Az EA továbbra is ragaszkodik a loot boxokhoz

  • Írta: szlav
  • 2019. június 20.
  • Hír
Link másolása
Sőt az a véleményük, hogy a "meglepetésmechanikák" szórakoztatók és etikusak. Az Electronic Arts képviselőjét az Egyesült Királyság parlamenti képviselői hallgatták meg a szerencsejátékhoz hasonlatos játékelemekkel kapcsolatban.

Kétségtelen, hogy a 2017-es Star Wars: Battlefront II esete volt az a gyújtópont, ami kirobbantotta a videojátékok loot boxai és a szerencsejátékok közötti kapcsolat botrányát. Nem csoda hát, hogy az Electronic Arts a figyelem középpontjába került, miután több ország is betiltotta, vagy korlátozta azokat a játékokat, amelyekben valódi pénzzel vásárolhatunk olyan ládákat, melyek tartalma a szerencsére van bízva.

Az EA-t képviselő Kerry Hopkins az Egyesült Királyság parlamenti képviselői előtt jelent meg, ahol az ülés tagjai a loot boxok és a hagyományos szerencsejátékok közötti összefüggést firtatták - utóbbi ugyebár sok helyen eleve tiltott, a videojátékok esetében pedig tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a véletlenszerű jutalmakat nyújtó mikrotranzakciós opciókhoz a kiskorúak is könnyedén hozzáférhetnek.

Miután Hopkinst megkérdezték arról, hogy etikusnak tartja-e a loot boxokat (esetünkben konkrétan a FIFA Ultimate Team kapcsán), az EA képviselője válaszát egyből azzal kezdte, hogy a vállalaton belül nem "loot boxnak", hanem "meglepetésmechanikáknak" nevezik ezeket az elemeket. Ezután Hopkins párhuzamot vont a "meglepetések" és a véletlenszerűen csomagolt hagyományos játékok között.

"Ha az ember elmegy egy áruházba, bármely olyan boltba, amely sok játékot árul, s megkeresi a véletlenszerűen csomagolt játékokat, akkor azt a következtetést vonhatja le, hogy az emberek kedvelik az efféle meglepetéseket. Ez hosszú évek óta szerves része a hagyományos játékok piacának, legyen szó Kinder tojásokról, Hatchimal-, vagy LOL Surprise-játékokról. Úgy gondoljuk tehát, hogy az a módszer, ahogy ezt a FIFA-játékokban, vagyis a FIFA Ultimate Team véletlenszerű csomagjaiban alkalmazzuk, az valójában igen etikus és roppant szórakoztató. Az emberek kedvelik ezt" - mondta Hopkins, aki ezután elárulta azt is, hogy a vállalat álláspontja szerint nincs bizonyíték arra, hogy a "meglepetésmechanikák" szerencsejátékfüggőség kialakulásához vezetnének.

22.
22.
hedzsooo
#15: Megnéztem, amit utoljára vettem EA játék, az nálam is már 5 éves bizony! ;D (DA: Inquisition)
Szemét bandát én sem támogatok, van bőven miből szerencsére válogatni máshol így is, ráadásul sokkal jobb, érdekesebb és minőségibb címekből, játékokból! :)

ME: Andromeda-t majdnem megvettem, de szerencsére ott akkor már annyira sok volt a rovásukon, hogy éberebb voltam, nem ugrottam csőbe. Éreztem előre, hogy az a játék is igazából már csak a nevében tartalmaz Mass Effect-et...
21.
21.
Guba32
#14: Mindössze a Fifával kapcsolatban tudok hozzászólni,de nem mondanám,hogy ott nem paytowin.Bontogatsz egy rakás pakkot pénzért,és kiesnek előbb-utóbb sztárok,nah most ha az ellenfél 11 "Ronaldoval" szaladgál,én meg egy sima csapattal,akkor az ő esélyei nőnek a győzelemre.Persze a sok "vak" sokszor így sem tud játszani,de ha egy olyan csinálja ezt aki érti is a játék mechanikáját,akkor ő egyértelműen előnyben van részesítve a pénzéért.
16.
16.
Heldengeist
#14: Hülyeség. Régen a modderek ugyanezt ingyen megoldották, és még többet is. Rengeteg mod önálló játékká vagy játékmóddá fejlődött. Rengeteg játék 10-20 év után is aktív, mig sok mikrotranzakciós lootboxos játék hónapokon belül kihal, amint kiáll mögüle a kiadó.
15.
15.
Heldengeist
8 év. Ennyi ideje jelent meg az utolsó EA játék, amit megvettem. Nem fogadtam el az ingyen adott játékaikat és nem bottal sem nyúltam a f2p játékaikhoz sem. Nem hiányzik semmi, amihez közük van.

