Amerikai toplista: még mindig vezet a Madden

  • Írta: fojesz
  • 2019. szeptember 13.
  • Toplista
Link másolása
Nem sikerült túl erősen az amerikai játékpiac augusztusa, a szoftveres szegmens jó húsz éve nem teljesített olyan gyengén, mint most. A játékok között a Madden NFL 20, a konzoloknál a Nintendo Switch volt a legkeresettebb.

Közzétette az NPD Group az amerikai játékpiac augusztusi teljesítményéről szóló jelentését. A hónap nem sikerült túl erősen, éves szinten 18 százalékos volt a forgalom visszaesése, ami 666 millió dollárt jelent. A hardverek és a játékok szegmense sem szárnyalt, és akkor még finomak voltunk.

A hardvereknél 22 százalékos volt a visszaesés éves szinten, itt 167 millió dollár bevételt értek el a piaci szereplők. Ahogy arról korábban többször is írtunk, a konzoleladásokra alaposan rányomja a bélyegét, hogy a PlayStation- és az Xbox-hívők már a következő generációs gépeket várják, ami a kurrens gépeknél értelemszerűen a kereslet csökkenésével jár. Az idei év folyamán egyébként végig két számjegyű visszaesést produkált ez a terület, a legjobb hónap még a februári volt, akkor "csak" 12 százalékos mínuszt könyvelhetett el a piac. A kivétel egyébként most is a Switch volt, amelynek az eladásai nőttek, és így a hibridkonzol a hónap legkeresettebb gépe lett ezúttal is.

A játékeladásoknál 22 százalékos csökkenésről számolt be az NPD, ez 257 millió dollárt jelentett végeredményként - ilyen gyenge augusztusa 1998 óta nem volt az amerikai játékpiacnak. Az eladási toplistát most is a Madden NFL 20 vezeti, míg a második helyezett kisebb meglepetésre a Minecraft lett. Az újoncok közül az Astral Chain végzett a legjobb helyen, a tizedik helyet szerezte meg, rajta kívül az Age of Wonders: Planetfall és a The Dark Pictures: Man of Medan fért be a legjobb húsz közé:

  1. Madden NFL 20^
  2. Minecraft#
  3. Grand Theft Auto V
  4. Fire Emblem: Three Houses*
  5. Super Smash Bros. Ultimate*
  6. Super Mario Maker 2*
  7. Mario Kart 8*
  8. Mortal Kombat 11
  9. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
  10. Astral Chain*
  11. Marvel's Spider-Man
  12. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
  13. Red Dead Redemption II
  14. Call of Duty: Black Ops 4^
  15. Age of Wonders: Planetfall
  16. Super Mario Party*
  17. Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order*
  18. New Super Mario Bros. U Deluxe*
  19. The Dark Pictures: Man of Medan
  20. Assassin's Creed: Odyssey


* A digitális eladásokat nem tartalmazza az összesítés
^ A PC-s digitális eladások adatai hiányoznak
# A dobozos eladások mellett a PS4-es és az Xbox One-os verzió digitális adatait tartalmazza csak az összesítés

5.
5.
Zanetti
#1: Van évenkénti NASCAR játék. PC-re is folyamatosan megjelenik 2013 óta. A legújabb rész (Heat 4) most pénteken érkezett.
4.
4.
shatterhand
#2: +1
Nfl2k5 annyira tulmutatott a Maddenen,hogy igazából ott keredztbe is tett az EA. Igy aztán konkurencia nélkül van azota is.
Voltak pletykák,hogy lejár vmilyen 10eves nfl joghasznalat az EAnal ,de azota se jott mas. Meg vmelyik regi nfl sztárt is láttak egy stúdióban ahol mocapeztek,de az is kb 4éves cikk volt.
3.
3.
Nothing
#1: Cseréld ki a "Madden"-t "FIFA"-ra, Amerikát Európára, a "Nascar"-t pedig "F1"-re.
Ugyanott tartunk. :)
2.
2.
x360player
#1: Pedig van az is, nemrég jelent meg az idei.

Amúgy ritka nagy idiótának kell lenni ahhoz, hogy valaki a Madden nevű foshalmazt megvegye. Bugos szar az egész már évek óta, nulla újítással. Mondom ezt úgy, hogy rajongok a futballért, és a Madden 10 mai napig a kedvencem a szériából, az
NFL 2K5-nel pedig jobb azóta sem készült. Az volt maga a konzolos football paradicsom.
1.
1.
Madden-nel nem nagyon lehet Amerikában mellélőni, mi? Csoda, hogy nincs évenkénti Nascar játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...