benne arany csapatos játékos, vagy a Hirtelengöröngyösi FC portása lesz benne.
6.
Kawada
#1: Az az EA miatt volt szétszedve, 80%-ban egy szánalmas hiszti volt az egész. Az EA bámit csinál, megjelenik pár ezer rinyagép... Ha van lootbox azért (az mindegy, hogy semmi olyan nincs benne ami egyébként 600 másik AAA címben benne van), ha nincs, akkor meg azért, mert biztos megjátszák magukat és majd később rakják bele. És 80%ban olyanok rinyálnak emiatt, akik egyébként se vennék meg a játékot.
5.
JohnSpartan
#1: Én nem is értem miért rinyált minden
kis pöcs a lootboxok miatt... abban van valami hogy ha fizetsz érte akkor gyorsabban fel tudod huzni a karaktereket de ezt játékidővel is elérheted. Èn csak amiatt törlöm le néha mert 100GB-ot foglal és az 500-as winyó nem elég hozzá... van más játék is amit tolok. De most fent van és tegnap is ledaráltuk a népet haverral! A többi EA game lootbox-hoz nem tudok hozzászólni...
2.
ollie92
"boxokhoz
Sőt az a véleményük, hogy a "meglepetés-mechanikák" szórakoztatók és etikusak."

Istenem, ezek komolyan semmiből se tanulnak. Ugyanaz az ostoba, szarfaszú banda.
1.
kastorhun
Te jó ég... Ezek nem tanulnak a hibáikból? Az SW BF2-t konkrétan darabokra szedték ezek miatt, és TÉNY hogy ez egy szerencse játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...