Ez az a magatartás, ami megmutatja nekik, hogy de bizony, amit csinálnak, és ez nem csak a lootboxok, nem etikus. Ha csak fórumokon panaszkodsz, de úgy is megveszed, adsz a szarnak egy pofont. Ha leárazás után veszed meg, adsz a szarnak egy pofont. Ha többé-kevésbé meghátrálnak vagy pár hónapig játsszák a jófiút és rohansz vissza hozzájuk a pénzeddel, adsz a szarnak egy pofont.

Oda kell ütni, ahol fáj és legalább annyira makacsul tartani magad hozzá, mint ahogy ők teszik.
14.
14.
shatterhand
Túl van lihegve, de nagyon. 99%ban ezek csak extra cuccok, de nem paytowin. Legtöbbet ki is lehet farmolni. És igenis kell az ilyen. Codban ilyen nélkül sokkal hamarabb megunja az ember. De ha van cél a farmolásért akkor tovább játszik az ember. Kihalt multival meg senki se szeretne találkozni.
13.
13.
hedzsooo
Haha, a gyökerek nem akarnak engedni a meglepieikből továbbra sem, a vásárló táboruk még sajnos mindig kellően nagy..
12.
12.
user101
Nincs semmi baj a lootboxokkal, nem kell megvenni és kész. Ha meg nem lehet nélküle játszani a játékkal, vagy unalmassá válik a folyamatos grind akkor nem kell vele játszani. Annyi érdemes jéték van a piacon, hogy ez nem lehet probléma. :)

Kettő, ha az EA ragaszkodik hozzá az ő dolguk, én viszont hozzájuk nem ragaszkodok, elvégre a Mass Effect-ek óta nem csináltak semmi értékelhetőt ( számomra ) és azt is inkább kukába vitték a végére... Ha nekik jobb, hogy inkább az Ubisoftnál költöm el azt a kevéske pénzem akkor én sem fogok ebből problémát csinálni! :)
8.
8.
Gaboo77
Megértem azokat akiknek probléma a Lootbox, nem akarom védeni az EA-t, mert eleve nem rajongok az üzletpolitikája miatt, de... Kissé a parlamenti képviselők hozzáállása a Lottbox= szerencsejáték dologhoz, marhára képmutató és demagóg. Mert ők nem a pénzért szerzett előnyt firtatják! Esetleg akkor a Kinder tojás is be lesz tiltva, vagy estleg a matricás albumok? Ott is kiskorúak vannak a célközönségben és nem tudhatod, hogy az adott játék nem-e már megvan, vagy egyszerűen gagyi és nem a hőn áhított Hupikék Törpike. Vagy a matricák közül van-e benne arany csapatos játékos, vagy a Hirtelengöröngyösi FC portása lesz benne.
5.
5.
JohnSpartan
#1: Én nem is értem miért rinyált minden
kis pöcs a lootboxok miatt... abban van valami hogy ha fizetsz érte akkor gyorsabban fel tudod huzni a karaktereket de ezt játékidővel is elérheted. Èn csak amiatt törlöm le néha mert 100GB-ot foglal és az 500-as winyó nem elég hozzá... van más játék is amit tolok. De most fent van és tegnap is ledaráltuk a népet haverral! A többi EA game lootbox-hoz nem tudok hozzászólni...
2.
2.
ollie92
"boxokhoz
Sőt az a véleményük, hogy a "meglepetés-mechanikák" szórakoztatók és etikusak."

Istenem, ezek komolyan semmiből se tanulnak. Ugyanaz az ostoba, szarfaszú banda.
1.
1.
kastorhun
Te jó ég... Ezek nem tanulnak a hibáikból? Az SW BF2-t konkrétan darabokra szedték ezek miatt, és TÉNY hogy ez egy szerencse játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...