HWSW: Lassulás az okostelefon-piacon

  • Írta: Shifty
  • 2019. augusztus 1.
  • Hardver
Link másolása
Csak az élmezőny hízott a lassuló okostelefon-piacon. Az Apple eladásai zuhantak, a Huawei értékesítései viszont a nehézségek dacára is nőttek az idei második negyedévben.

Az idei második negyedévben is folytatta a komótos zsugorodást az okostelefon-piac, az IDC jelentése szerint az eladások az időszakban 2,3 százalékkal konszolidálódtak - ez összesen 333,2 millió eladott készüléket jelent. A legnagyobb visszaesést Kína és az Egyesült Államok könyvelhette el, noha a távol-keleti értékesítések már javuló tendenciát mutatnak a megelőző év eladásaihoz mérten.

A szegmens élén továbbra is a Samsung lovagol, a cégnek ráadásul a piaci trendekkel szembemenve sikerült növekedést produkálnia, a 75,5 millió eladott okostelefonja 5,5 százalékkal haladta meg a tavalyi Q2 eredményeit. Ezzel a vállalat a dobogó tetején még valamelyest piacrészét is növelni tudta, az 1,7 százalékponttal lett több, 22,7 százalékon állt meg. A növekedést ráadásul a cégnek úgy sikerült összehoznia, hogy főként a prémium szegmensben egyre nehezebb az új modellek értékesítése, miután a felhasználók egyre tovább használnak egy-egy készüléket - ráadásul sokan jó eséllyel a legújabb Galaxy Note-modell közelgő érkezése miatt is kivárnak a vásárlással. A Q2-es teljesítményt az IDC információi szerint a középkategóriát célzó Galaxy A-széria sikere hajtotta.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

12.
12.
zozo76hun
vagy lassult azt okostelefon-piac, vagy lassulas az okostelefon-piacon. igy a cim ertelmetlen...
11.
11.
Mi lassult az okos telefon piacon? Ti elolvassatok a cimet egyszer legalabb?
10.
10.
Heldengeist
Várható volt. Egy középkategóriás telefon is bõven sok az átlag felhasználónak. Én is csak azért gondolkodom cserén, mert igencsak jól jönne a dual sim. Amúgy a 3 éves telefonom simán elnyúznám még két-három évig.
9.
9.
PaprikaJancsi
#4: Szerintem kamera és antutu az, amit folyamatosan nyomnak. A kamerákat szerintem az első dual kamerás telefon óta nézik hangsúlyosabban.
7.
7.
sloth
#1: 2 év után nekem mondjuk először tönkrement az sd kártya olvasó, azután már bekapcsolni se lehetett az E3-at, annyira nem holtbiztos, hogy máig bírná
6.
6.
manderel
Egyébként elég meredek adatok vannak ezzel kapcsolatban. Pl Samsung eladások 75,5 millió, Huawei 58,7 millió, közben a Sony, ugyanabban az időszakban, 900 ezer db.

Alaposan leszakadtak, és az LG sem lehet sokkal jobb helyzetben, a HTC-ről nem is beszélve.
2.
2.
A havajiról ahogy az első hírek kijöttek, hogy szopatja őket a Trump, az összes szolgáltató két éves szerződésekkel fillérekért akciózta. A népek meg akik nem olvasnak híreket, vették is őket, mint ha nem lenne holnap. Gondolom ezért növekedett így is az eladásuk.
1.
1.
strike19
Nem csodálom.Jelenleg egy Nokia 3.1 Plus hajtok. Nem valami nagy szám telefon.
De jól müködik és nem szaggat , nem fagy le. Az elöző telefonom egy Sony Xperia E3? volt. Az is olyan biztos telefon volt hogy nem is cseréltem volna le. Csak lejárt a hűség nyilatkozat azért cseréltem le.
Ha nem lenne hűség nyilatkozat most is a Sony-t hajtanám.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...